ptoza la colon

11-02-2013
florin009
Nu este medic/terapeut
florin009
Din decembrie anul trecut am facut un examen cu bariu si mi s-a descoperit ca am ptoza la colon.
Anul trecut am slabit din mai pana in octombrie cam 26 de kg.Eram un pic grasut si a trebuit sa mai dau jos din greutate dar nu am vrut sa dau asa mult.Am slabit de la 84 la 58, momentan am 60 de kg si inaltimea de 1, 84.Stiu e o diferenta cam mare de greutate intre cum eram si cum sunt acum, dar am inceput sa mai iau in greutate.
In fine, prin octombrie a inceput sa apara un discomfort abdominal destul de enervant.Am fost la ganstroenterolog si mi-a recomandat medicamente pt colon iritabil, duspatalin si probiotice, insa fara efect.In decembrie am facut examen cu bariu si s-a descoperit ptoza la colon.Doctorita de acolo mi-a recomandat sa mai iau in greutate ca sunt prea slab.Am reusit sa iau 3 kg si inca mai vreau sa acumulez, desi e destul de greu pt ca stomacul numai e obisnuit cu mancare multa si ma satur destul de repede mai ales ca am si ptoza asta care ma face sa ma simt satul mai repede decat trebuie.
Insa vreau sa stiu daca eu am numai ptoza sau mai am si altceva ce nu s-a vazut la radiografie?Am vrut sa fac si tomograf sau RMN insa mi s-a spus ca nu e bine sa le fac acum imediat daca am facut deja radiografie cu bariu, pt ca exista riscul de iradiere.
Deci va intreb daca ptoza asta se trateaza numai cu crestere in greutate sau se trateaza si altfel?
Simptomele sunt urmatoarele: discomfort abdominal, distensie abdominala, balonare, constipatie uneori(desi era mai frecventa inainte), bolboroseli mai ales cand stau intins in pat se simt niste boloboroseli foarte nasoale.Si cand mai fac miscari din abdomen de ex cand ma aplec sau ma misc mai repede apar iar bolboroseli si niste crampe usoare.
Credeti ca ar fi mai bine totusi sa fac un tomograf sau un RMN ca sa se vada mai bine ce se afla in abdomen?Sau ar trebui sa ma bazez doar pe o simpla radioscopie cu bariu?Colonul meu se afla cam in zona buricului mai jos un pic chiar.
Stiu ma simt rau acum din prostia mea ca am slabit mult, dar acum vreau sa repar ce am gresit.
Sa-mi spuna cineva ce ar trebui sa fac ca sa ma simt din nou bine si daca pe langa ptoza mai am si altceva, si daca am numai atat ce ar trebui sa fac ca sa scap de probleme.
Va multumesc anticipat !
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns