purtator de AgHBs sau hepatita cronica?

18-12-2005
crissaelena
Nu este medic/terapeut
crissaelena
Buna ziua!Acum 10 ani sotul meu a fost depistat cu AgHBs pozitiv in urma unor analize medicale facute de rutina.De atunci de doua ori pe an, analizele efectuate nu au aratat niciodata valori ale transaminazelor mai mari decat limita superioara a valorilor normale, doar usoare modeficari ale gamaglobulinelor.Echografia nu a evidentiat niciodata modificari importante.Starea lui clinica e normala.Medicul de familie l-a diagnosticat ca avand hepatita cronica si i-a prescris intotdeauna hepatotrofice.De curand i-am facut si AgHBe si este negativ, ceea ce am inteles ca e un lucru bun, chiar f. bun.As vrea sa stiu daca dg. de hepatita cronica este cel corect si daca e necesar sa i-a aceste hepatotrofice(regimul alimentar intotdeauna l-a respectat, nu consuma alcool si nu fumeaza, cafea ocazional).Si inca o intrebare:Care este sansa de transmitere a virusului pe cale sexuala (relatia noastra e de 4 ani) tinand cont si de faptul ca eu sunt vaccinata -sunt de profesie asistent medical-si daca e nevoie in cazul nostru sa ma revaccinez la 5-10 ani, asa cum e indicat.Va multumesc!

Cristina Ovidenie.
6 comentarii
0
27-01-2006, ora 00:00
romedic
Administrator Forum ROmedic
romedic
Pentru a analiza mai bine situatia sotului dumneavoastra ne-ar fi utile urmatoarele precizari pe care va rugam sa ni le faceti:
1 daca inainte de a fi diagnosticat serologic cu AgHBs sotul dumneavostra
a avut un episod clinic de hepatita (anorexie, greata, varsaturi, altralgii, mialgii, icter, etc)
2 daca AgHBs mai este prezent la testele serologice.

Pana ne veti face aceste precizari putem sa speculam urmatoarele : profilul pe care ni-l descrieti pare a fi cel al unui purtator asimptomatic de virus hepatic B.
AgHBe este un marker calitativ al replicari virale iar absenta lui corespunde unei faze relativ nonreplicative virale si probabil a unei infectivitati scazute. Totusi intrucat este posibila (desi putin probabila) o reluare spontana a activitatii replicative noi va recomandam sa mentineti ca si precautie revacinarea impotriva HBV.
Nu cunoastem existenta unui studiu clinic serios care sa arate caracterul benefic al folosirii hepatoprotectoarelor in evolutia hepatitei cronice virale (cu atat mai mult pt. cazul unui pacient fara cresteri a aminotransferazelor).
0
14-03-2008, ora 00:00
seli
Nu este medic/terapeut
seli
in urma unor analize de rutina, fara nici un simptom, Ag HBs
0
14-03-2008, ora 00:00
seli
Nu este medic/terapeut
seli
in urma unor analize de rutina, fara nici un simptom, Ag HBs
0
14-03-2008, ora 00:00
seli
Nu este medic/terapeut
seli
in urma unor analize de rutina, fara nici un simptom, Ag HBs
0
14-03-2008, ora 00:00
seli
Nu este medic/terapeut
seli
In urma unor analiza de rutina, fara nici un simptom, Ag HBs a iesit pozitiv..este posibil sa fiu doar purtatoare de virus sau sa fiu afectata de boala in sine(hepatita)?Va multumesc.
0
12-08-2018, ora 21:18
Ellyyysss
Nu este medic/terapeut
Ellyyysss
Buna ziua! In urma cu 3-4luni, din dorinta de a ramane insarcinata, mi-am facut cateva analize, ag hbs mi-a iesit pozitiv, la fel si anti-hbc.au urmat si alte serii de analize: anti hbs- negativ, ag hbe - negativ, anti hbe- pozitiv, viremia 71 UI. Transaminazele au iesit normale, la fel si restul de analize... Mi-am facut si eco, totul perfect normal. Dl. Doctor mi-a spus ca ar fi hepatita cronica. si mi s-a dat silimarina. va rog sa-mi spuneti cat de grava e situatia. si se poate estima aproximativ de cand sunt infestata, ac***a in vedere ca viremia nu este foarte mare? Multumesc!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: