fibroscan, fibromax - cat costa si ince masura ma ajuta?

Am facut timp de 4 ani un tratament cu ORFIRIL(ACID VALPROIC SI VALPROAT DE SODIU) si mai tarziu un medic mi-a spus ca daca fumez in timp ce iau astfel de medicamente am mari sanse sa fac o fibroza hepatica.In trecut mi-a fost depistat AgHBs pozitiv, cu diagnosticul pus la Spitalul Colentina, de hepatita cronica persistenta cu AgHBs prezent, dar am avut si gammaglobulinemia crescuta.Acum in ser nu mi s-a mai depistat antigenul hepatitei B.As vrea sa fac testare cu Fibroscan si Fibromax si nu stiu cat costa si in ce masura ma ajuta in cazul meu investigatia aceasta.Nu stiu ce analize sa mai fac pt investigarea starii de functionare a ficatului.TRansaminazele sunt in limite normale.
5 comentarii

Am si fosfataza alcalina 136.Am inteles ca este crescuta ca valoare.

Multumesc.Am inteles, deci, ca nu e nimeni in masura sa raspunda la intrebarile mele.

Este nevoie de o punctie biopsie hepatica, avind in vedere antecedentele (tratamentul cu Valproat).Daca sinteti din Bucuresti, va recomand Clinica de Gastro si Hepato-Fundeni!-Dr.LIANA GHEORGHE!

cu trimitere de la medic puteti face intrun spital de stat elastografie gratuita, eventual cereti si sfatul medicului dv daca trebuie punctie pentru ca nu v-a mai aparut antigenul la ultima analiza, mergeti pe dieta restrictionata fara tutun fara alcool cafea si condimente, totul fiert sau la gratar, fara zahar si produse zaharoase si ve-ti trai, daca fumati luati-va adio de la ficat.

Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 1Analize specifice ficatului-esofag
- 4Poate fii cancer
- 3hepatita cronica persistenta + ficat usor marit
- 12ficat marit
- 10intepaturi f mari la ficat
- 3angiom cavernos al ficatului?
- 6ce inseamna emangion la ficat?
- 4problema cu ficatul
- 4anticonceptionale si ficatul?
- 5tumora cu metastaze la rinichi si ficat
- 3ficat cu ecogenitate crescuta
- 4ecografie ficat
- 5Ecografie abdominala.. analize bune in afara de ficat
- 1Ecografie Abdominala-probleme la rinichi si vezica urinara si Ficat
- 0dureri in partea dreapta
- 0Hepatita toxica cronica
- 0Analize Ficat îngrijorătoare
Mai multe informații despre: Fibroza hepatica congenitala Ficatul hepatita cronica
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: