puteti, va rog, a imi interpreta analizele oftamologie?

14-06-2010
crisunasta
Nu este medic/terapeut
crisunasta
Buna Ziua,

Ma numesc Cristina, am 29 de ani, si as dor o a doua oini la niste analize oftamologice facute de cateva zile. Am o mipie de cam 5 ani care a tot evoluat, cred eu, din cauza faptului ca lucrez cam 9 ore in fiecare zi la calculator. Acum o luna am mers iarasi la consultul oftamologic, si erau cam asa:
- la ochiul drept SPH -2, 75 CYL -0, 50 (-0, 75) AXIS 170
- la ochiul stang SPH -2, 50(-2.25) CYL -075 (-1) AXIS 165 (160)
In paranteza am pus si celelalte valori din analize, pentru ca erau 4, si nu toate la fel... Doctorul a rezumat astfel analizele la aparat:-2, 75 9-0, 50) la dreptul si -2.50(-1, 00) 165 grade
Si cand m-a pus sa vad la tabel, ochiul clar avea nevoie mai mult sa vada la distanta, astfel mia transcris : VA0 -3.00 si MAX -2, 75 (-0, 50). El a zis ca sa nu schimb ochelarii care ii aveam (la ochiul drept aveam -2, 50 si la stangul -2, 25 cu CYL -0, 50) si sa vin peste 6 luni la control.

Dupa o luna, m-am dus la alt medic, la un consult pentru ca am facut eforturi considerabile sa nu mai stau in fata calculatorului, sa nu obosesc ochii, faceam pauze, nu priveam fix in calculator mai mult de 10 minute..etc..
Si realmente simteam ca ceva sa imbunatatit, si vroiam sa vad daca e corect.
Asadar, la analize, la aparat mi-au iesit urmatoarele valori:
-la ochiul drept: SPH -2, 50 CYL -0, 50 AX 5
SPH -2, 75 CYL -0, 25 AX 12
SPH -2, 50 CYL -0, 50 AX 7

-la ociul stang: SPH -2, 25 CYL -0, 75 AX 167
SPH -2, 25 CYL -0, 75 AX 171
SPH -2, 25 CYL -0, 75 AX 174

Iar la cititul tabelului mi-a concluzionat ea ca as avea nevoie de noi ochelari, adica la ochiul drept -2, 75 iar la cel stang -2 cu Cyl -0, 75
Eu am vazut clar din analizele aparatului ca valorile au scazut de data trecuta cu 0, 25, cel putin asa interpretez eu...medicul a zis ca nu au crescut, ca au stagnat, dar nu ca au scazut...as vrea sa stiu daca sunt corecte observatiile medcului, interpretarea analizelor, daca trebuie sa schimb realmente ochelarii..pentru ca eu chiar cred ca daca fac eforturi in a nu imi mai obosi ochi la calculator miopia poate va stagna, mai ales ca am 29 de ani.

Multumesc anticipat
4 comentarii
0
15-06-2010, ora 12:29
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Buna ziua! Si eu spun ca miopia este stationara; despre primele valori putem spune ca sunt mai mari ca urmare a oboselii oculare; de obicei, se face cicloplegie pentru a evidentia valoarea reala a miopiei; poti sa verifici ce am spus facand masuratori dimineata(valorile sunt cele mai mici ) si seara ( valorile miopiei pot fi mai mari); e bine ca atunci cand mergi la un consult oftalmologic, sa mergi dimineata; iti mai recomand un regim alimentar bogat in fructe si legume proaspete( cel putin un fruct , ca de exemplu un mar, in fiecare zi), sirop de afine si catina; ochelarii pentru calculator sa aiba filtru ( eu iti recomand un filtru verde); si mai poti lua suplimente alimentare, Mirtilene Puro 1 cpr pe zi -1 luna, cura repetata la 3 luni;numai bine
0
15-06-2010, ora 13:06
crisunasta
Nu este medic/terapeut
crisunasta
Va multumesc pentru raspunsul dvs..
V-as ruga, daca va puteti pronunta asupra faptului de a imi face reteta noua de ochelari (adica la ochiul drept -2, 75 iar la cel stang -2 cu Cyl -0, 75 ), prescrisa de medic in ultima faza. Mentionez ca si ultimele analize leam facut pe la 10 jumatate noaptea, deci ochii erau extrem de obositi. Nu stiu ce sa fac, daca sa schimb ochelarii sau nu, cei care ii am acum sunt -2, 50 la dreptul si -2, 25 CYL -0, 50.
Mi-e teama ca, daca imi schimb ochelarii acum nu mai fortez ochiul, si se obisnuieste lenes, iar miopia poate va creste.
Multumesc anticipat.
0
15-06-2010, ora 20:37
Oftalmologie, Bucuresti
Iti recomand determinarea refractiei dupa cicloplegie. Numai bine
0
16-06-2010, ora 09:31
crisunasta
Nu este medic/terapeut
crisunasta
Va multumesc mult pentru raspuns!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Testul oftalmologic ce permite diagnosticarea problemelor de vedere la domiciliu
  • Cameră foto pentru retină ce elimină necesitatea dilatării cu atropină
  • Curiozitate: cum cresc ochii?
  •