QI-29
buna seara, as vrea sa stiu ce inseamna un QI=29 la un copil de 2ani si cat de exact este acest diagnostic avand in vedere varsta?
2 comentarii
Retardul mental la asa o varsta e suspectat la o serie de copii [ prematuri, nascuti cu malformatii, cu toxoplasmoza, infectati cu citomegalovirus etc.] si se investigheaza cu ajutorul EEG, al CT si prin analiza sanguina si urinara a o serie de enzime si aminoacizi.Copii cu retard mental de un anumit nivel, cu inteligenta intre anumite limite, sunt foarte rar identificati inainte de a incepe scoala.In aceasta perioada problemele comprtamentale si educationale devin evidente.la astfel de copii un IQ intre 20 si 34 arata un sever retard mental, iar un IQ sub 19 un retard profund.dar repet, numai la copii de varsta scolara.Abilitatea intelectuala studiata printr-o serie de teste se evalueaza peste varsta de 9 ani, atunci cand copilul intra deja in mediul scolar. Un IQ la 2 ani este irelevant, dupa parerea mea ; daca se banuieste ceva se fac cu totul alte analize, cele de care am pomenit la inceput. La 2 ani exista asa zisa Bayley Scale of Infant Development iar intre 2-4 ani testele Stanfort- Binet care fac aprecieri asupra dezvoltarii neuropsihomotorii la aceste categorii de varsta. Deci daca copilul nu a avut probleme constatate deja la nastere si nu are nimic nici acum, acest IQ nu are valoare.
Este un copil nascut prematur cu mai multe probleme printre care microcefalee, parapareza spastica, sdr convulsiv, dezlipire de retina.i sa facut EEG, urmeaza sa-i facem RMN, iar in urma ultimului consult la pshiholog ne-a spus si de acest retard psihic, desi fetita a inceput sa vb si intelege ce ii spun, cere daca are nevoie de ceva, dar mi sa spus ca acestea sunt lucruri elementare.Va multumesc pentu raspuns
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 16Restrictii schizofrenie si alte boli afectiuni psihice
- 1Schimbare Cipralex cu Coaxil. As dori sfatul unui medic
- 5Cand e cel mai bun moment sa renunt la Trittico ?
- 3Cand este indicat sa schimbi medicul psihiatru?
- 2Aripiprazol /aryzalera/ abilify în sarcina
- 9Schizofrenii sunt buni de ceva?
- 10Intrebari despre halucinatii
- 3Stare de sanatate alterata precara subreda
- 0PENTRU CEI CE AU O BOALA PSIHICA DIAGNOSTICATA SI LUCREAZA
- 10Boala vs Dumnezeu.