Radiogragie plamani tuse

07-03-2009
junkup
Nu este medic/terapeut
junkup
Tusesc de aproape 2 luni, m-am dus la radiografie la plamani, doctorul mi-a dat diagnosticul:
-Desen interstitiar accentuat pero-bronho-vascular hilobazal in special in dreapta
-Calcificari hilare
-Cord cu talia cardica stearsa si butonul aortic absent

Doctorii mi-au spus ca nu am nimic grav, doar trebuie sa ma las de tigari, ca am inimia de sportiv, nu mai stiu ce sa cred. Ma poate ajuta si pe mine cineva ce inseamna defapt aceste diagnostice. Va multumesc foarte mult
2 comentarii
0
08-03-2009, ora 02:23
ankewk
Identitate neconfirmată
ankewk
-este un plaman care a avut de-a lungul anilor raceli -traheo-bronsite netratate sau tratate doar cu simptomatice
-acum ai o viroza respiratorie, chiar o traheo-bronsita cu risc de suprainfectare virala datorita faptului ca acolo este ceva iritant (faptul ca tusesti), care poate produce inflamatie si ulterior suprainfectie
-aspectul pulmonar va persista asa inca vreo 6 saptamani, perioada in care esti vulnerabil la infectii intercurente cu simptome ca febra frison, tuse cu expectoratii, dureri d ecap, nas infundat, in functie de cum umblii mai dezbracat prin frig, bei rece de la frigider, fumezi mai mult, nu mananci sanatos, nu dormi suficient
-sa iei cate 3 paracetamol pe zi, 3-4 trachisan sau ceva de supt sa mai linisteasca tusea, eventual un sirop, bea ceaiuri de tei cu miere calzi, nu bei rece
daca apar simptomele pe care ti le-am enumerat, iti spun ca si eu am avut aceasi poveste ca a ta, eu am luat 15 comprimate de claritromicina (Klacid, Fromilid) de 500mg una la 12 ore, deci cam 7 zile. mie mi-a trecut
0
08-03-2009, ora 22:06
junkup
Nu este medic/terapeut
junkup
eu am luat antibiotic 250 mg si vad ca tot tusesc adica mai putin, tu te-ai lasat de fumat ?? ca eu m-am lasat si mie sa nu patesc ceva daca fumez, si vreau sa te intreb daca fumez ceva usor kent 1 sau altceva mai usor se agraveaza situatia mea ?.Doctoru mia spus sa ma las de tigari, am auzit ca toti doctorii zic asa chiar daca nu ai ceva grav
Adaugă un comentariu / răspuns