Rana pe vagin

14-04-2014
ANA 1950
Nu este medic/terapeut
ANA 1950
In urma unei operatii de histerectomie laparoscopica cu suspendarea bontului vaginal, la controlul vaginal pentru externare mi s-a spus ca am o rana pe vagin (posibil o ciupitura in urma interventiei chirurgicale). Mi s-a recomandat sa fac spalaturi cu Tantum Rosa si sa folosesc un unguent FLUOCINOLON.Intrebarea mea este, crema sau unguent? Ar trebui sa-mi aplice cineva acest tratament sau pot si singura? Am 64 ani. Va rog din suflet sa ma ajutati, cu un raspuns urgent. Va multumesc! Am fost operata pe data de 11.04.2014 si externata pe 14.04.2014.Am dureri foarte mari.
2 comentarii
0
16-04-2014, ora 14:25
Andra Constantin
Nu este medic/terapeut
Andra Constantin
va pot spuna ca ambele, si crema cat si unguentul, au aceleasi indicatii. singura diferenta este ca unguentul este mai gras ca sa spun asa si se foloseste mai mult cand este nevoie de un efect emolient mai puternic cand este vorba de diferite dermatoze ale mainilor de exemplu. dermatoze ce prezinta cruste. ptr zona intima crema este mai potrivita. tratamentul il puteti efectua singura, bineinteles. se dizolva un pliculet sau doua de tantum rosa (cate v-a zis medicul)in apa calduta (mare atentie la temperatura apei sa nu va opariti inauntru). si normal ca trebuie sa folositi un irigator vaginal ca altfel nu va puteti face spalaturile. dupa care urmeaza crema fluocinolon. sa fiu sincera, nu am auzit pe nimeni sa foloseasca intravaginal aceasta crema, doar la exterior. dar conteaza ce a spus doctorul.
0
18-04-2014, ora 01:32
Psiholog Stefan Liviu
Psihologie, Ploieşti
Psiholog Stefan Liviu
In pricipiu, indicatiile cremei si ale unguentului cu Fluocinolon sunt aceleasi, utilizarea unguentului recomandandu-se cu precadere cand se urmareste o actiune emolienta mai energica, necesara in leziunile cutanate uscate. Deci preferabil este sa folositi Fluocinolon crema. Aplicatiile le puteti face personal.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Cervicita cronică - rana pe colul uterin
  •