raspuns al unui cunoscut medic

26-06-2013
ipohondrul
Nu este medic/terapeut
ipohondrul
M am prezentat la un medic neurochirurg cu un nume destul de greu in Bucuresti cu simtomatologie de hernie de disc si cu piciorul amortit, vizibil schipatand. El mi a raspuns ca sunt tanar si ca nu sunt facut pentru activitati fizice-in cazul in care eu am jucat fotbal pana in momentul in care mi am rupt claviula, si ca nu e cazul sa intre in investigatii si sa ascuta cutitele, si ca ar trebui sa ma apuc de inot.E normal un asemenea raspuns in cazul in care i am achitat si consultatia 120 de ron. Trebuia sa ajung la el in caruciorul cu rotile sa ma bage in seama si sa lase deoparte aspectul adolescentin, sau si atunci as fi putut sa fac fatza situatie ca doar sunt tanar. Imi puteti recomanda un neurolog/neurochirurg tanar undea as putea sa ma duc cu trimitere?
1 comentarii
0
21-07-2013, ora 22:18
Dr. Adam Span
Ortopedie si traumatologie, Koblenz
Dr. Adam Span
dupa unele studii cam 20% din populatie are hernii de disc, si totusi nu le operam pe toate. exista complicatii si riscuri la orice operatie. trebuie evaluata raportul intre risc si beneficiu.
mai ales la herniile de disc operate garantie pentru disparitia totala a problemelor nu exista si sunt frecvente complicatiile de genul: se opereaza un segment, dupa cativa ani se decompenseaza segmentul urmator si trebuie operat, mai apoi inca unul, multi intra intr-un cerc vicios, nescapand de operatii si ramanand invalizi in cativa ani.
evident nu cunoastem exact cazul Dvs insa daca nu prezentati semne neurologice masive (paralizie, incontinenta, putere musculara scazuta, etc) reducerea activitatii fizice si intarirea musculaturii spatelui (prin inot) sunt tratamente total acceptate
Adaugă un comentariu / răspuns

23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Un website dedicat pacienților ce necesită o intervenție chirurgicală. Găsiți aici liste cu chirurgi și clinici de chirurgie, prezentări de servicii și recomandări ale pacienților, dar și informații detaliate despre fiecare operație.
Accesați site-ul