Răspuns urgent! mi se face rau de la ochelari

22-01-2018
ochelari
Nu este medic/terapeut
ochelari
Buna ziua! Am purtat o pereche de ochelari pt astigmatism miopic care la ochiul stâng nu avea centrul optic, am început curând sa ametesc cand imi schimb privirea si asa mai departe. Am fost la oftalmolog pt o nouă rețetă de ochelari care era asa: -1 cilindru la ambii ochi, ax ochi stang 10 grade iaurt ax ochi drept 20 grade. Am fost la o optica medicală unde mi s-a facut alt control si rețeta era de -1 cilindru la ambii si o sfera de -0.50, ax ochi stang 0 grade iar ax ochi drept 20 grade. Asa mi-au si facut ochelarii, după rețetă lor. Mi-a fost imposibil sa ii port, ameteli, greata, dezechilibru in picioare. I-am purtat mai mult de 1 saptamana dupa care M-am dus din nou la ei, mi-au spus ca le pare rau..lentilele erau un pic tensionate in partea de jos si creau valuri. Mi-au schimbat iar lentilele, la fel, i-am purtat o perioada si degeaba, nu m-am acomodat, am fost din nou la ei si le-am cerut sa imi faca ochelarii dupa rețetă doamnei doctor si nu dupa rețetă lor. Acum, ii port de 6 zile, imi e foarte rau, ametesc la schimbarea privirii, cand ridic ochii de jos la fel, nu am echilibru in picioare, mi se face rau la propriu, fara ei e la fel de rau ca ochiul meu nu mai stie in ce situatie sa se adapteze. Vreau sa stiu, cam cât ar dura acomodarea asta? E normal sa am stări de nesiguranta in picioare, greata si rau de la ei? Ma gandesc ca din cauza purtarii atâtor perechi nepotrivite ochiul meu se adaptează mai greu dar imi e si teama, nici nu imi mai vine sa ma ridic din pat, nu mai vreau sa suport greata, amețeală si nesiguranta. Deci, schimbarea asta de ax intre prima pereche de lentile si asta poate afecta atat de tare? Uneori am si senzatia ca mi s-ar dubla privirea si nu pot urmări obiecte in miscare, de condus nici nu mai zic. Mentionez ca am facut analize peste analize, control neurologice, orl, toate perfecte, problema e la ochi. Multumesc si ma scuzati de roman, sunt disperată!
2 comentarii
0
23-01-2018, ora 18:48
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Solicitați medicului să verifice dacă suferiți de keratocon. Este posibil ca lentilele să nu mai fie suficiente pentru o vedere clară. Sănătate!
0
02-09-2019, ora 16:51
Rerere26
Nu este medic/terapeut
Rerere26
Buna. Poate ca rapsunsul meu vine tarziu. Posibil sa nu suportati cilindrul.eu am miopie doar la ochiul drept, si cilindru pentrua stigmatism. mi s-au prescris ochelari cu clindru la ambii, 0, 25 si sferic la dreptul -0, 75(desi dioptria era mai mare, nu stiu din ce motiv se prescriu mereu mai putin)Cu prima pereche de ochelari nu m-am putut adapta, chiar daca erau dioptrii mici, zici ca priveam intr o lume virtuala. Ameteli si greata prima zi, iar apoi chiar daca aceste simptome au disparut, a persistat lipsa de concentrare, puteam focusa pe un obiect si il vedeam clar insa nu puteam privi in ansamblu. Senzatia era ca si cand as fi baut o sticla intreaga de vin. A doua pereche, mi-a scos clilindrul de la dreptul, deci am ramas cu -0?75 sf si -0, 25 cyl doar la ochiul drept.Inutil. Aceleasi senzatii. De condus evitam sa conduc cu el pentru ca nu puteam focusa rapid privirea. Am ramas doar la sferic, miopie, si vad normal. Cred ca e de la cilindru pentru astigmatism. Nu aunt expert, va spun doar experienta mea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Când ai nevoie de ochelari?
  • Efectele ochelarilor pe termen lung - ne strică sau ne îmbunătățesc vederea?
  •