Rata de succes inlocuire implant dentar?

27-02-2020
stealthO3
Nu este medic/terapeut
stealthO3
Am mai cerut sfaturi pe aici pe site in legatura cu simptomele post-implant si vreau sa zic ca azi am fost la clinica in vederea curatarii spatiului subgingival si dna chirurg, dupa ce m-a anesteziat si taiat acolo, mi-a zis ca unul din cele doua implanturi o sa il pierdem. Nu stiam cum sa reactionez si nu stiam ce e de facut, cert e ca implantul mi-a fost inlocuit cu altul si inainte de re-implantare dna doctor mi-a preparat un fel de pasta pe care mi-a aplicat-o pe locul unde am avut implantul(posibil aditie de os?).
Toata chestia e ca am fost luat prin surprindere si dupa operatie nu am mai avut cum sa vorbesc cu dna doctor despre sansele de reusita in caz de inlocuire a implantului.
Din ce am mai citit pe net am inteles ca ar fi destul mici sansele de recuperare 25%.Eu dupa cum am mai zis, nu am probleme de vindecare dar sunt nerabdator sa mai aud o parere de la un specialist.
Si inca o intrebare :de ce doar unul din doua implanturi a trebuit sa fie inlocuit?
1 comentarii
1
28-02-2020, ora 08:34
Dr. Durbac Marius
Stomatologie, Bucuresti
Dr. Durbac Marius
Salut,

De ce ai pierdut doar un implant? Probabil pentru ca acolo ai avut o manifestare mai accentuata a periimplantitei ( afectiune care se manifesta in jurul implantului dentar si deterioareaza osul si gingia invecinata).

Care sunt sansele de osteointegrare a noului implant?
25% ? Nu e chiar exact! In realitate procentul este mult mai mare iar locul in care se insera noul implant este tratat ca un nou loc implantar.

Sansele sunt asemanatoare ca la un implant nou inserat. Problema care trebuie pusa este care este cauza pentru care a aparut pierderea initiala a implantului si cum poti evita pe viitor.

Zi buna!
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
15-04-2016, ora 10:25
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Medici stomatologi, dentisti, cabinete stomatologice
Recomandă un stomatolog sau caută unul bun!
Medici-Stomatologi.ro este un proiect ROmedic care vă prezintă peste 7500 de cabinete și clinici de stomatologie din România. Avantajul acestui site este că pune mare preț pe recomandările pacienților. Găsiți prezentări detaliate ale serviciilor stomatologice, citiți recomandări, vă puteți programa online. Accesați site-ul