Reactie alergica rimel-excrescenta sub ochi

17-04-2011
estali34
Nu este medic/terapeut
estali34
Buna ziua,

Am o problema cu ochiul stang. Desi ma demachiez in fiecare seara, ochiul stang avea in fiecare dimineata o urma de rimel pe pleoapa inferioara. Dupa repetate ori, a aparut in acelasi loc o 'excrescenta', un fel de semn foarte mic, pe care unii oameni le au pe gat deobicei. Sunt sigura ca este o reactie alergica la rimel, si as dori sa stiu ce solutie/crema pot folosi sa dispara aceasta 'excrescenta'. Ma gandesc ca poate fi tratata, fiindca la un moment dat disparuse, am reluat insa intrebuintarea rimelului, si a reaparut iar acum nu mai dispare si este foarte deranjanta. Nu doare, doar stiu ca nu ar trebui sa fie acolo. Multumesc anticipat pentru raspuns!
1 comentarii
0
17-04-2011, ora 09:23
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Oftalmologie, Bucuresti
Dr. Alina Maria Bălţăţeanu
Buna dimineata! Ar putea fi un chist al unei glande Meibomius, un papilom, chalazion, etc... Ce iti recomand eu? Nu mai folosi deocamdata rimelul, iar ulterior, dupa ce s-a vindecat leziunea, foloseste numai produse hipoalergenice; igiena locala riguroasa dimineata si seara cu un sampon " no tears" pentru bebelusi; dupa igiena, aplicarea de Tobradex unguent oftalmic la nivelul sacului conjunctival inferior si la nivelul marginilor palpebrale -ochiul stang, dimineata si seara, 3 saptamani; daca nu obtinem remisia leziunii, se recomanda cura chirurgicala; numai bine
Adaugă un comentariu / răspuns