Reactii gastrice pe fond de stres?

28-08-2013
raphael29
Nu este medic/terapeut
raphael29
Buna seara de ceva vreme ma confrunt cu o mica mare problema.Inca de mic tin minte ca in momentele cand eram foarte stresat, speriat sau cand ma confruntam cu emotii puternice incepeam involuntar sa tremur si sa mi vina sa vars, ba chiar ma stricam la burta.Acum ceva vreme, mai exact 4 saptamani am suferit iar un soc din acesta, speriandu-ma foarte tare..in fine m-am calmat si in aceeasi seara am mancat in prostie multe seminte si am baut multa cola, eu din fire nu prea consumand cola.Imediat in acea noapte am varsat pe la ora 2 si dupa urmatoarele 2 zile mi-a fost rau, neputand sa mananc si vomitand in continuare un lichid amar de culoare galbena.In cele din urma a trecut si acest episod, insa acum 1 saptamana, mai exact vineri, pe 15 am fost la un gratar si am mancat iar seminte si multa mancare.Urmatoarea zi, sambata seara urma sa plec la mare.Aici intervine dilema:nu stiu exact din ce cauza m-am dat iar peste cap: ori de la festinul de vineri seara ori de la emotiile plecarii la mare.Cert este ca iarasi 2-3 zile am tras-o urat de tot, cu oboseala, somnolenta, varsaturi, diaree nu foarte rau lipsa poftei de mancare si nu in ultimul rand m-am confruntat cu tremuraturi.Dupa aceste zile de chin tin minte ca intro seara, dupa foarte mult vomat, am vomat cu putin sange care cred ca este din esofag, datorita vomei excesive ce ma tinut 2-3 zile.Acum sunt mai bine, dar m-am speriat tare cand am citit pe net diverse chestii despre voma asta cu sange, cum ar fi ulcer gastrita etc.Eu fac sport, am 18 ani, nu fumez nu beau, mananc sanatos si bine, deci nu cred ca as avea probleme cu stomacul.Eu cred ca este de la fiere, ca am exagerat in serile prezentate aici. AS FI EXTREM DE RECUNOSCATOR DACA O PERSOANA PERTINENTA AR PUTEA SA MI ZICA CE SI CUM, SA MA LINISTESC PUTINTEL.O SEARA BUNA TUTUROR
8 comentarii
0
29-08-2013, ora 08:53
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Bună ziua,
Dacă reacţiile gastrice apar pe fond de stres, atunci ar fi de dorit să apelaţi la un psiholog clinician specializat în psihoterapie cognitiv comportamentală. Personal am observat că astfel de episoade sunt prezente în sindromul colonului iritabil, însă pentru un diagnostic clar va trebui să beneficiaţi de o evaluare psihologică.
Pentru detalii medicale aveţi nevoie de analize.
1
29-08-2013, ora 10:05
Kiko07
Nu este medic/terapeut
Kiko07
Buna!Si eu am probleme pe fond de stres.Mi-a aparut o adenopatie latero-cervicala.In fine, am fost la 3 medici orl-isti si au spus ca nu am motive de ingrijorare.Dar eu am citit tot ce se putea pe net si am intrat in panica.Mi se pare ca am toate simptomele, ca mi s-au invinetit unghiile, n-am mai putut sa mananc(dintr-o data) si acum am greata dimineata si simt usoare dureri de stomac.Am senzatii de mancarime pe tot corpul, noaptea ma trezesc speriata, respir greu din cauza emotiilor, am momente cand am nod in gat si NU POT SA SCAP DE STAREA DE TENSIUNE.
In ritmul asta o sa ma imbolnavesc cu adevarat si deja simt ca o iau razna.
0
29-08-2013, ora 11:37
Psiholog Cristian Andrei Nica
Psihologie, Cluj-Napoca
Psiholog Cristian Andrei Nica
Reacţiile în cazul tău au legătură cu o tendinţa spre somatizare. Pe lângă problemele din viaţa de zi cu zi, ai tendinţa să exagerezi gravitatea simptomelor psihice, iar de aici apare cea de-a II-a sursă de distres.
0
29-08-2013, ora 17:39
raphael29
Nu este medic/terapeut
raphael29
Acum mi-am mai revenit, simt doar o usoara senzatie de voma dar ma simt slabit, obosit si dureri abdominale.
0
30-08-2013, ora 07:00
Kiko07
Nu este medic/terapeut
Kiko07
Incearca sa te gandesti mai putin la asta.Mananca usor si distrage-ti atentia cu lucruri amuzante.Dormi si o sa te simti mai bine.Eu, de ex, daca n-as fi avut acel ganglion care nici nu mai stiu cum se simtea initial, nici n-as fi bagat in seama alte simptome.Cred ca tu nu ai nimic.Incearca sa te relaxezi.
0
30-08-2013, ora 09:08
raphael29
Nu este medic/terapeut
raphael29
Uneori am spasme musculare si o stare de frica inexplicabila care la randul ei imi provoaca greturi si tremur.De la ce sa fie?!
0
09-09-2013, ora 15:51
crisliliana88
Nu este medic/terapeut
crisliliana88
buna ziua!ma numesc cristina si am 25 ani acum cateva luni am inceput sa SCUIP SANGE rosu din gat dupa o perioada de o saptamana am si scuipat dar aceasta a fost urmata si de o VOMA CU SANGE...mentionez ca am fost la un control la plamini deoarece am crezut ca am tbc insa nu am nimic la plamini.sangele este de un rosu curat si atunci cand vars ma ia si cu dureri de cap si ameteli..intrebarea mea ar fi daca este de la stomac tinand cont ca am avut gastrita care a fost tratataideea este ca nu stiu ce organ ar trebui sa fie bolnav daca am simptomele de mai sus
Bolile care le stiu ca am sunt psioriasis si gastrita(asta daca a revent-spun asta ptrk nu mai am simptomelel si durerile pe care le aveam cand am descoperit ca am gastrita acuta sau cronica..nu mai stiu exact)
mai mentionez si ca lucrez 12h in fiecare zi si doar un liber pe sapt..poate fi si de la oboseala?
AS DORI UN RASPUNS pentru ca am inceput sa ma cam sperii deoarece pana acum mi se intampla 1-2 ori pe luna si acum la 2-3 mi se repeta si este urmata si de insuficienta respiratorie
SCCZ daca am folosit termeni medicali incoret
1
25-10-2020, ora 03:37
SandaGtu
Nu este medic/terapeut
SandaGtu
Buna seara, la fel ma confrunt cu o problemă și nu stiu cum să acționeze, stare se inrautațește pe zi ce trece cate putin. Înainte cand treceam printr-o stare de stres, cearta, sau un subiect usturător, pai aveam greturi dupa ce luam prânzul, însă vomitam in cantități mici si fara dureri sau alte dereglare, starea ma ținea maxim 2 zile pana nu trecea conflictul. Acum însă dupa ultimile situații de stres si multe emoții negative, am început să am greturi, vărs cate putin dar mi se face o stare de rau, si ca sa ma simt mai usor, provoc voma singură ca sa nu am stați de genul cât sunt la pereche sau lucru. Însă azi mi sa facut foarte rau țineam totul in mine sa incerc sa stopez cumva aceste reactii, până la urma mi sa facut foarte rau si din nou am vomitat dar nu tot chiar dacă simteam cum doreste totul să iasă din mine, si din nou am provocat voma. Mi se face tot mai amar in gura in fiecare zi după astfel de reacții. Dacă nu mănânc oricum am așa senzatii si pot vomita ul lichid galben transparent. Sunt foarte iritat pe lângă asta, ma afecteaza mult orice subiect cât de puțin negativ spus in partea mea. Ma gandesc sa mențin o dieta ca stomacul sa nu fie iritat tare, si sa beau
ceva calmante. Încă un simptom am ameteli, uneori slăbiciuni, mereu ma simt obosită, si am bufere de căldură. Starea aceasta se menține deja de 2 săptămâni și nu stiu cum să procedez, ar putea cineva să îmi dea un sfat. Sunt fata am 19 ani, învăț si lucrez concomitent putin timp liber, așa că am nevoie sa ma simt mai bine ca sa nu pierd definitiv totul de sub control.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • În ce mod ajută stresul memoria
  • Stresul din timpul sarcinii poate afecta dezvoltarea fătului (studiu)
  • Stresul la locul de muncă
  • Cum se reactivează virusul herpetic în condiții de stres
  • Anxietatea și stresul cronic pot crește riscul dezvoltării tulburărilor psihiatrice
  • Cum gestionăm stresul?
  • Stresul financiar ar putea cauza și durere fizică
  • Cum ne influențează emoțiile memoria?
  • Diferența dintre ulcer și gastrită
  •