recidiveaza cistita.. | Forumul Medical ROmedic

recidiveaza cistita..

14-12-2011
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
am facut tratament indelungat pentru cistita, in jur de 1 luna si jumate. am facut de asemenea cu 2 sapt in urma o analiza de urina, la care au iesit 1-2 leucocite si numai un singur plus la bacterii. totodata am trecut si pe la ginecolog care mi-a luat frotiul si a zis ca e bine, desi in vagin erau 16-17 leucoccite. la usg nu mi s-a aratat nimic rau, mi-au zis ca nu mai este nici o infectie. Problema e ca simt o presiune jos in partea dreapta a abdomenului atunci cind urinez si ma tine asa cam vreo 5 minute dupa, o durere surda parca. Am facut luni un usg la rinichi si vezica urinara din nou si nu mi s-a aratat nimic care ar bloca urina sa iasa. Spuneti-mi va rog ce as mai putea sa fac? am facut o urocultura care a iesit fals negativ din cauza ca am facut-o dupa ultimul supozitor vaginal. Deci saptamina asta nicidecum nu o pot repeta. Marti plec in Polonia si nu stiu cum sa procedez, cu cine sa ma consult inainte de zbor. Mi-e frica pentru ca la mine a fost o infectie si la ovare plus cistita.
2 comentarii
0
14-12-2011, ora 15:13
tema
Nu este medic/terapeut
tema
Din pacate trebuie sa astepti 10zile, chiar 12- dupa supozitor.
Este posibil sa fie o infectie vaginala.
Ar fi trebuit sa faci o analiza de secretie vaginala cu antibiograma si o urocultura cu antibiograma.
La infectia vaginala poate nu este suficient doar tratamentul local si trebuie sa iti dea si un antibiotic pe cale orala, mai ales ca ai si o infectie la ovare.
Ai facut usg si la ovare? Daca este tot acolo unde ti-a numarat leucocitele-.
Era bine daca puteai face analizele in alt loc.
Pana pleci din tara trec macar 10 zile de la ultimul ovul?
Poti face analizele aici in ultima zi si sa iti ia cineva rezultatul. Sau ti-l poate trimite pe e-mail de la laborator, daca il faci la o clinica. Vorbesti la receptie si lasi e-mailul.
Numai sa ceri sa se faca antibiograma, altfel nu vei sti la ce antibiotic este sensibila bacteria si cu ce sa te tratezi..
Numai doctorul stabileste cum sa procedezi dupa aceea.
Mai sunt si alti microbi care pot da infectii urinare si care nu se gasesc prin analize uzuale.
Ai cautat ureaplasma, klamidia, mycoplasma?
0
15-12-2011, ora 17:01
Ali1990
Nu este medic/terapeut
Ali1990
Salut Tema. Da am facut toate controalele regulat, 2 usg-uri dupa tratarea infectiei. Nu am dat la chlamidia, ureoplasma etc, pentru ca medicul a actionat prompt cu antibiotic vreo 3 saptamini si din cauza asta nu am putut sa fac testul dar in schimb l-a facut sotul meu si a iesit negativ la toate. Am mers azi la un urolog si am niste calculi renali de 3-4 mm. de asemenea am diateza urica, nu stiu ce inseamna asta dar am inteles ca nu e prea bine. Azi am mers la WC si a inceput sa ma si usture. analiza generala arata 2-3 leucocite, un plus la bacterii si mucozitati sunt prezente. sa fie cistita de la calculii astia? Urocultura am dat-o azi dar va trebui sa se duca sora mea joia viitoare sa ia rezultatul... Mi-a zis ca imi va face maine un test Niciporenco, idee n-am ce e asta, dar ma gindesc ca va vedea cit de acida est urina.
Multumesc mult pentru raspuns.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Dacă ai cistită îți poÈ›i infecta partenerul sexual?
  • Tratarea cistitei - medicamente, remedii, sfaturi utile
  • Cistita în timpul sarcinii
  •