rectita radica

22-04-2009
aliosa
Nu este medic/terapeut
aliosa
Buna ziua. Am o intrebare si sper ca cineva sa imi poata raspunde. In urma cu aproape 2 ani, tatal meu a fost operat de cancer rectosigmoidian iar dupa aceasta operatie i-au facut radioterapie mai precis cobaltoterapie. S-a simtit destul de bine dar dupa putin timp a inceput sa aiba scaune foarte dese atat moi cat si de consistenta normala. Practic, dupa fiecare masa iese de cate 5-6 ori deci in medie de vreo 15 ori pe zi.Face f. putin si de multe ori are doar senzatia si trebuie sa fuga repede la baie. A slabit f.mult pt. ca ii este frica sa mai manance. A fost internat de f. multe ori mai ales la Cluj, diagnostic:rectita radica si incontinenta anala. Am uitat sa precizez ca de multe ori nici nu mai poate retine. A facut "n " tratamente dar fara nici un rezultat. Va rugam, daca cineva a mai trecut prin asa ceva sa ne dea si noua un sfat, un remediu naturist, orice. Va multumim
2 comentarii
0
23-04-2009, ora 14:46
bcoculica@yahoo.com
Nu este medic/terapeut
bcoculica@yahoo.com
Buna ziua. Mama mea in varsta de 70 ani a facut radioterapie la Cluj si dupa doua luni a facut rectita radica.Are dureri foarte mari si nici un tratament nu i-a ajutat pana acum.A luat Nolicin, a facut clisma cu ceai de musetel si vit A si E. Daca cineva s-a confruntat cu asa ceva sau a facut un tratament si a dat rezultate va rog din suflet sa ne spuna si noua. Va multumesc!
0
27-05-2009, ora 01:13
Dr. Bogdan Cristian Ion
Medicina de urgenta, Constanta
Dr. Bogdan Cristian Ion
Buna seara,

Din pacate pentru complicatiile radioterapiei, ulceratiile radice (ileite, cistite, proctite radice) nu exista nici"n" tratamente si nici tratamente naturiste.

Scopul major al radioterapiei este de a distruge tumoarea sau celulele tumorale pentru evitarea aparitiei metastazelor. Dilema oricarui radioterapeut o constituie abordarea dozarii:
- cu cit este mai mare doza cu atit si efectul terapeutic (distrugerea tumorii), dar si posibilitatea aparitiei unor complicatii radice
- cu cit este doza mai mica, cu atit celule sanatoase suporta mai usor radioterapia, dar si celulel canceroase, nu apar complicatii dar nici celulele tumorale nu sint distruse.

Aceste microangiopatii ce apar in urma radiatiei, care produc in final necroza se trateaza foarte simplu in stadiile initiale si mai complicat in stadiile avansate.

Singurul tratament existent ce permite refacerea rapida a patului capilar al unui tesut iradiat este oxigenarea hiperbara (HBO), conbatind necroza si posibilitatea aparitiei de fistulelor. Daca apar fistule acestea nu se opereaza fara pregatirea preoperatorie a pacientului cu oxigenoterapie hiperbara.

Cu Stima,
Dr. Ion Bogdan Cristian
Institutul de Medicina Hiperbara Bielefeld/Germania
Centrul de Medicina Hiperbara Constanta
Adaugă un comentariu / răspuns

06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici