Reflux, arsura puternica gat, esofag

12-10-2021
Daniela1402
Nu este medic/terapeut
Daniela1402
Buna ziua, as dori in primul rand sa intreb daca exista vreoun cabinet in timisoara, unde se face endoscopie digestiva superioara cu anestezie.. ma refer sa nu simt nimic..caci nu as suporta sa-mi faca si sa simt. Am inteles ca este ceva nou si nu stiu unde sa ma informez daca se poate face asta in timisoara.

Acum vreau sa cer un sfat, ce sa fac, ce sa iau pt arsura aceasta ingrozitoare ce o am cand am reflux. Niciodata nu a fost atata de grava, astazi mi s a intamplat dupa o gura de cafea, slaba. Iau esomeprazol de cateva zile dar nu ma ajuta parca deloc..probabil pt ca e foarte afectat esofagul. Stiu ca antiacidele ajuta putin si indirect dar altceva ce sa iau?
Am tinut regim 3 zile dar incet incet am revenit la dulciuri si alte alimente interzise...Incerc sa tin regim foarte strict de acum caci m-am speriat foarte tare.
Pâna voi simti cat de cat comfort in esofag as dori sa stiu ce sa iau sa calmez rapid arsurile si durerea daca vor mai apărea.
Am luat bicarbonat cu apa dar nu prea ajuta.
Am luat redigest caci mă ajuta cu arsurile stomacale mai de mult..cand aveam arsuri.
Nu stiu ce sa fac, sunt ingrozitoare arsurile si durerea de gat.
Pana merg la control as vrea sa ma ajutati cu un medicament sau ceva ce ma face sa ma simt macar putin mai bine.

De aprox 10 ani tot am reflux dar nu saptamanal, am avut perioade si perioade. Insa in ultimele zile, astazi mai ales, am zis ca o sa ajung la spital doar din cauza arsurii din gat. Parcă băusem acid. Mai simt si gadilături in piept, in zona sternului, ințepaturi usoare..mancarimi.
Va rog sa ma sfatuiți, in afara de regim, ce sa iau, ce sa fac?
Cunosc toate sfaturile gen evitarea culcatului dupa masa, a efortului, evitarea dulciurilor, a condimentelor, grasimii, etc, dar orice alt sfat ce credeti ca m-ar ajuta..il astept cu drag si mare nevoie!
Acum 2 saptamani am luat ibuprofen 2 zile (2 pastile) si cred ca s a dezinflamat esofagul sau eu stiu ce..ca nu am mai simtit durerea din piept din zona sternului, insa apoi a revenit..desi mai usoara si intrerupta.
Evit sa mai iau ibuprofen pt ca stiu ca face mult rau la stomac, desi vad ca ma ajuta..adica banuiesc ca ma ajuta si la dezinflamarea esofagului, la durerea de gat.

Va multumesc pt orice sfat!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.