Relevanta intervalului orar de luare a glicemiei
Buna ziua, as dori sa ma lamuriti intr o problema va rog.M am trezit intr o dimineata recent foarte repede la ora 5 30 si m am gandit sa mi fac un test de glicemie bineinteles fara a manca inainte.Cand mi am facut acest test am descoperit ca aveam valoarea de 102 spre deosebire de alte dati cand imi faceam analizele in intervalul 7-7:30 dimineata la policlinica si iesea ori 75 ori 80 ori 85.INtrebarea mea este de ce oare a crescut valoarea atat de mult, dupa parerea mea spre deosebire de celelalte dati.Are vreo relevanta timpul, respectiv ora la care mi am facut testul?nivelul zaharului din sange scade dimineata pe masura ce nu mananc?va intreb asta deoarece iarasi intr o alta zi de anul trecut mi am fost facuta alt test dar de data aceasta la ora 10 dimineata cand m am fost trezita si aveam valoarea de 60.Imi fac analize de sange maxim de 2 ori pe an dar se intampla sa mai doresc sa mi vad valorea glicemiei prin teste chiar daca le am facut analizele.Din pacate tatal meu are diabet de tip II de aproximativ 10 ani.Eu am 19 ani acum si nu am facut cand eram copil.Se poate intampla sa fac diabet acum dupa atata timp...?Vreau sa va zic ca am o alimentatie relativ ok, nu am avut niciodata probleme cu grasimile si colesterolul.Insa uneori cand sunt foarte obosita dupa scoala, simt nevoia sa mananc ceva dulce.
1 comentarii
draga deea, dupa cum bine stii, 102 glicemia nu inseamna diabet.
Este normal sa fluctueze valoarea glicemiei, toate reactiile din corp fluctueaza, de la tensiune pana la valoarea calciului etc.
este bine sa iti verifici glicemia din timp in timp, daca tatal tau are diabet, dar nu este obligatoriu sa ai si tu.
faptul ca simti nevoia de dulce cand obosesti este normal, ficatul cere dulce si organismul in general, ca sa poata recupera pierderea. dar evita dulcuirile din zahar, cum ar fi bomboanele, ciocolata etc.
mananca fructe sau miere. zaharul nu este sanatos.
daca mai ai dubii in privinta diabetului vorbeste cu un medic, fie de familie, fie nutritionist si iti va explica mai multe lucruri.
Sa stii ca pe acest forum nu prea mai intra medici, nu prea au timp.
sanatate si succes la scoala sau facultate!
Este normal sa fluctueze valoarea glicemiei, toate reactiile din corp fluctueaza, de la tensiune pana la valoarea calciului etc.
este bine sa iti verifici glicemia din timp in timp, daca tatal tau are diabet, dar nu este obligatoriu sa ai si tu.
faptul ca simti nevoia de dulce cand obosesti este normal, ficatul cere dulce si organismul in general, ca sa poata recupera pierderea. dar evita dulcuirile din zahar, cum ar fi bomboanele, ciocolata etc.
mananca fructe sau miere. zaharul nu este sanatos.
daca mai ai dubii in privinta diabetului vorbeste cu un medic, fie de familie, fie nutritionist si iti va explica mai multe lucruri.
Sa stii ca pe acest forum nu prea mai intra medici, nu prea au timp.
sanatate si succes la scoala sau facultate!
Alte subiecte recente din această secțiune: