Rezultat Babeş Papanicolau
Bună ziua! Vă rog mult dacă îmi puteţi interpreta următorul rezultat: Celule exocervicale superficiale, intemediare şi parabazale, metaplazie scuamoasă de tip matur şi imatur, celule endocervicale izolate şi grupate, nuclei liberi, mucus, PMN integre şi alterate, coco-bacili. Recomandări: de urmărit evoluţia. Mă îngrijorează această metaplazie scuamoasă matură şi imatură. Mulţumesc mult!
2 comentarii
Buna ziua !
Metaplazia este un proces de transformare celulara anormala; nu este cancer, dar poate sa
duca la cancer, de aceea este foarte important sa va adresati unui ginecolog, care va stabili concret,
in functie de contextul clinic, de examenul obiectiv etc., ritmul si frecventa supravegherii.
Voi mentiona, in scop pur informativ, doar doi factori de risc (evitabili) pentru cancerul de col uterin:
fumatul si relatiile cu parteneri multipli/ infidelitatea conjugala.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Metaplazia este un proces de transformare celulara anormala; nu este cancer, dar poate sa
duca la cancer, de aceea este foarte important sa va adresati unui ginecolog, care va stabili concret,
in functie de contextul clinic, de examenul obiectiv etc., ritmul si frecventa supravegherii.
Voi mentiona, in scop pur informativ, doar doi factori de risc (evitabili) pentru cancerul de col uterin:
fumatul si relatiile cu parteneri multipli/ infidelitatea conjugala.
Cu respect,
Dr. Ciprian-Laurentiu Vlaicu
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2test papanicolau + secretie
- 0cervicita.ajutor!!!
- 3candidoza vaginala si colpita - tratament?
- 6am o mancarime a labiilor de cateva luni
- 3interpretate papanicolau - urgent - hpv?
- 3analiza papaniculau
- 3Babes Papanicolau
- 0interpretare ex papanicolau
- 5HPV - interpretare Babes Papanicolau
- 2interpreatare test papanicolau
- 0Interpretare secretie si papanicolau
- 1Interpretare buletin citologic (Papanicolau)
- 2In cat timp iese rezultatul de la Papanicolau
- 1INTERPRETARE BPN
- 1Interpretare papanicolau
- 1Rezultat test Babes Papanicolau
- 0Inerpretare papanicolau
- 0Buna ziua tuturor, mă poate ajuta cineva cu interpretarea testului Papanicolau
- 0Pap - metaplazie scuamoasa endocervicala matura si imatura
- 0Interpretare Test Papanicolau
Mai multe informații despre: Testul Papanicolau
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: