rezultat control oftalmologie copil 2.5 ani

20-12-2011
claudia niculescu
Nu este medic/terapeut
claudia niculescu
In urma unui control la oftalmologie facut din proprie initiativa fetitei mele medicul a scris in recomandare urmatoarele : Hipermetropie mica, orto, WA +, stereo 200' Lang, VOD=VOS+20/30 fc desene, FAO PNO de aspect normal, hiperplazie a EP peripapilar bilateral, simetric, macula cu reflex discret estompat, ciclo AO +1.5 sf.

Recomandari - control anual (datorita faptului ca eu am miopie -10.5), ochelari soare UVA, UVB.

Am inteles ca nu ii trebuie ochelari deocamdata, ca are niste pigmentatii congenitale care (cel putin asa ni s-a spus) nu au nici o semnificatie patologica dar totusi ma ingrijoreaza aceste pigmentatii si ce este scris despre macula - respectiv reflex discret estompat. Ce inseamna acestea? Am citit diverse despre atrofia nervului optic, degenerescenta maculara, etc. Fetita a fost nascuta prin cezariana la 37 saptamani, 3.750 kg, eu avand diabet insulino-dependent de 7 ani, fara complicatii. Nu au fost probleme pe parcursul sarcinii sau la nastere pt nici una dintre noi.

Va multumesc anticipat pt raspuns.
1 comentarii
0
03-01-2012, ora 13:32
claudia niculescu
Nu este medic/terapeut
claudia niculescu
Intre timp am mai consultat doi medici - ambii mi-au spus ca fetita nu are probleme de vedere, ochii functioneaza normal, pigmentatiile intr-adevar nu au importanta clinica iar hipermetropia este absolut normala la aceasta varsta.
Adaugă un comentariu / răspuns