Rezultat glucoza cu aparat de acasa - 96
trebuie sa consult un dr tinand cont ca am valoarea glucozei de 96? intreb pt ca fiind la limita de sus a normalului si pt ca iau medicamente psihiatrice care pot influenta diabetul pe termen lung, vreau stiu daca trebuie sa reconsider acel tratament
1 comentarii
Ar fi bine sa consulti un diabetolog si sa intrebi, dar sunt doua feluri de medici:
Tipul 1: E domne sub 100 ? Deci esti bine.
Tipul 2: Mda, e cam la granita nu e prea in ordine, in mod normal trebuia sa fie intre 80 si 90, ia sa facem noi un test de toleranta la glucoza si sa facem si analiza HbA1C sa vedem, ptr ca se stie ca astia cu glicemii la granita pot pica testul cu glucoza si de fapt sa fi inceput deja problemele, ca sa luam masuri din timp, se stie ca se cam recomanda testul la cei cu glicemii la granita.
Din start 96 ala nu e chiar cum ar trebui chiar daca e sub limita admisa, mai ales daca inainte o aveai mai buna. Si la laborator poate iesi chiar mai mare.
S-ar recomanda testu de toleranta la glucoza si ar fi asa la sanatosi:
Pe nemancate sa fie sub 100 la minim doua analize in zile diferite.
La 2 ore de la glucoza sa fie sub 140
Si HbA1C sa fie sub 5, 7 %
Toate trei trebe sa le ai bune. Dar si daca le ai bune, trebe sa ai grija sa nu te ingrasi si sa mananci cat de cat sanatos.
Inainte cum era glicemia ? Era tot pe la granita ?
Daca esti fata, are cumva tata diabet ? Daca esti baiat, are cumva mama ?
Tipul 1: E domne sub 100 ? Deci esti bine.
Tipul 2: Mda, e cam la granita nu e prea in ordine, in mod normal trebuia sa fie intre 80 si 90, ia sa facem noi un test de toleranta la glucoza si sa facem si analiza HbA1C sa vedem, ptr ca se stie ca astia cu glicemii la granita pot pica testul cu glucoza si de fapt sa fi inceput deja problemele, ca sa luam masuri din timp, se stie ca se cam recomanda testul la cei cu glicemii la granita.
Din start 96 ala nu e chiar cum ar trebui chiar daca e sub limita admisa, mai ales daca inainte o aveai mai buna. Si la laborator poate iesi chiar mai mare.
S-ar recomanda testu de toleranta la glucoza si ar fi asa la sanatosi:
Pe nemancate sa fie sub 100 la minim doua analize in zile diferite.
La 2 ore de la glucoza sa fie sub 140
Si HbA1C sa fie sub 5, 7 %
Toate trei trebe sa le ai bune. Dar si daca le ai bune, trebe sa ai grija sa nu te ingrasi si sa mananci cat de cat sanatos.
Inainte cum era glicemia ? Era tot pe la granita ?
Daca esti fata, are cumva tata diabet ? Daca esti baiat, are cumva mama ?
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 13Interpretare analize
- 25Rezultate analize medicale: colesterol, glicemia, trigliceride
- 12analize cu semnul intrebarii... PDW, MPV si pH urina
- 1cateodata am valori glicemice foarte ridicate dimineata
- 5din cauza caderilor de glicemie mi-e frica sa plec de acasa fara mancare la mine
- 5glicemia mare, trigliceridele 700 - exista o dieta si medicamente?
- 5glicemie mare.. 141
- 46glicemie normala, corpi cetonici pozitivi... Ajutati-ma!
- 5buletin de analize
- 4glicemia si trigliceride mari
- 3Glicemie mare...la un copil
- 6a fost diagnosticat in urma cu 8 luni cu hepatita B cronica
- 4stare generala de rau
- 0Test de glicemie
- 1interpertarea analizelor si ce e de facut
- 2Glicemii ciudate
- 3Buna ziua, imi ziceti va rog si mie daca glicemia pe stomacul gol 103 este mare?
- 0Glicemia normală?!
- 10Am prediabet?
- 4Glicemie mare inseamna automat diabet ?
Mai multe informații despre: glicemia
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: