Rezultat RMN dureri zona cervicala și gamba picior stang

29-05-2020
Georgi05
Nu este medic/terapeut
Georgi05
De aproximativ 3-4 ani am dureri foarte mari la gamba de la picioarul stanga si in zora cervicala, simt o durere si o greutate atunci can folosesc mainile la diferite activitati uzuale ( ex: spalat vase, spalat pe dinti), durere in omoplat (uneori ascutita alteori ca o arsura), de cand eram copil ma confrunt si cu un scartit in oase.
Durerile la gamba si in zona cervicala apar din senin, indiferent daca stau, fac miscare / nu fac miscare, ma trezesc din somn de dureri, nu pot dormii.
De curând am făcut și RMN, mai jos va atasez rezultatul, va rog frumos sa ma ajutati

-Paraclinice
Moderata reducere a lordozei cervicale fiziologice cu tendinta la rectitudine.
Moderata deshidratare discala C3-C4 cu pierdere cvasicompleta a hipersemnalului T2 normal de la acest nivel ce asociaza usoara diminuare globala a inaltimii discale, mai exprimata marginal posterior. In rest, discuri intervertebrale normal hidratate la nivel cervico-toraco-lombar. Fara deborduri discale circumferentiale difuze sau focale vizibile IRM. Usoara accentuare a cifozei toracale fiziologice. Mici productii osteofitice marginale anterioare etajate la nivel toracal. Spatiu lichidian perimedular posterior cu diam AP crescut in 2/3 inferioare la nivel vertebral toracal (7-8 mm) cu aspect heterogen prin prezenta de tulburari de flux LCR si care determina acolarea cordonului medular la peretele posterior corporeal vertebral T5-T10. Atitudine scoliotica dextro-concava la nivel lombar inferior. Lordoza lombara fiziologica pastrata. Cordon medular cu semnal omogen, vizibil pana la nivel L1, cu aspect usor atrofic in etajul toracal. Canal vertebral cu dimensiuni in limite normale. Fara tasari vertebrale. Angiom vertebral infracentimetric situat subcondral paracentral superior T11. Concluzii: Fara contacte disco-radiculare. Modificari medulare si perimedulare in etajul vertebral toracal ce necesita completare diagnostica cu administrare de sc iv (malformatie vasculara ?).
4 comentarii
0
29-05-2020, ora 03:46
Georgi05
Nu este medic/terapeut
Georgi05
Menționez ca am 25 de ani.
0
29-05-2020, ora 17:55
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Si eu am o durere in gamba de un an, dupa ce am avut o problema la spate, am ridicat ceva greu. si sub omoplat cand fac anumite miscari mai bruste sau ridic greutati. Mai nou ma doare si capul si ametesc. Ai avut ameteli si dureri de cap? Cum ai rezolvat sau ce tratament folosesti ?
0
29-05-2020, ora 18:21
Georgi05
Nu este medic/terapeut
Georgi05
Bună, deocamdată nu am rezolvat, rmn-ul a fost făcut recent, inca caut răspunsuri, iar referitor la amețeli și dureri de cap, am dar pot fi și alte cauze la mine cu siguranță anemia imi provoca starile astea de amețeală.
Sfatul meu este sa mergi la un medic, sa te consulți și sa vezi mai multe păreri, eu pot spune ca nu imi amintesc sa fi ridic ceva greu în viata mea, sunt femeie și am fost mai protejata din punctul asta de vedere, nu știu de unde au pornit durerile astea pe care le am dar pot sa zic ca le am mai mereu indiferent ce fac (dacă alerg, stau, dorm s.a)
Sanatate multă!
0
28-06-2020, ora 14:44
Marian0207
Nu este medic/terapeut
Marian0207
Mergi si fa-ti un doppler la picior. Sa vezi ce e acolo.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
23-06-2022, ora 19:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
CHirurgi și Clinici de chirurgie
Medici-Chirurgi.ro - caută un chirurg sau recomandă unul
Ați trecut printr-o operație? Ajutați alți pacienți oferind o recomandare chirurgului care v-a operat.
Accesați site-ul
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: