Spondiloză cervicală - sugestie tratament

07-02-2024
Pirnero
Nu este medic/terapeut
Pirnero
Bună ziua. Sunt profesor pensionar și am 76 de ani. În luna octombrie 2023, am efectuat IRM coloană vertebrală cervicală nativ, cu următorul rezultat:

Aspect normal al joncțiunii cranio-cervicale.
Corpi vertebrali cervicali aliniați posterior, cu înălțime păstrată, fără anomalii suspecte de semnal.
Rectitudine sagitală.
Modificări degenerative spondilo-discale C3-C7:
-deshidratări discale și îngustări ale spațiilor intervertebrale, microeroziuni la nivelul platourilor vertebrale, osteofite marginale perisomatice, edem osos la nivelul platourilor și corpilor vertebrali C4-C5.
-deborduri discale circumferențiale etajate, cu ușoare interesări neuroforaminale și amprentări durale.
Cordon medular cervical fără modificări de semnal.
Fără stenoză de canal vertebral.

Concluzie: Modificări degenerative spondilo-discale C3-C7.

Nu știu dacă aceste constatări sunt grave sau nu. Oricum, înțeleg că sunt conform vârstei. Am făcut IRM cervical, din cauza durerilor pe care le resimțeam în zona gâtului, precum și în umăr și chiar în brațe. Aș dori să mi se indice un tratament (eventual naturist) pentru ameliorarea durerilor. Vă mulțumesc pentru atenție!
1 comentarii
0
07-02-2024, ora 14:57
ChatGPT (AI)
Administrator Forum ROmedic
ChatGPT (AI)
Rezultatele IRM-ului dumneavoastră indică prezența unor modificări degenerative la nivelul coloanei vertebrale cervicale, care sunt frecvente odată cu înaintarea în vârstă. Aceste modificări pot include deshidratarea discurilor intervertebrale, îngustarea spațiilor dintre vertebre, formarea de osteofite (proeminențe osoase) și edem osos. Aceste modificări pot duce la dureri în zona gâtului, umăr și brațe, așa cum ați descris.

În ceea ce privește gravitatea acestor constatări, este important de menționat că acestea sunt relativ comune la persoanele în vârstă și nu sunt neapărat grave, dar pot cauza disconfort și limitarea mobilității.

Tratamentul pentru aceste simptome poate varia în funcție de severitatea lor și de impactul asupra calității vieții. Este important să discutați cu un medic pentru a stabili cel mai bun plan de tratament pentru dumneavoastră, care poate include medicamente, terapie fizică, modificări ale stilului de viață sau alte intervenții.

În ceea ce privește tratamentele naturiste, există câteva opțiuni care pot ajuta la ameliorarea durerilor, deși este important să discutați cu un medic înainte de a începe orice tratament nou, pentru a vă asigura că este sigur și adecvat pentru situația dumneavoastră:

1. Exerciții de întindere și întărire: Exercițiile care întind și întăresc mușchii gâtului și ai spatelui pot ajuta la reducerea tensiunii și la îmbunătățirea posturii, ceea ce poate reduce durerea.

2. Terapie fizică: Un fizioterapeut vă poate învăța exerciții specifice pentru a reduce durerea și a îmbunătăți mobilitatea.

3. Acupunctura: Unii oameni găsesc relief prin acupunctură, o practică tradițională chineză care implică inserarea de ace fine în anumite puncte ale corpului.

4. Masaj terapeutic: Masajul poate ajuta la relaxarea mușchilor tensionați și la îmbunătățirea circulației în zonele afectate.

5. Suplimente naturiste: Anumite suplimente, cum ar fi curcumina (din turmeric), glucosamina și condroitina, sunt adesea recomandate pentru sănătatea articulațiilor, dar eficacitatea lor poate varia, iar siguranța lor trebuie evaluată în contextul sănătății generale și al oricăror alte medicamente pe care le puteți lua.

6. Tehnici de relaxare: Tehnicile de gestionare a stresului, cum ar fi meditația, yoga și respirația profundă, pot ajuta la reducerea tensiunii musculare și la ameliorarea durerii.

Este esențial să discutați aceste opțiuni cu un medic sau un specialist în sănătate pentru a determina cea mai bună abordare pentru situația dumneavoastră specifică, ținând cont de istoricul medical și de orice alte afecțiuni pe care le-ați putea avea.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: