RMN cerebral și coloană cervicală
Bună ziua.
Am 29 de ani și urmează pe data de 11.03 să fac un RMN de cap și coloană cervicală deoarece de câteva luni acuz o durere de mandibulă pe partea dreaptă cu amorțeala, nod în gât, arsuri așa pe spate care pleacă de sus de la zona cefei și în lateralele gâtului.
Sunt claustrofobă.
Voiam să vă întreb cum ați rezistat dvs și ce contraindicații sunt. Spre exemplu am micropigmentare de sprâncene iar pe data de 07.03 sunt programată pentru vopsit. Afectează aceste lucruri cumva fizic sau pot să am anumite simptome.
Sunt și anxioasa de fel și mă panichez foarte tare.
Urmează să îl fac la clinica Cobălcescu.
Și remedii ca să mă liniștesc pentru ca am înțeles ca durează o oră
Vă mulțumesc frumos și o primăvară frumoasă
Am 29 de ani și urmează pe data de 11.03 să fac un RMN de cap și coloană cervicală deoarece de câteva luni acuz o durere de mandibulă pe partea dreaptă cu amorțeala, nod în gât, arsuri așa pe spate care pleacă de sus de la zona cefei și în lateralele gâtului.
Sunt claustrofobă.
Voiam să vă întreb cum ați rezistat dvs și ce contraindicații sunt. Spre exemplu am micropigmentare de sprâncene iar pe data de 07.03 sunt programată pentru vopsit. Afectează aceste lucruri cumva fizic sau pot să am anumite simptome.
Sunt și anxioasa de fel și mă panichez foarte tare.
Urmează să îl fac la clinica Cobălcescu.
Și remedii ca să mă liniștesc pentru ca am înțeles ca durează o oră
Vă mulțumesc frumos și o primăvară frumoasă
1 comentarii
Bună ziua,
În primul rând, este foarte bine că faceți investigația pentru a clarifica cauza simptomelor. RMN-ul este o investigație sigură și neiradiantă, care folosește câmp magnetic și unde radio, nu radiații.
### Claustrofobia
Mulți pacienți au această teamă, însă există câteva lucruri care ajută mult:
- Capul nu este complet închis – la RMN de cap și coloană cervicală veți avea o bobină peste cap, dar există spațiu pentru respirație.
- Personalul vă vede și vă aude permanent, iar dvs. aveți un buton de alarmă dacă apare disconfort.
- Puteți închide ochii înainte să intrați în aparat și să îi țineți închiși pe durata examinării.
- Unele centre oferă dopuri sau căști cu muzică, deoarece aparatul face zgomote ritmice.
- Încercați să vă concentrați pe respirație lentă și profundă.
Dacă anxietatea este foarte mare, discutați cu medicul înainte, deoarece uneori se poate lua un anxiolitic ușor cu aproximativ 30-60 minute înainte de examinare.
### Durata
RMN-ul de cap și coloană cervicală durează în general 30–45 de minute, uneori puțin mai mult dacă se fac secvențe suplimentare. Rareori ajunge la o oră.
### Micropigmentarea sprâncenelor
În majoritatea cazurilor nu reprezintă o contraindicație. Rareori, dacă pigmentul conține particule metalice, poate apărea:
- o ușoară senzație de încălzire sau furnicături la nivelul sprâncenelor.
De obicei este minoră și trece imediat după investigație. Spuneți totuși personalului de la RMN că aveți micropigmentare, pentru siguranță.
### Vopsitul părului
Nu afectează RMN-ul. Puteți să vă vopsiți fără probleme înainte.
### Contraindicații reale pentru RMN
Cele mai importante sunt:
- stimulator cardiac
- anumite implanturi metalice sau dispozitive electronice
- clipsuri vasculare vechi
- fragmente metalice în corp
În mod normal veți completa un chestionar înainte de investigație.
### Sfaturi pentru a vă liniști
- mergeți puțin mai devreme la clinică
- evitați cafeaua în ziua respectivă
- respirați lent (inspirați 4 secunde – expirați 6 secunde)
- imaginați-vă că stați într-un spațiu liniștit sau pe o plajă
- țineți ochii închiși încă de la început
Majoritatea pacienților claustrofobi reușesc să finalizeze RMN-ul fără probleme.
În primul rând, este foarte bine că faceți investigația pentru a clarifica cauza simptomelor. RMN-ul este o investigație sigură și neiradiantă, care folosește câmp magnetic și unde radio, nu radiații.
### Claustrofobia
Mulți pacienți au această teamă, însă există câteva lucruri care ajută mult:
- Capul nu este complet închis – la RMN de cap și coloană cervicală veți avea o bobină peste cap, dar există spațiu pentru respirație.
- Personalul vă vede și vă aude permanent, iar dvs. aveți un buton de alarmă dacă apare disconfort.
- Puteți închide ochii înainte să intrați în aparat și să îi țineți închiși pe durata examinării.
- Unele centre oferă dopuri sau căști cu muzică, deoarece aparatul face zgomote ritmice.
- Încercați să vă concentrați pe respirație lentă și profundă.
Dacă anxietatea este foarte mare, discutați cu medicul înainte, deoarece uneori se poate lua un anxiolitic ușor cu aproximativ 30-60 minute înainte de examinare.
### Durata
RMN-ul de cap și coloană cervicală durează în general 30–45 de minute, uneori puțin mai mult dacă se fac secvențe suplimentare. Rareori ajunge la o oră.
### Micropigmentarea sprâncenelor
În majoritatea cazurilor nu reprezintă o contraindicație. Rareori, dacă pigmentul conține particule metalice, poate apărea:
- o ușoară senzație de încălzire sau furnicături la nivelul sprâncenelor.
De obicei este minoră și trece imediat după investigație. Spuneți totuși personalului de la RMN că aveți micropigmentare, pentru siguranță.
### Vopsitul părului
Nu afectează RMN-ul. Puteți să vă vopsiți fără probleme înainte.
### Contraindicații reale pentru RMN
Cele mai importante sunt:
- stimulator cardiac
- anumite implanturi metalice sau dispozitive electronice
- clipsuri vasculare vechi
- fragmente metalice în corp
În mod normal veți completa un chestionar înainte de investigație.
### Sfaturi pentru a vă liniști
- mergeți puțin mai devreme la clinică
- evitați cafeaua în ziua respectivă
- respirați lent (inspirați 4 secunde – expirați 6 secunde)
- imaginați-vă că stați într-un spațiu liniștit sau pe o plajă
- țineți ochii închiși încă de la început
Majoritatea pacienților claustrofobi reușesc să finalizeze RMN-ul fără probleme.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Interpretare RMN cerebral
- 3irm cerebral
- 0rezultat rmn cerebral
- 1rog, interpretare de catre neurolog a RMN cerebral nativ
- 5RMN encefal
- 0Interpretare RMN - Leziune porencefalic-gliotica
- 0Rog interpretare Rezonanta magnetica cerebrala
- 3Rog raspuns urgent!
- 0Intrebare
- 0Rmn cervical
- 0Interpretare RMn