Rezultate test hepatita B si C

02-04-2020
andreearusu
Nu este medic/terapeut
andreearusu
Buna, ma numesc Andreea, am 24 de ani.Sunt ofiter de politie in cadrul combaterii criminalitatii organizate. Scriu adesea pe acest forum, insa niciodata nu m-am gandit sa scriu despre mine. Am o usoara forma de anxietate care se manifesta prin frica aceasta de boli. Am multi prieteni, colegi si familie, insa meseria pe care o am nu imi da voie sa arat slabiciune. De data aceasta voi scrie de o alta anxietate care ma termina pshic, iar acum mai ales cu situatia covid-19 este cu atat mai greu de gestionat, asa ca va rog din inima daca binevoiti sa imi raspundeti m-ati ajuta foarte mult. Asadar povestea:
In urma cu vreo 3 ani prietenului meu i-au iesit la niste analize de rutina ( analize pentru sportivii de performanta) niste valori marite la enzimele care arata date despre ficat. A fost trimis sa isi faca testul de hepatita, insa nu s-a dus. Zilele trecute m-a luat o frica enorma ca poate am hepatita. Asa ca m-am dus si mi-am facut testele pentru hepatita B si C.
Rezultatele sunt urmatoarele: Ag Hbs ( screening Eclia) negativ si Anti HCVEclia - negativ.
Nu m-am supus riscurilor. am acelasi partener sexual de 5 ani. Insa in mintea mea inegrita de anxietate am dezvoltat cateva intrebari, pe care mi-ar fi rusine sa le pun de fata cu vreun doctor, asa ca mi-e mult mai usor sa scriu din spatele anonimatului.
1. Din cate inteleg testele sunt negative, adica nu am virusul nu?
2. In februarie si martie anul acesta am avut niste extractii dentare, daca as fi luat virusul de la dentist s-ar fi vazut in aceste teste de astazi? sau ar trebui sa le repet?
3. e posibil ca in 5 ani de relatie cu prietenul meu ( sex neprotejat) eu sa nu am vreun virus, iar el sa fie totusi pozitiv?) mentionez si faptul ca prietenul meu nu a avut alte contacte sexuale inafara de mine, nu a avut transfuzii de sange, nu are tatuaaje, nu a impartit cu nimeni obiecte personale, singurele dati cand a intrat in contact cu posibile cauze de infectare a fost cand a fost operat de hernie inghinala acum 2-3 ani si cateva mici interventii stomatologice.
Maine va merge si el sa isi faca testele pentru hepatita ca sa stam linistiti, dar sunt sanse ca el sa fie totusi pozitiv?
Multumesc. :(
1 comentarii
0
03-04-2020, ora 08:22
Dr. Adrian Platon
Chirurgie generala, Bucuresti
Dr. Adrian Platon
Buna ziua.
Desi nu sunt de specialitate, va pot spune ca
1. testele par sa fie negative
2.Ag Hbs ar fi trebuit sa fie pozitiv in caz de contactare a virusului. AC anti HCV se pot pozitiva si la 6 luni de la contactul infectant
3. e improbabil ca in 5 ani de relatii cu partenerul el sa fie pozitiv si d-vs nu
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
06-06-2023, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Proctoline
HEMOROIZI? FISURI ANALE? Tratament fără operație și fără internare!
Clinicile Proctoline sunt centre medicale specializate în tratarea eficientă a hemoroizilor și a fisurilor anale. Ne găsiți în 14 orase din țară! Detalii aici
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • O nouă abordare optimizată pentru țintirea virusului hepatitei C prin vaccinare
  •