Rh negativ si riscurile sarcinii

22-05-2009
ramona_as
Nu este medic/terapeut
ramona_as
Buna fetelor! Am 29 ani, am Rh negativ si sunt insarcinata in 22 saptamani. Sotul are Rh pozitiv. In urma cu multi ani am facut un avort si nu am facut atunci nici un vacccin, pt ca nu stiam nimik despre aceste lucruri. Mi-am facut de 2 ori determinarea de anticorpi anti Rh si au iesit absenti. Mai departe nu stiu ce sa fac ca sa fie totutl bine pt mine si copilasul meu. Va rog ajutati-ma. As vrea sa fac si eu vaccinul Rhogam.
V a multumesc!
2 comentarii
0
24-05-2009, ora 12:56
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca-s absenti anticorpii e posibil sa nu mai fie nevoie sa faci vaccinul la 28 de saptamani, ci numai in primele 72 de ore dupa ce nasti.Trebuie sa te sfatuiesti cu ginecologul tau.In privinta vaccinului Rhogam trebuie din timp sa faci rost de el, cauta pe net sau prin comanda la farmacii.Stai linistita caci va fi bine atat pentru tine cat si pentru bebelus.Nastere usoara!
0
01-06-2009, ora 17:25
ramona_as
Nu este medic/terapeut
ramona_as
Am vb cu dr meu si mi-a spus sa stau linistita, ca nu tre sa fac nici rhogam, atata timp cat nu mi-au aparut anticorpii anti rh. Acuma nu stiu ce sa fac, pt ca am inteles ca pt sa apara si mai tarziu, asta tot de pe net ce am mai citit. Este posibil? mi-a spus ca trebuie facut la nastere, iar pana atunci tre sa imi urmaresc evolutia anticorpilor anti rh.
Adaugă un comentariu / răspuns

12-02-2026, ora 10:15
Publicitate ROmedic
Administrator forum
Ovobank
Ovobank: Lider mondial în ovocite vitrificate
Fără liste de așteptare, cu matching genetic personalizat și certificări internaționale, oferim calitate, rapiditate și soluții unice. Echipa noastră te însoțește la fiecare pas pentru a-ți împlini visul de a întemeia o familie. Viitorul începe aici!
Vezi detalii
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul