rigevidon
Am o menstruatie abundenta si dureri abdominale insuportabile. Anul trecut am facut un test citologic care a iesit bun iar d-na doctor m-a suspectat de endometrioza..Mi-a scris contraceptive Rigevidon dar imi este teama sa le administrez deoarece am chisturi la sani.Am 38 de ani si un copil. Analizele hormonale mi-au iesit bune in afara de cortizol care este foarte mare si calciu- sub limita normala. Vreau sa stiu daca pot lua aceste contraceptive avand in vedere problemele mentionate.Va multumesc.
2 comentarii
Pana in urma cu 10-15 ani, varsta de peste 35 de ani reprezenta o contraindicatie relativa pentru anticonceptionale. Dar, astazi, in special odata cu aparitia unor anticonceptionale cu dozaj mai mic de hormoni, aceasta limita nu mai exista. Pe de alta parte, la dv exista un element mult mai serios de luat in calcul: chisturile la sani. Acestea, este de asteptat sa se agraveze dupa cateva luni de folosire a anticonceptionalelor.
Ramane de elucidat problema cortizolului. Trebuie vazut de ce este mare si tratat in functie de diagnostic. Anticonceptionale plus cortizol mare inseamna risc crescut de diabet zaharat.
Luand anticonceptionale, este de asteptat ca sangerarile sa fie mai putin abundente. Cu o probabilitate ceva mai mica, se poate spune ca e de asteptat sa fie mai putin dureroase. Din punctul acesta de vedere, simptomatic s-ar putea sa ajungeti intr-o situatie mai buna decat cea de la care plecati.
Una peste alta, punand in cumpana, parerea mea inclina mai degraba spre a nu lua decat spre a lua anticonceptionale. Eu as recomanda:
-un tratament alternativ in ceea ce priveste disfunctia menstruala
-un efort diagnostic de precizare. "S-ar putea sa am endometrioza" si "am cortizol mare, dar nu stiu de ce" sunt enunturi care arata ca munca diagnostica trebuie vazuta ca fiind in plina desfasurare.
Cele bune,
M.D.
Ramane de elucidat problema cortizolului. Trebuie vazut de ce este mare si tratat in functie de diagnostic. Anticonceptionale plus cortizol mare inseamna risc crescut de diabet zaharat.
Luand anticonceptionale, este de asteptat ca sangerarile sa fie mai putin abundente. Cu o probabilitate ceva mai mica, se poate spune ca e de asteptat sa fie mai putin dureroase. Din punctul acesta de vedere, simptomatic s-ar putea sa ajungeti intr-o situatie mai buna decat cea de la care plecati.
Una peste alta, punand in cumpana, parerea mea inclina mai degraba spre a nu lua decat spre a lua anticonceptionale. Eu as recomanda:
-un tratament alternativ in ceea ce priveste disfunctia menstruala
-un efort diagnostic de precizare. "S-ar putea sa am endometrioza" si "am cortizol mare, dar nu stiu de ce" sunt enunturi care arata ca munca diagnostica trebuie vazuta ca fiind in plina desfasurare.
Cele bune,
M.D.
Va multumesc pentru raspuns, am sa continui cu investigatiile pe partea hormonala, ginecologica si digestiva.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon