rigevidon sau yasmin

29-09-2009
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Buna seara! Am o mare nelamurire. Iau de un an rigevidon si n-am avut probleme cu el, dar dupa consultul ginecologic, d-na doctor mi-a spus sa renunt la el si sa iau yasmin pe motiv ca rigevidonul este invechit si are o cant mai mare de hormoni si nu e bun pentru varsta mea (21). Nu stiu ce sa fac, m-am uitat pe prospect la cantitati si am observat ca e tocmai invers yasmin ul are 3mg de drospirenona iar rigevidonul doar 0, 15mg de levonorgestrel.Astept parerea dumneavoastra. Multumesc
2 comentarii
0
30-09-2009, ora 10:30
Dr. Boia Iulia Cristiana
Pediatrie, Bucureşti
Dr. Boia Iulia Cristiana
yasmin este mai nou, iar drospirenona are efecte foarte bune antiandrogenice, anti acumulare apă în organism etc. nu contează că sunt cantităţi mai mari, pentru că e vorba de efect. în plus progesteronul din pilulele contraceptive este bun, dacă ar avea estrogenice multe ar fi rău.
0
30-09-2009, ora 16:06
axiela21
Nu este medic/terapeut
axiela21
Multumesc mult. Va mai deranjez cu o intrebare. Astazi e prima zi de menstruatie, conform rigevidonului continuam pastilutele maronii cu fier dar acum voi lua prima pastila de yasmin. Este corect?
Adaugă un comentariu / răspuns

10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul