rinichi polichistic

19-12-2005
tanase
Nu este medic/terapeut
tanase
de acum 7 ani mi s-a pus dg. de rinichi polichistic bilateral, m-am informat de aceasta boala si stiu ca nu exista tratament ptr. vindecare dar totusi sper si va intreb, ptr. stoparea evolutiei chisturilor nu se poate face nimic? analizele mi-au iesit bune(ureea, creatinina)doar o usoara anemie, insa chisturile de pe rinichiul drept sunt de 4 cm iar cele de pe stangul de 2 cm/ va rog din tot sufletul dati-mi un sfat/
4 comentarii
0
05-02-2006, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Din cate stiu eu nu exista tratamnet etiologic (al cauzei) pt. aceasta boala, ea fiind de natura genetica. Importanta este prevenirea si eventual tratarea hipertensiunii de cauza renala si a infectiei renale care pot apare. Daca exista durere datorata chisturilor ele se sclerozeza prin injectare cu etanol, insa chisturile pot recidiva.
Imi pare rau ca nu detin mai multe informatii care sa te ajute. Daca esti din Bucuresti intereseaza-te la Centrul de Nefrologie.
0
11-08-2010, ora 15:33
crinna
Nu este medic/terapeut
crinna
Domna doctor... am 22 de ani si am polichistoza pe rinichiul drept, pana la 5 cm... mai am insa si grupa sangvina negativa. Ce sfaturi imi puteti da... in legatura cu vreo sarcina. Exista riscuri?
0
25-02-2012, ora 11:20
EugenMadalin
Nu este medic/terapeut
EugenMadalin
la ultima ecografie mi sau gasit 5 chisturi pe rinichi, treaba este ca doctorii au spus ca la mine este ereditara, bunica a avut si a transmis fiilor, iar tata mie si fratelui meu iar un doctorul care o trata pe bunica sa oferit voluntar pt operatie dar a murit pe masa de operatie, ori din cauza varstei ori din cauza ca inlaturand aceste chisturi au inlaturat si parti din rinichi.as dori sa stiu ce regim ar trebui sa urmez sau ce tratament ca sa scap.astept raspuns.multumesc!
0
23-08-2019, ora 23:24
AGB
Nu este medic/terapeut
AGB
va rog sa imi dati orice informatie cu privire la sarcina si polichistoza. a nascut cineva copil avand asa problema?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm: