rinichi polichistic la nou-nascut | Forumul Medical ROmedic

rinichi polichistic la nou-nascut

05-11-2005
rinichi
Nu este medic/terapeut
rinichi
diagnosticul dat de doctori pentru bogdan este rinichi polichistic. un rinichi e afectat total, celalalt partial. mamei i s-a spus inca din luna a treia de sarcina ca bebelusul va avea probleme renale, mama a optat sa nasca totusi. i s-a spus ca trebuie sa fie operat. exista vreun tratament naturist in cazul unui nou-nascut? care sunt sansele lui de supravietuire si in ce conditii ar putea trai, isi poate reveni total sau nu?
4 comentarii
0
11-01-2006, ora 00:00
dr. mihaela
Identitate neconfirmată
dr. mihaela
Am auzit de tratamente homeopate la varste mici, dar personal nu sunt familiarizata cu acest domeniu. Sunt de parere insa ca problema aceasta nu poate fi rezolvata printr-un simplu tratament naturist (eventual il puteti folosi doar ca adjuvant la terapia medicala/chirurgicala). Va recomand sa va adresati unui centru de nefrologie si urologie pediatrica (cel mai bine in Bucuresti) unde medicii specialisti va vor putea informa mult mai exact decat am putea sa o facem noi, din pacate (nu avem inca colaboratori pe domeniul aparatului renal). In ce priveste supravietuirea eu cred ca ar trebui sa nu va pierdeti speranta - se stie ca oamenii pot trai f. bine cu un singur rinichi. Mult succes si sanatate!
0
11-03-2006, ora 00:00
sylviavyl
Nu este medic/terapeut
sylviavyl
.
0
11-03-2006, ora 00:00
sylviavyl
Nu este medic/terapeut
sylviavyl
.
0
08-05-2007, ora 00:00
Cristina Ela
Nu este medic/terapeut
Cristina Ela
Eu m-am nascut cu rinicii polichistici si pana la 14-15 ani nici nu m-am dus la doctor pentru ca ma simteam perfect iar creatinina a fost normala pana la 15 ani. Acum am 22 de ani si trebuie sa fac transplant renal. Sansele de supravietuire sunt foarte mari. Nu am urmat niciun tratament pentru ca nu exista. Insa am tinut un regim alimentar "lejer" - nu mancam foarte sarat, carne de porc sau grasimi.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Nu e normal la nou-născut
  • Evaluarea nou-născutului
  • VeÈ›i deveni părinÈ›i? Iată ce trebuie să aveÈ›i în vedere
  • Dietele ketogenice pot controla simptomele bolii polichistice renale
  • Jucăriile noului născut - care sunt È™i cum le alegem?
  • Dieta ketogenică È™i-a dovedit eficienÈ›a în tratamentul bolii renale polichistice
  •