roaccutane - pro sau contra
da alexx, daca aplici peste semnele alea estompeaza destul de mult din roseata lor..ia sa te duci tu frumusel la medicul de familie, sa iti dea reteta.cum sa dai atatia bani pe luna pe medicamente, daca ai posibilitatea sa iei compensat sau gratuit?!..k din cate am inteles, esti inca la scoala.e pacat.faci altceva de banii aia:D
yoyo 7 nu mai pot sa iau roaccutane eu vreau ceva care sami opreasca sa nu mai fie fata grasa.. un sfat de la un doctor mi-a zis asa lasa nu mai lua nimic... ele or sa treaca de la sine... si daca cuiva osai placa de tine no sa traga atentia la cosuri!!!
Voi folositi un sapun special pentru fata ? eu folosesc de la sebamen si mi se pare destul de bun :)
@sula_ion
Bine, cum crezi tu...numai ca si asteptatul asta sa treaca de la sine...in fine nu comentez! Oricum adevarul este ca cine tzine la tine si te apreciaza, o face indiferent daca ai sau nu cosuri, dar eu credeam k vrei sa scapi de ele mai repede, mai ales ca spuneai ca te lupti de mult timp cu acneea...si nu uita un lucru important.ceea ce faci trebuie sa o faci in primul rand pentru tine, nu pentru altii din jur! si daca luai in continuare roaccutane, o faceai strict pentru tine, nu pentru a te place unul sau altul! oricum multa sanatate!
@bestiee
Eu nu folosesc sapun pentru fata, doar apa termala de la avene si crema hidratanta, dar am auzit la altii ca il folosesc sapunul ala de care zici tu si au zis si ei ca sunt tare multumiti!
Bine, cum crezi tu...numai ca si asteptatul asta sa treaca de la sine...in fine nu comentez! Oricum adevarul este ca cine tzine la tine si te apreciaza, o face indiferent daca ai sau nu cosuri, dar eu credeam k vrei sa scapi de ele mai repede, mai ales ca spuneai ca te lupti de mult timp cu acneea...si nu uita un lucru important.ceea ce faci trebuie sa o faci in primul rand pentru tine, nu pentru altii din jur! si daca luai in continuare roaccutane, o faceai strict pentru tine, nu pentru a te place unul sau altul! oricum multa sanatate!
@bestiee
Eu nu folosesc sapun pentru fata, doar apa termala de la avene si crema hidratanta, dar am auzit la altii ca il folosesc sapunul ala de care zici tu si au zis si ei ca sunt tare multumiti!
da yoyo 7.. stiu ca pentru mine insa.na-m doctor... si nu dovedesc sa ma duc... sa caut pe altcineva.. cu universitatea aceasta iimi ia tot timpul... poate osa fac o pauza si cind o sa fiu in vacanta o sa incerc sa fac legatura cu vreo cineva insa spunemi te rog ceva de spalare pe fata vreun gel ceva... am auzit de TEEN DERM??? e bun ceva daca ai auzit de el zimi de care sa-mi iau???
@sula_ion
poti incerca Bioderma Sebium Gel Spumant este bun, eu il folosesc de aprope 1 an de zile si chiar ajuta...uite mai jos niste indicatii:
"Indicatii:
Se foloseste pentru igiena cotidiana in:
-acnee
-dermita seboreica
-pielea grasa cu imperfectiuni
-iritatii ale foliculilor pilo-sebacei
-diverse tratamente locale care produc uscaciune.
Agentul fluidactiv, brevet Bioderma, limiteaza formarea comedoamelor. Imbogatit cu sulfat de zinc care asociaza efectul de inhibitie al enzimei 5 alfa, creaza o actiune antiiritanta, limitand secretia de sebum si calmand pielea. Prezenta sulfatului de cupru ii confera proprietati purifiante. Bacteriostatic, sebo-regulator, respecta filmul hidro-lipidic.
Activitatea purifianta masurata prin metoda concentratiei minime inhibitoare.
Rezultate: inhibitie bacteriana semnificativa dupa 24 ore. "
poti incerca Bioderma Sebium Gel Spumant este bun, eu il folosesc de aprope 1 an de zile si chiar ajuta...uite mai jos niste indicatii:
"Indicatii:
Se foloseste pentru igiena cotidiana in:
-acnee
-dermita seboreica
-pielea grasa cu imperfectiuni
-iritatii ale foliculilor pilo-sebacei
-diverse tratamente locale care produc uscaciune.
Agentul fluidactiv, brevet Bioderma, limiteaza formarea comedoamelor. Imbogatit cu sulfat de zinc care asociaza efectul de inhibitie al enzimei 5 alfa, creaza o actiune antiiritanta, limitand secretia de sebum si calmand pielea. Prezenta sulfatului de cupru ii confera proprietati purifiante. Bacteriostatic, sebo-regulator, respecta filmul hidro-lipidic.
Activitatea purifianta masurata prin metoda concentratiei minime inhibitoare.
Rezultate: inhibitie bacteriana semnificativa dupa 24 ore. "
sula_ion :-? nush ce sa-ti zic, inteleg ca ai anumite probleme materiale dar totusi , trebuie sa intelegi ca trebuie sa faci un efort. si ca acest efort il faci pentru tine.. In legatura cu roaccutane nu inteleg.. dc nu te duci la doctorul de familie ? acolo nu trb sa dai nici un ban.. dcat daca vrei sa-i duci un buchet de flori sau ceva si iti da trimitere la un dermatolog si nu mai trebuie sa platesti consultatia... si in leg cu roaccutane la fel te intorci la doctorul de familie si ti le da compensate, in total te-ar duce in jur de un milion, un milion jum pe luna, maxim cu tot ce-ti trebuie. Am inteles ca esti la facultate :-? sincer nu cred ca asta ar insemna sa fii foarte ocupat, decat in anumite perioade, cu examene si ce mai ai u.Deci ai putea sa te angajezi si n-ai avea nici o problema. sa dai un milion jum pe luna, dar in fine nu iti stiu situatia, . eu doar am vrut sa-ti dau un sfat si sa te ajut cum pot. In legatura cu ce-ai zis u "daca cuiva ii place de tine no sa-i atraga atentia cosurile " asa e dar trat asta il faci pt tine in primu rand.. sa nu ramai dupaia cu urme, semne sau alte dracii.
sula_ion in general produsele mai ieftine sa zicem le gasesti la plafar, am facut un mic search pe net pentru tine si am gasit de la elmiplant, Bioten Elmiplant gel de curatare miere + arnica:
"Indicatii:
Gelul de Curatare Bioten cu Miere si Arnica purifica si curata eficient tenul, fara sa-l usuce. Cu o formula fara sapun, indeparteaza delicat impuritatile, excesul de sebum si machiajul.
Mierea, un agent nutritiv natural, contribuie la mentinerea echilibrului optim de hidratare al pielii, iar Arnica purifica si revigoreaza pielea. Astef, tenul este curatat in mod eficient, lasand o senzatie placuta de improspatare."
e in jur de vreo 13 lei cam asa...( p.s am citit si pe alte forumuri si parerile sunt bune despre acest produs)
"Indicatii:
Gelul de Curatare Bioten cu Miere si Arnica purifica si curata eficient tenul, fara sa-l usuce. Cu o formula fara sapun, indeparteaza delicat impuritatile, excesul de sebum si machiajul.
Mierea, un agent nutritiv natural, contribuie la mentinerea echilibrului optim de hidratare al pielii, iar Arnica purifica si revigoreaza pielea. Astef, tenul este curatat in mod eficient, lasand o senzatie placuta de improspatare."
e in jur de vreo 13 lei cam asa...( p.s am citit si pe alte forumuri si parerile sunt bune despre acest produs)
hey ia aparut cuiva niste bubite mici pe mana :-? ca niste cojite, sau nush cum sa le zic :) arata si ca niste brobonite, habar n-am :))) o sa merg luni la dermatolog sa vad ce si cum
Alexx, poate ti-au aparut fiindca e prea uscata pielea de pe maini nush...si eu la un moment dat am avut ca niste punctulete rosiatice asa mici pe o portiune a mainii, dar am inceput sa ma dau din ce in ce mai des cu crema si vad ca nu mai sunt, au disparut
E mult mai bine de la zi la zi parca, barbia se curata vizibil, si mai apar asa 1-2 cosulete de alea albe fff mici, care trec f repede, dar fata de ce am avut nu imi vine sa cred cat de bine arata acum.mai trebuie sa treaca si cele cateva punctulete albe mici care sunt sub piele, oricum ff putine si alea oricum nu se vad, dar eu care ma bag cu capu' in oglinda vad tot, si cel mai mic punct rosu:))):))...clar...devin paranoia direct:))...mai aveam cateva pe maxilar care le simteam usor inflamate, dar vad ca au disparut si alea, le mai simt putin asa daca pun mana, dar oricum bat spre retragere...in rest ce sa zic, sper sa treaca de tot odata ca m-am saturat, mi-a mancat nervii problema asta si optimismul, uneori nu ma recunosc, asa fara vlaga si chef de nimic ma simt:(...hmmm ce sa mai zic.urme deocamdata nu se pare ca ar ramane, decat cateva pete superficiale care se vor duce in timp si mai ales dupa terminarea tratamentului. Maine merg sa imi fac analizele, pt k vineri am programare la dermatolog, o sa fie aproape 2 luni juma de cand fac tratamentul.sunt tare curioasa cum vor arata analizele dupa atatea pastile:-ss. O sa va anunt ce si cum, sper din tot sufletul sa iasa bine sa pot continua tratamentul si sa il terminnnnnn odata si sa fie bine siiiii siii...:))...sa nu reapara...hai k am scris un roman deja:))). Tu cum esti Alexx?mai bine?mai multumita? Sanatate si o duminica faina tuturor!
Am terminat de 2 luni, mi-au mai aparut asa 1-2 cosuri, dar nu mari sau sa lase semne. :D Cicatrcele dp fata aproape mi-au trecut toate, fara sa incerc mare lucru.
@yoyo :))) asa eram si eu inainte cu oglinda, ma uitam de n ori in ea dar m-am linistit ca imi faceam nervi cateodata :))). Pei cum se mearga deabea acum am vazut si eu niste schimbari in bine, adica fatza numai e asa rosie si sau mai dus cateva din ele, dar pt mine parca e prea incet :)) dar asta e asteptam. Am vb cu doctorul si mi-a zis ca sar putea sa ma bag pe 60 mg/zi ceea ce ma bucuru chiar daca sunt sanse sa mai am o explozie :))) Nu prea ma int ma gand doar sa scap in mare parte pana la majoratu meu, revelion bla bla si dasta dacar fi fost dupa mn ma bagam pe 60 de mg de la incepu, poate chiar mai mult :-" :), nu m-as fi gandit la reactii adverse sau altceva.
@yx_dark
Ce ma bucur cand aud numai lucruri bune de la cei ce au terminat tratamentul.sa dea D-zeu sa iti mearga tot asa si sa fii scapat de problema asta definitiv!! Vroiam sa te intreb 2 lucruri, cat timp ai facut tratamentul? si..cum aratau cicatricile acelea care ziceai ca au trecut?
@Alexx
Ma bucur ca sunt schimbari in bine...o sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine...tu cat timp ti.a zis doctorul ca o sa urmezi tratamentul? mie mi-a zis ca 4 luni, deci cam la mijlocul spre sfarsitul lui decembrie ar trebui sa termin, insa nu se stie, sa nu mi-l prelungeasca cumva cu o luna doua...o sa vad eu vineri knd merg la ea...oricum de cand mi-a marit doza de la 40mg la 60 mg, a fost din ce in ce mai bine...sa vedem acum cat o sa imi dea, sunt tare curioasa:D.majoratul, ce varsta frumoasa...pe ce data e?:D
Ce ma bucur cand aud numai lucruri bune de la cei ce au terminat tratamentul.sa dea D-zeu sa iti mearga tot asa si sa fii scapat de problema asta definitiv!! Vroiam sa te intreb 2 lucruri, cat timp ai facut tratamentul? si..cum aratau cicatricile acelea care ziceai ca au trecut?
@Alexx
Ma bucur ca sunt schimbari in bine...o sa vezi ca o sa fie din ce in ce mai bine...tu cat timp ti.a zis doctorul ca o sa urmezi tratamentul? mie mi-a zis ca 4 luni, deci cam la mijlocul spre sfarsitul lui decembrie ar trebui sa termin, insa nu se stie, sa nu mi-l prelungeasca cumva cu o luna doua...o sa vad eu vineri knd merg la ea...oricum de cand mi-a marit doza de la 40mg la 60 mg, a fost din ce in ce mai bine...sa vedem acum cat o sa imi dea, sunt tare curioasa:D.majoratul, ce varsta frumoasa...pe ce data e?:D
:-? Mi-a zis ca in principiu 6 luni dar nush cred ca o sa mai prelungeasca o luna :-? deoarece merge f usor momentan. Sincer in locul tau as fi dorit sa-l prelungeasca. asa eram mai sigura ca nu o sa mai apara sau altceva :D. In legatura cu majoratul e pe 30 decembrie :)) o sa dau din una in alta :D
Nici nu mai conteaza pana la urma daca il prelungeste cu o luna sau doua...sunt dispusa sa il urmez, numai sa fie bine si sa nu mai apara nimic, vb ta:D...wey ce misto, direct de la majorat, la Revelion:D:D..super...o sa vezi ca pana atunci ce bine o sa fie, si o sa te bucuri din plin de cele doua evenimente, fara sa te mai gandesti la cosuri sau la altele! Doamne ajuta!
Am fost si eu dupa 1 luna de tratament la doctor, inca imi mai ies cate 2 3 de alea sub piele iar doctoru nu prea a fost multumit :)) mi-a zis ca vrea sa termine mai repede.. La voi cam dupa cat timp nu au mai iesit monstruletii ?:P
@bestie
Eu am auzit dupa de ceva in jur de 3 luni. Eu am aproape 3 luni si nu prea mi-au mai aparut decat 1 2 dar micute care dupa 2 zile nici nu se vedea ca a fost acolo.
@yoyo ms :* sper ca toti sa fim bine pana atunci :))
Eu am auzit dupa de ceva in jur de 3 luni. Eu am aproape 3 luni si nu prea mi-au mai aparut decat 1 2 dar micute care dupa 2 zile nici nu se vedea ca a fost acolo.
@yoyo ms :* sper ca toti sa fim bine pana atunci :))
Buna tuturor de pe acest forum.
Tocmai incep saptamana a 7a de tratament cu roaccutane (20mg/zi la 53kg). Am citit in mare toate comentariile voastre de pana acum, dar nimeni nu a pomenit ceva de caderea parului.
Mie, din a treia saptamana de tratament sa inceput sa imi cada parul, iar in ultimul timp am inceput sa ma ingrijorez, se observa ca s-a imputinat. Acum, problema mea este ca nu stiu exact daca este de la roaccutane sau de la bicarbonatul de sodiu si otetul de mere pe care le folosesc la spalarea parului (am renuntat la sampon in favoarea metodei no poo shampoo in aceeasi zi in care am inceput tratamentul cu roaccutane).
Voi vati lovit de aceasta problema?
Tocmai incep saptamana a 7a de tratament cu roaccutane (20mg/zi la 53kg). Am citit in mare toate comentariile voastre de pana acum, dar nimeni nu a pomenit ceva de caderea parului.
Mie, din a treia saptamana de tratament sa inceput sa imi cada parul, iar in ultimul timp am inceput sa ma ingrijorez, se observa ca s-a imputinat. Acum, problema mea este ca nu stiu exact daca este de la roaccutane sau de la bicarbonatul de sodiu si otetul de mere pe care le folosesc la spalarea parului (am renuntat la sampon in favoarea metodei no poo shampoo in aceeasi zi in care am inceput tratamentul cu roaccutane).
Voi vati lovit de aceasta problema?
@yoyo07
Pai aveam pete d-alea rosii, mov si ce culori au mai fost, ca nu mai stiu. :D A si gaurele, care in mare parte au trecut, acum pot sa le numar pe degetele de la o mana.
Da nu stiu de ce am slabit imediat dupa ce am terminatul tratamentul, ca nu vroiam. :))
Pai aveam pete d-alea rosii, mov si ce culori au mai fost, ca nu mai stiu. :D A si gaurele, care in mare parte au trecut, acum pot sa le numar pe degetele de la o mana.
Da nu stiu de ce am slabit imediat dupa ce am terminatul tratamentul, ca nu vroiam. :))
@RoxanaB
Intradevar, caderea parului poate fi si un efect advers al Roaccutanului, dar nu neaparat...si mie mi se pare ca imi cade parul o idee mai mult fata de cand faceam tratamentul, dar nu atat de mult incat sa ma ingrijorez!Eu zic sa incerci sa nu mai folosesti bicarbonatul de sodiu si otetul de mere o perioada, sa vezi daca tot asa mult o sa cada.poate e din cauza lor!
Intradevar, caderea parului poate fi si un efect advers al Roaccutanului, dar nu neaparat...si mie mi se pare ca imi cade parul o idee mai mult fata de cand faceam tratamentul, dar nu atat de mult incat sa ma ingrijorez!Eu zic sa incerci sa nu mai folosesti bicarbonatul de sodiu si otetul de mere o perioada, sa vezi daca tot asa mult o sa cada.poate e din cauza lor!
salut !!! mor de ciuda... nustiu ce sa mai fac incep sa-mi iasa de-a cosuri pe fata.. ideie naveti. nustiu ce sa fac.. am urmat o luna roaccutane si lam lasat... din cauza la niste probleme... cu dermatologul... acum ce sa fac imi vine sa iau roacutane din nou si sa urmez cine a luat roaccutane fara prescriptia doctorului sami zica ???? si timp d eo luna am urmat 10 mg/60 d epastile!!!zicetimi stiu ca cineva a luat roaccutane fara medic?!!!! ce sa fac???
sula_ion
in primul rand du-te la alt medic, mai sunt destui sincer..in al doilea rand daca nu vrei sa te duci poti continua tratamentul cum l-ai avut si pana acum " 10 mg/60 de pastile"..insa sa iei si un hepatoprotector...
sanatate!
in primul rand du-te la alt medic, mai sunt destui sincer..in al doilea rand daca nu vrei sa te duci poti continua tratamentul cum l-ai avut si pana acum " 10 mg/60 de pastile"..insa sa iei si un hepatoprotector...
sanatate!
am fost la altul si mi-a zis sa nu ma-i iau nimic ca si asa fata e mea arata bine insa atuncea deja terminasem de luat roccutane si fata mea arata ingrijita fara cosuri pe ea. si acuma fata mea e grasa si incep sami iasa cosuri. ce - sa fac???
zic poate sa-mi iau vreun gel de fata... oare ce zici o sami ajute cewa ????
din punctul meu de vedere doar doua creme de pot ajuta isotrexine sau brevoxyl.sa incerci la o farmacie belladona ca sunt mai iefitine produsele acolo.
Buna tuturor ;)
Deci pe scurt, vineri seara mi-am sunat dermatologul si mi-a spus ca de sapt viitoare cand merg la control o sa se uite sa vada cum e mai e fatza si cam cum decurge tratamentu si s-ar putea sa-mi mareasca doza la 60 mg. E normal ? Eu din cate am vazut dupa primele 2 luni nu se mai mareste doza, iar eu sunt aproape la sf lunii a treia.
Deci pe scurt, vineri seara mi-am sunat dermatologul si mi-a spus ca de sapt viitoare cand merg la control o sa se uite sa vada cum e mai e fatza si cam cum decurge tratamentu si s-ar putea sa-mi mareasca doza la 60 mg. E normal ? Eu din cate am vazut dupa primele 2 luni nu se mai mareste doza, iar eu sunt aproape la sf lunii a treia.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4acnee pe cap
- 5ovare polichistice, acnee deosebit de urata.. recomandare anticonceptionale
- 3cosuri pe fata si pe spate...
- 10Acnee in urma unui tratament cu Prednison
- 10Revitol Acnezine - pareri
- 7Eugenia jambosa, un remediu util pentru acnee!
- 4interpretare analize medicale
- 461Mibazonul, benefic sau nu?!
- 7Acnee rezistenta
- 2Roaccutane, acnee agravata
- 4Acnee si Sotret, Roaccutane
- 1Acnee, o parere despre..
- 0alergie prin acnee
- 3Zynerit acnee..pro sau contra?
- 1Constipatie-acnee
- 2Tratament naturist pentru acneea hormonala
- 2Acnee
- 2Tratament acnee chistica aparuta dupa varsta de 18 ani