roaccutane - pro sau contra
Alexx, nush ce sa zic, daca dermatologul a zis asa, inseamna ca stie el de ce, fiecare avem o schema diferita de tratament, oricum innebuneste-l cu intrebari, sa te lamureasca de ce aia si nu aia, de ce asa si nu invers...ca sa fii tu impacata ca stii tot ceea ce se impune sa stii...pai nu?!...doar iti raspunde pe banii tai, nu pe mocca, deci profita:))...si eu zic k totusi e un lucru bun ca iti mareste doza, asa nu o sa te lungesti ff mult cu tratamentul:D:D
ro_buc... parca ziceai k ai terminat tratamentul. cum e?
geox... tu cum o mai duci?
geox... tu cum o mai duci?
m-am luptat cu acneea inca din scoala generala. am incercat absolut orice produs cosmetic de pe piata, am incercat chiar si tratamente naturiste, antibiotice ( azitromicina, unidox), tratament cu laser( bani dati de pomana), anticonceptionale si absolut nimic nu a dat rezultat. de 8 luni de zile am luat sotret( echivalentul roaccutane, dar mai ieftin) si sunt cat se poate de multumita. intr-adevar buzele mele s-au crapat foarte tare, pielea este foarte uscata, chiar si mucoasa nazala, insa este o satisfactie enorma cand vad ca fata mea s-a luminat si nu imi mai apar cosuri. as recomanda medicamentul asta oricui isi doreste sa scape cu adevarat de acnee..restul medicamentelor sunt destul de ineficiente pentru o acnee destul de severa.
@monyk88
Ce ma bucur cand aud astfel de comentarii...ale unor oameni atat de multumiti de acest tratament!Parca imi da curaj si optimism sa merg mai departe cu tratamentul cu cat mai multa incredere! Si eu iau tot Sotret de aproape 2 luni si jumatate, si cel putin in ultimele 2 sapt asa se vad imbunatatiri foarte mari, sper sa fie tot mai bine si sa scap odata de tot...vroiam sa te intreb ce doze ai avut in aceste 8 luni? Sa dea D-zeu sa nu mai ai probleme cu acneea si rezultatul sa fie unul definitiv!
Ce ma bucur cand aud astfel de comentarii...ale unor oameni atat de multumiti de acest tratament!Parca imi da curaj si optimism sa merg mai departe cu tratamentul cu cat mai multa incredere! Si eu iau tot Sotret de aproape 2 luni si jumatate, si cel putin in ultimele 2 sapt asa se vad imbunatatiri foarte mari, sper sa fie tot mai bine si sa scap odata de tot...vroiam sa te intreb ce doze ai avut in aceste 8 luni? Sa dea D-zeu sa nu mai ai probleme cu acneea si rezultatul sa fie unul definitiv!
@yoyo07
initial doctorul mi-a zis sa iau o pastila pe zi ( eu am 60 kg)..ceea ce era foarte putin. doza pentru greutatea mea este de 3 pastile pe zi, doza pe care am inceput sa o iau singurica dupa vreo luna jumate in care am luat cate o pastila si nu am vazut mare lucru pe fata mea. de la 3 pastile am vazut intr-adevar rezultate..oricum maine iau ultima duza de sotret..sunt curioasa cum va evolua fata mea dupa intreruperea tratamentului. in orice caz daca imi reapare acneea o sa reiau tratamentul. mult succes in continuare si tie!
initial doctorul mi-a zis sa iau o pastila pe zi ( eu am 60 kg)..ceea ce era foarte putin. doza pentru greutatea mea este de 3 pastile pe zi, doza pe care am inceput sa o iau singurica dupa vreo luna jumate in care am luat cate o pastila si nu am vazut mare lucru pe fata mea. de la 3 pastile am vazut intr-adevar rezultate..oricum maine iau ultima duza de sotret..sunt curioasa cum va evolua fata mea dupa intreruperea tratamentului. in orice caz daca imi reapare acneea o sa reiau tratamentul. mult succes in continuare si tie!
nu inteleg ce e ste mai bun sotret sau roaccutane?? care e diferenta???
Sotret e echivalentul romanesc al Roaccutane, dar ambele actioneaza la fel...diferenta este ca Sotret se gaseste si la capsule de 20 mg si este mai ieftin decat Roacc!
dar tu yoyo ce ai urmat roaccutane sau sotret ??? si daca e mai ieftin atunce asta ce inseamna ca e mai putin slab la chimicate sau in ce consta lamuritima si pe mine???
Eu urmez Sotret, pentru ca mie mi-a zis doctorita ca ambele au aceeasi compozitie, doar ca diferenta este la producator, Sotret fiind productie romaneasca, de asta e mai ieftin...in rest nu difera cu nimic...eu am luat Sotret, nu fiindca era mai ieftin sau ceva de genu, ca eu oricum iau gratuit k iau pe reteta de la medicul de familie, ci pentru ca asta l-am gasit la farmacie cand am inceput eu tratamentul!
yoyo ti-l da gratuit ?:-? eu credeam ca til da compensat :)) ce bine de tine. de sapt viitoare o sa merg si eu la doctor :X :))) gt cu bani aruncati aiurea
gratuit sau 100% compensat tot aia e :))...Pai de aia iti ziceam sa mergi, ca e chiar aiurea sa dai atatia bani daca ai posibilitatea sa iei moca..de banutzii aia iti iei tu altceva pt tine, sau iesi in oras, sau orice altceva decat pastile:D
sotret nu este productie romaneasca. este produs de ranbaxy( companie farmaceutica din india).
yoyo u esti pe 60 mg/zi asa o sa fiu si eu peste cateva zile :-d. Cum le iei? 6 pastile de 10 mg deodata sau cum 3 cu 3 ?:-?
poi eu iau Sotret de 20 mg, deci iau 3 pastile pe zi si le iau una dimineata, alta la pranz si inca una seara, toate dupa ce mananc ceva:-p! Dar in cazul tau, daca iei 6 pastile, sfatul meu e sa iei 2, 2, 2...sau 3 cu 3, ca toate 6 deodata cred ca e prea mult
da :-?? dar nu inteleg am fost azi la farmacie ca eu pana acum am luat 4 pastile de 10 mg adik 40 mg si i-am cerut roaccutane 20 mg si cik nu exista nush ce asa ca am venit acasa si m-am uitat pe net :-? si-am vazut ceva de genu ca sunt doar pastile de 10 mg. Oricum vineri merg la doctor vad
Pai asa e.roaccutane sunt doar pastile de 10 mg...si sotret sunt si de 10 mg si de 20 mg...eu am hotarat sa iau de 20 mg, k mi se parea mie k sunt multe asa cand le vedeam 6 de 10 mg:)))ziceam eu asa: mai bine 3 de 20 mg...dar tot dracu ala e:))...dar na..ma simteam eu psihic mai bine:)))
:))) da la asta ma dus si pe mn gandu cateva secunde. nush dc mi se parea mai mult 6 de 10 decat 3 de 20 :) dar asta e iau 6. La romania "estem" mai greu
ce mai conteaza ca sunt 6 sau sunt 3?sa treaca toate cosurile vietii odata:)).eu deja ma transform in paranoia...dupa cate cosuri aveam, acu ca mai iasa 1-2-3 maxim asa deja ma crizez...le urasc, nu le mai suport:))
hehe mie nu mi-a mai aparut vreun cos de ceva timp :-? dar nui nimik recuperez acum cand maresc doza :))
Mie de alea cum aveam nu mi.a mai aparut de ceva timp...dar eu am avut si comedoane de alea albe micute..si mai scoate cate 1-2 de alea micute micute cu puroi la suprafata:D...dar cum le scoate asa si dispar:)))...de alea chistice care se umfla, dar nu fac cap cred ca in ultima luna daca am avut 1 sau maxim 2:D...azi dupa masa imi iau rezultatele la analize, sunt f nerabdatoare sa vad cum au iesit..k maine merg si la dermatolog:D...oricum va tin la curent!
blin in ies dea cosuri ideie naveti ma apuc si de roaccutane si de ci na ce..., iaca am urmat o luna si parca mi sau mai oprit da amuia doamne fereste fata mii grasa cosuri ku puroi imi iesa. ideie naveti si mai turb cum prind la bani ma duc sami iau mai mult e problema cu doctoru???ce- i de facut !!!
bai sula_ion inteleg ca te dispera si ca te enerveaza dar u esti p rea de tot ti sa explicat ce sa faci. dute la doctorul de familie - trimitere la dermatolog - tratament cu roaccutane - in caz ca nu ai bani sa-l cumperi - ii zici la dermatolog sa-ti dea o scrisoare daia sau cum se numeste catre med de familie sa ti le dea gratuit si ai rezolvat problema. Nu inteleg sincer si ma chinui sa inteleg ce ti se pare asa greu in leg cu asta ?
bai alexx tu nu intelegi una eu nus din rominia sun din moldova bai frate !!! intelege ca aicea totul e cu bani de ce sati lamuresc tie ca tot nu intelegi in ce situatie ma aflu eu!!!!
hello. io am terminat cu roaccutane-ul pe 15 oct, momentan apar cand si cand mici umflaturi, dar nu dor, nu au aspect de cos cu puroi ci par mai mult ca si cum m-ar fi muscat ceva...habar n-am daca asta e noua forma de cosuri care apare dupa tratament ( caci am auzit ca si daca mai iese vreunul, va iesi mult mai mic decat de obicei) trec de la sine dupa cateva zile.
Mai pe scurt, nimic nou sub soare, sa vedem de aici in colo (cert e ca si eu ma bag din nou pe pastile daca incep sa apara ca inainte, n-am incotro asa ca asta voi face)
Mai pe scurt, nimic nou sub soare, sa vedem de aici in colo (cert e ca si eu ma bag din nou pe pastile daca incep sa apara ca inainte, n-am incotro asa ca asta voi face)
ro_buc credema ca osati apara iarasi cosuri din nou eu am urmat o luna cit eram cu tablete nu pre aveam deloc cum am terminat pastilele deodata au inceput sa mi iasa din nou!!! problema care e daca nus pastile acnnea apare din nou!!!
ion, nu mai cobi. ceea ce ai spus tu nu este o regula.
sula_ion esti prea de tot. Chiar nu intelegi nimik din ce se scrie aici ? In primul rand nu cred ca ai o acnee asa grava, la cum te vaiti ar trebui sa fie o acnee severa. Nu cred asta deoarece daca era atat de rea cum zici u nu iti trecea dupa doar o luna majoritate cosurilor, la cum te vaiti u ar trebui sa ai nush ce dracenii pe fata dar in fine. La tine nu a functionat si ti-a revenit deoarece ai tinut doar 1 luna tratamentul si nu cum scrie chiar si pe prospect, minim 4 luni.
sula_ion, eu te rog sa ne scutesti ca ne-am cam saturat de mesajele tale. ba cine te place, te place si cu acnee, ba ne intrebi de N ori ce-i de facut. Mai lasa-ne nene in pace, cu atat mai mult daca esti din Moldova, aici e ROmedic si nu stim noi cum e treaba la tine acolo, dupa cum bine ai zis si tu. Daca ti-e aminte sa urmezi un tratament minim 16 saptamani cat scrie in prospect si vrei si ai bani, bine, daca nu.noi nu avem cu ce te ajuta, ca si asa sfaturi ti s-au tot dat si degeaba. La revedere.
Hello tuturor..sapt asta mi-am facut analizele, dupa 2 luni si jumatate de tratament!Vreau sa spun ca sunt fff bune, nu exista nicio problema, unele dintre ele fiind chiar mai bune decat la inceperea tratamentului!:D Nu neg, incepand cu a doua luna am luat si 2 pastile de hepatoprotect/zi si cred ca si ele au contribuit pozitiv! Ieri am fost la dermatolog, a fost foarte multumita de cum arata tenul meu comparativ cu acum o luna juma, cand nici nu vreau sa imi aduc aminte:(...in fine, am fost tare bucuroasa...mi-a mentinut in continuare doza pe 60 mg/zi! am observat ca si petele de la cosurile mai mari ce le-am avut incep sa se estompeze considerabil!Sper sa mearga totul in continuare inspre bine, ca deja incep sa imi revin, sa fiu iar eu, aia optimista si plina de viata! Aaa, sa nu uit, mi-am cumparat de la Roche Posay fondul de ten Toleriane Teint...desi e mai scump decat celelalte ce le foloseam pana acum, pot sa spun ca sunt nu multumita, ci foarte multumita, arata foarte natural+acopera fff bine petele, nefiind nevoie de aplicarea unui baton corector ca pana acum! Se vede altfel nush, dau un ban in plus, dar macar stiu pt ce!
ro buc tie eu iti zic la revedere eu doar tiam spus ce cred si ce am patit. vom vedea ce se intimpla dupa 4 luni si intreaba pe altii si o sa vezi si numi lamuri mie... viata...
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 2anti-androgen... imi doresc foarte mult sa scap de acnee
- 3preparatul cu sulf...acnee
- 51Acnee - Am urmat mai multe tratamente in acest timp insa fara succes
- 7Dermodecidoza
- 18Acnee
- 2acnee, va rog un tratament
- 8contraceptivul adecvat persoanelor cu acnee
- 6fetita mea de 13 ani are o acnee urata, ulterior.. i s-a umflat fata si a avut dureri groaznice
- 5cosurile, puncte negre - tratament
- 4acnee medie: puncte albe si negre.
- 10Revitol Acnezine - pareri
- 5Boala de piele asemanatoare acneii
- 4acnee de toate felurile
- 80Acneea, tenul foarte gras
- 2Roaccutane, acnee agravata
- 4Acnee si Sotret, Roaccutane
- 2imi apar cosuri doar intr-o anumita parte a fetei
- 1Probleme hirsutism, acnee, nedezvoltarea sanilor
- 6Acnee
- 1Din nou acnee