roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 126127128 ..... 147 148 Înainte ›
0
01-03-2012, ora 13:15
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Mie mi a prescris 20 mg/zi pentru inceput sa vada cum reactioneaza organismul. Daca o sa ma simt bine mi-a zis sa maresc doza iar in ceea ce priveste soarele mi- a zis sa ma dau cu o crema cu factor de protectie 50. Pentru pete mi-a zis sa ma dau cu Sodermix care are si rol de cicatrizare si antiinflamator. Acum astept sa vad ce reactie va avea oganismul pentru ca azi am inceput tratamentul, sper sa fie bine!
0
01-03-2012, ora 14:22
ionelaf
Nu este medic/terapeut
ionelaf
Multumesc tuturor pentru sfaturi si incurajari !
Eu am devenit o sustinatoare a alimentatiei sanatoase si a tratarii bolilor intr-un mod cat mai natural. Insa toate acestea daca dau rezultate, ele se vad in timp...
In schimb Roaccutane are efecte mai rapide, insa cu efecte secundare care pot fi periculoase.
Si nu vreau ca in loc de o afectiune care nu prezinta risc vital, cum este acneea, sa ma aleg cu o alta boala mult mai periculoasa.
Voi, care sunteti mai tineri si pentru care imaginea inseamna totul, poate ca va este mai usor sa alegeti, insa eu inca ma gandesc..
Bafta innutssa !
0
01-03-2012, ora 14:34
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Multumesc frumos insa nu e vb de imagine, e vb despre starea psihica extrem de proasta cauzata de aceasta afectiune. Pentru mine nu conteaza cum ma vad ceilalti, conteaza cum ma simt eu si crede-ma ca nu este tocmai ok. Eu zic ca daca tratamentul este prescris de un medic bun si respctam indicatiile si contraindicatiile nu avem ce sa patim. Orice medicament are pana la urma potentiale efecte adverse insa nu sunt neaparat necesare.
Bafta si tie indiferent ce alegi sa faci!
0
01-03-2012, ora 17:10
ionelaf
Nu este medic/terapeut
ionelaf
Sa stiti ca am ales sa merg pe calea cea grea !
In baza experientei mele cu medicamentele si a informatiilor pe care le-am cules de-a lungul timpului, cred ca alegand Roaccutane nu as face decat sa introduc in corpul meu boli mult mai grave decat acneea.
Cel putin aceasta este convingerea mea ferma la acest moment.
Mi-am creat astazi un blog in care va voi tine la curent cu schimbarile pe care am ales sa le fac in viata mea si a familiei mele si va voi vorbi despre rezultatele obtinute. Se numeste despreviatala30.blogspot.com.
Deocamdata aleg sa nu fac parte din clubul Roaccutane, insa va doresc tuturor numai bine !
0
02-03-2012, ora 01:17
EcaterinaEcaterina
Nu este medic/terapeut
EcaterinaEcaterina
Roaccutane m-a facut fericita ! Psihicul nostru conteaza cel mai mult !
Ma numesc Ecaterina, am 28 ani.Intr-o dimineata de primavara am simtit ceva..ciudat pe fata, asa.peste noapte ! in curs de 3 luni am devenit un grav exemplu de acnee noduloasa ! timp in care imi era rusine sa ies din casa...am fost daramata psihic ! din fata sociabila care eram am devenit o umbra...imi era frica sa ma uit in oglinda ! Dupa multa cremaraie de toate genurile(ce vreti voi) dupa antibiotice..of, am ajuns la ultima frontiera : Roaccutane ! Desi ii stiam efectele secundare..am cedat ! si am semnat foaia de consintamant cum ca accept sa ma tratez cu aceste pastile MIRACULOASE. In mijlocul veri luam 20 mg /zi, stateam cu tona de fond de ten pe fata cu un factor maree de protectie..si oricum..n am avut vara ! Fondul de ten recomandat ! de doctorul meu dermatolog.Am consumat zeci de tuburi de Amilab pentru buze (recomand sincer ), am baut apa pana nu mai puteam (acesta este un mare secret, tine-ti cont de el). Buzele uscate si parul fragil au fost singurele efecte secundare pe care le am avut ! am mancat controloat pentru ca din cauza acestor pastile colesterolul se face foooarte mare si asta-i periculos mai ales combinat cu anticonceptionale si fumat.in fiecare luna imi faceam analize ca sa tin totul sub control. si binenteles lunar la control unde doctora se asigure ca stau bine si cu moralul...deoarece stim foarte bine ca roaccutane are efecte negative asupra gandiri !!!. eu eram foarte fericita ca ma pot uita in oglinda si in ochii celui cucare vorbesc ! ! Acum am 9 luni de tratament...si termin intr o luna : fata mea !...wow geniala.mai am asa cateva urme colorate f fine ! fara gropi (se stie ca roaccutane iti si niveleaza'fata dupa dezastru'. n am folosit creme de cicatrizare..doar hidratare (galbenele, ulei de argan), dupa terminarea tratamentului voi face un tratament cu laser de ultima generatie la o clinica de succes care imi garanteaza ca nu voi mai avea nici cel mai mic semn. asa ca Prieteni : aveti grija de voi si alegeti medicul potrivit ! Va doresc succes si putere !
0
02-03-2012, ora 01:45
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Ecaterina, dupa cat timp ai inceput sa observi efectul medicamentului ?
0
02-03-2012, ora 15:57
myham
Nu este medic/terapeut
myham
Ecaterina spune-ne si noua de clinica aceasta poate apelam si noi.

Merci...
0
04-03-2012, ora 19:31
Jolye
Nu este medic/terapeut
Jolye
heyyy buna :)

ce mai faceti, cum va mai este cu acneea?
eu n-am mai scris de mult, ultima data spuneam ca nu am folosit roaccutan doar creme si a fost ok
pt ca am tot vazut dezbaterile de pe aici, si am aflat mai multe intre timp, eu v-as recomanda pt detoxifierea organismului si vitaminizare, mai ales pt cei care au folosit medicamente, sa incerce sucul de aloe vera de la forever este foarte bun si are multe beneficii pt ficat si intregul organism, mai ales in perioada asta. si ce am mai incercat eu pt pete si starea de bine a tenului este crema cu aloe si propolis, o recomand cu incredere, eu asta folosesc si sunt fffff multumita...

sanatate si numai bine :)
0
05-03-2012, ora 11:22
EnacheAlin
Nu este medic/terapeut
EnacheAlin
Pentru jolye: Crema aceea la 20 de lei?
0
05-03-2012, ora 22:58
indra90
Nu este medic/terapeut
indra90
myham din cate tin eu minte tu faceai dermaroller. Corect? daca da, ai observat imbunatatiri ale tenului? adica ti s-au vindecat gropitele?
0
06-03-2012, ora 11:35
ionelaf
Nu este medic/terapeut
ionelaf
Ieri am vb cu o prietena care in urma cu cativa ani s-a tratat cu Roaccutane, 10mg/zi timp de 6 luni.Avea o acnee mai usoara nu ceva foarte grav, insa indeajuns cat sa o deranjeze psihic. In urma tratamentului intr-adevar a rezultat un ten foarte frumos, de bebelus. Insa dupa 2 ani de la terminarea tratamentului acneea i-a reaparut. Iara in timpul tratamentului cu Roaccutane a inceput sa aiba dureri in partea dreapata a abdomenului.
O alta cunostinta mi-a spus ca Roaccutane a agravat miopia de care suferea, de la 0, 5 la 2, iar dupa terminarea tratamentului acneea a reaparut.
Este cineva care a terminat tratamentul de cel putin 1 an care sa ne spuna cum au evoluat lucrurile dupa terminarea tratamentului ?
0
06-03-2012, ora 11:49
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Mie mi- a spus foarte clar dermatologul ca in astfel de probleme, tratamentul trebuie sa continue chiar si dupa disparitia totala a acneei pentru a nu recidiva dupa o perioada (1 an 2). De exemplu termini tratamentul de 6 luni, faci pauza vreo 2 3 luni iar apoi incepi iar maxim 2 luni, iar pauza. M-a intristat putin dar mi-a zis ca asta este situatia si n-ai ce sa faci..daca ne-am nascut cu predispozitia asta trebuie sa ne chinuim in felul asta. La un momentan presupun ca o sa dispara total insa cred ca e vb de ani buni la mijloc de tratament.
0
06-03-2012, ora 12:34
ionelaf
Nu este medic/terapeut
ionelaf
Si esti dispusa sa-ti ignori sanatatea si sa alegi sa risti cu Roaccutane care nici macar nu are rezultate ? Ai incercat sa afli care este cauza acneei tale ? Ti-ai schimbat stilul de viata ? Acneea este doar un simptom al unor probleme pe care le are organismul tau si altfel nu are cum sa ti le spuna ! Poate ai o intoleranta la gluten sau la lactate.
Daca as fi avut rezultate poate ca m-as fi riscat si eu dar asa.N-are rost sa-mi risc sanatatea pentru nimic !
Eu duc un stil de viata sanatos insa e loc si de mai bine. Mi-am luat carti, ma documentez pana la urma trebuie sa gasesc o solutie la aceasta problema. Insa stiu ca ea nu va veni cu usurinta dintr-o pilula- minune...
Eu am in spate experienta unor tratamente medicamentoase care pana la urma nu m-au dus nicaieri si pe deasupra riscam nici sa nu mai pot face copii ! Ceea ce binenteles medicul nu mi- a spus niciodata!! Habar nu avem noi ce efecte secundare poate avea acest Roaccutane in timp asupra organismului nostru !! Poate ne vom trezi peste 10-20 ani ca avem cine stie ce boli intr-adevar grave, si nu stim de unde...
Mie mi-e frica sa-l iau desi e tentanta ideea de a scapa de acnee ! Dar daca nici nu ma vindec dupa un asemenea tratament atunci care-i scopul..!??
Eu inca mai pun intrebari, ascult pareri pro si contra si pana atunci am intrat la post.
Am scos lactatele, carnea, cafeaua, fainoasele ( grau, orz, secara ) pentru a evita glutenul si astept sa vad daca dupa toate acestea voi avea vreun rezultat.
Va doresc tuturor sanatate !
0
06-03-2012, ora 16:14
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Multe informatii despre Roaccutanne le aveam dinainte sa am problema asta. Am stat un an in camera cu o colega cu problema asta si lua 4 pe zi, sg efecte adverse erau pielea uscata si parul fragil. La dermato am vb 2 ore cu medicu despre acest medicament si mi-a spus care sunt riscurile, mi=a zis si despre sarcina intr-adevar. A fost sincer si mi-a zis ca nu dispare din senin problema kiar daca de pe fatza dispar cosurile. Am facut toate analizele inainte sa incep acest tratament, inclusiv pe cele hormonale. Problema e ca organismul secreta prea mult sebum, am si parul si tenul ft gras si trebuie cumva sa opresc procesul asta. Am o sap d cand iau Roaccutane si in paralel beau argila alimentara pe stomacul gol si imi fac si 2 masti pe zi tot cu argila. Rezultatele se vad..si ptr mine e surprinzator ptr k nu ma asteptam sa le vad asa rapid. Eu nu am acnee de ani de zile si nu pot sa zic k am o forma grava, im ies doar in zona barbiei si putin spre obraji. Oricum mie mi a zis ca pe timpul verii nu e indicat sa iau iar in mai am sa opresc tratamentul si o sa-mi dea altceva. Eu zic k in 3 luni o sa-mi dispara complet daca merg lucrurile ca pana acum!
Multa sanatate!
0
06-03-2012, ora 19:38
diazepam
Nu este medic/terapeut
diazepam
Roaccutane se poate cumpara si fara reteta, la pret intreg? sau doar cu reteta se da? pentru ca doctorita mea mi-a dat reteta pe luna a5-a de tratament tot cu 10 mg/zi si ma gandeam sa mai cumpar eu o cutie la pret intreg ca sa iau 20 mg/zi
I-am zis sa imi prescrie ea 20 mg ca asa ia toata lumea si cica sa ma duc la alt medic daca vreau 20 mg, ea nu prescrie atat :| dupa 4 luni inca imi apar cosuri cam 1 pe saptamana in medie, nu ar fi multe, dar nu mi se vindeca, trebuie sa le storc..si de fiecare data raman cu semne..
0
06-03-2012, ora 20:45
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
eu mi am luat tratamentul pe 3 luni cu retzeta data de medic, pot sa iau si 4 pe zi daca vreau dar cred ca ar fi prea mult. Cu aceeasi reteta ma duc la farmacie si cand se termina stocu iau altele..si le-am luat la pretz intreg, nu m -am dus la medicul de familie sa-mi dea compensat. Si nu vad care ar fi problema daca ai lua 2 p zi..mie mi-a zis din start ca 2 e putin..si ca trebuie sa maresc doza daca suporta organismul.
0
06-03-2012, ora 21:10
MrCosmin
Nu este medic/terapeut
MrCosmin
@innutssa

Hmmm poate pur si simplu treci pintr'o pasa mai bun.. iau rouccutane de 2 luni si d'abea au inceput sa se vada rezultatele.. Dupa o saptamana e imposibil sa se vada ceva...Poate doar o pasa mai buna a ta..Dar o sa vezi ca peste 2 saptamani se inrautateste situatia si dupa apar rezultatele...

Multa bafta,
Dani
0
06-03-2012, ora 21:14
MrCosmin
Nu este medic/terapeut
MrCosmin
@ionelaf

Nu sunt reacti adverse atat de rele...Daca iei o anumita doza prescrisa de un medic bun alaturi de un hepato protector si analizele odata la o luna cu siguranta nu vei avea nimic...Dute la un medic profesor care chiar stie cum sta treaba...ti'l recomand pe Domnu Nedelcu de la clinica lui privata sau Giurcaneanu de la Elias... vei sta cu el de vorba si iti va explica ce si cum...

Bafta,
Dani
0
06-03-2012, ora 21:15
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
mie mi a zis ca sunt sanse 50% sa se inrautateasca..depinde de organism :d, sper sa nu se int la mine asa, merci mult! Si u sa ai bafta sa scapi de teroare!:*
0
06-03-2012, ora 21:36
MrCosmin
Nu este medic/terapeut
MrCosmin
innutssa: ehh apar un pic mai multi nu este asa de rau.. dar sa vezi cand incep sa apara rezultatele:* cate pastile iei pe zi?
0
06-03-2012, ora 21:43
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Iau 2 momentan ptr ca mi-a zis ca e posibil sa nu suporte organismul mai mult insa mi-a spus ca daca e ok si nu ma strange pielea (adica nu se usuca prea tare) si nu simt si alte efecte adverse sa iau 3, acum tre sa mai astept o saptamana si sa ii dau un mail sa ii spun cum merg lucrurile ptr ca n am cum sa mai ajung in galati. Dar cum am mai spus, eu n am o forma atat de grava..U cate iei ?!
0
06-03-2012, ora 21:45
diazepam
Nu este medic/terapeut
diazepam
Deci pana la urma imi trebuie reteta ca sa iau roaccutane, la pret intreg ? nu pot sa ma duc pur si simplu sa cer roaccutane ca si cum as cere aspirina ? :((
0
06-03-2012, ora 21:47
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Cu siguranta nu poti fara reteta :- doar daca cunosti ft bine farmacista dar nu garantez nici asa
0
06-03-2012, ora 21:50
MrCosmin
Nu este medic/terapeut
MrCosmin
Merge ma sa iei si fata reteta :P
0
06-03-2012, ora 22:09
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Nu credeam ca merge tinand cont cat de "periculoase" sunt :))
0
07-03-2012, ora 21:34
krl
Nu este medic/terapeut
krl
mr. cosmin
eu iau tratament de 2 luni si am observat ca acneea pe care nu o storc ramane conglobata si ramane o umflatura vinetie sub piele, cele din care elimin practic exudatul se vindeca si semnele, nu stiu ce sa fac cu urmele sunt ft ingrijorata, folosesc cicabio de la bioderma pt cicatrizare si vindecarea semnelor, mie dupa 2 luni inca imi mai apar, cate unul. sper sa nu tin tratamentul degeaba pt ca 2 ani nu am voie sa am copil si chiar fac un sacrificiu pt ten, si sper sa merite.
0
07-03-2012, ora 21:36
krl
Nu este medic/terapeut
krl
scuze nu pt cosmin ci pt DIAZEPAM era comentariul.
0
07-03-2012, ora 23:00
EnacheAlin
Nu este medic/terapeut
EnacheAlin
Krl spune-mi te rog daca o pot folosi si eu? Sunt baiat, am cateva pete de la cosuri. Pete nu gropi. Ce ai observat pana acum de cand o folosesti la tine? Da randament?
0
08-03-2012, ora 09:25
Raluk25
Nu este medic/terapeut
Raluk25
salutare tututror
nu am mai scris de ceva vreme, dar acum am considerat k este momentul sa va spun tuturor ce am patit: si eu urmez tratament cu ruaccutane, mai am 4 pastilute si inchei o luna, dar pe 6-7martie nu am mai putut sa mai iau nici o pastiluta pt k m.am simtit foarte rau, am avut senzatii de voma, ameteli si dureri de cap. nu am putut sa mananc nimic, abia pute.am sa beau apa. am citit in prospectul pastilelor si am descoperit k la recatiile adeverese care pot afecta 1 din 10 pacientii, m.am incadrat eu, si anume; durere de cap, interiorul nasului uscat si prezinta cruste cauzand usoare sangerari, dureri de spate, dureri musculare, dureri articulare, uscarea pieli a buzelor si a fetei, buze crapate, o usoara roseala pe fata si cojeala. astea sunt toate reactiile adverse pe care eu le.am avut. cuidat este ca eu am avut si senzatie de voma si greata, pt k nu am putut mank 2 zile, imi era greata. aseara am facut chiar temperatura, care a trecut, iar noaptea pe la 1 m.am sculat iar cu temperatura. vreau sa va mai spun k toate astea sa.au intamplat in timp ce eu pe 6 si 7 martie nu am mai luat nici o pastila, deoarece pe 6 martie de dimineata m.am simtit rau si am hotarat sa intreup o zi sau doua tratamentul. Azi de dimineata m.am trezit chiar foarte bine, o sa incep iar tratamentul asa cum il luam de obicei.
Urmeaza sa fac si niste analize.
Voi ce parere ave.ti, vreau sa ma ajuta.ti cu niste sfaturi. PS: la multi ani fetelor de 8martie
0
08-03-2012, ora 09:26
krl
Nu este medic/terapeut
krl
eu folosesc crema cicatrizanta de 2 saptamani si da eu observ randament dar in timpul zilei ca e noros ca e soare folosesc crema cu factor de protectie, petele se accentueaza de la soare, si raman permanente. cat de vechi sunt petele? crema are efect doar daca sunt urme proaspete, iti cade cosbita de la cosuri si ramane o urma rosiatica, doar atunci iti foloseste.
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 126127128 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •