roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 127128129 ..... 147 148 Înainte ›
0
08-03-2012, ora 09:57
EnacheAlin
Nu este medic/terapeut
EnacheAlin
Da, exact asa am si eu. Petele acelea maronii asa. Pfff le am de vreo luna si ceva...
0
08-03-2012, ora 09:58
krl
Nu este medic/terapeut
krl
raluk25
starea de rau pe care ai avut-o nu cred ca se datoreaza tratamentului, daca iei pastilele exact cum scrie in prospect CU ALIMENTE deci in timpul mesei, nu inainte nu dupa, si neaparat in paralel hepatoprotector. dureri de spate am si eu, dar daca citesti sunt reactii adverse frecvente, nu ai de ce sa te ingrijorezi, de multe ori dam vina stric pe tratament desi migrene si indigestii avem si fara roaccutane. pt linistea ta fa analize de sange, colesterol, lipide, trigliceride si glicemie. la multi ani de 8 martie
0
08-03-2012, ora 10:02
Raluk25
Nu este medic/terapeut
Raluk25
pastilele le.am luat regulat, in timpul mesei, exact asa cum trebuiesc luate, si normal k le.am luat cu alimente.
0
08-03-2012, ora 12:33
krl
Nu este medic/terapeut
krl
daca mai apar stari de greata raluk25 atunci sa-i comunici dermatologului, poate e mare doza pt tine.
enachealin iti propun sa incerci o crema cicatrizanta sau ce vindeca petele, exista ceva cu extract de melc, eu una nu am incercat sincer, in timpul tratamentului cu roaccutane, nu folosesc decat creme prescrise de dermatolog, dar petele se vindeca mai greu, necesita rabdare si atentie. in aproximativ 6 luni se vindeca de tot. cel putin mie asa mi-a spus dermatologul.
0
08-03-2012, ora 12:42
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
Voi luati si in timpul verii?!
0
08-03-2012, ora 15:11
123deea
Nu este medic/terapeut
123deea
Buna tuturor!

Sunt noua pe aici..vad ca s-a discutat ff mult despre acest subiect. Sa va spun si povestea mea: Am 23 de ani si am facut tratament cu roaccutane acum 5-6 ani (tratamentul a durat vreo 8 luni)...Dupa aprox. 2 ani acneea a aparut din nou, insa intr-o forma mai putin severa...dupa inca 3 ani am ajuns de unde am plecat... Acum fac tratament din nou cu roaccutane si fata mea e plina de bubite si cojite :(( abia astept sa trec de luna a doua...
Intrebarea mea este: E cineva care a mai avut aceasta problema? (sa-i revina acneea?). Ce v-au spus medicii despre asta?

Va pup
0
08-03-2012, ora 18:23
diazepam
Nu este medic/terapeut
diazepam
Am intrebat si se poate lua si fara reteta
aprox 50 de lei roaccutane si vreo 30 sortret. e bun sortret, a luat cineva? ca daca tot e mai iefitn.. as lua din asta

app pentru cei care luati 20 mg (sau mai mult) cum le luati, ambele pastile odata sau una acum si una mai tarziu ?
0
08-03-2012, ora 18:43
krl
Nu este medic/terapeut
krl
123deea
ce doza trebuie sa iei in fiecare zi? eu sunt la prima cura dar fiind un medicament teratogen nu vreau sa repet tratamentul din nou peste cativa ani, mi-e mult mai important sa am copii decat sa-mi distrug sanatatea, sa fac sacrificiul de a deveni mama dupa 28 de ani si in final rezultatul sa nu ma multumeasca. nu inteleg de ce nu se fac teste care sa demonstreze ce produce acneea la fiecare pers, daca e bacterie sa se faca antibiograma si sa dea tratament adecvat.
0
08-03-2012, ora 18:45
innutssa
Nu este medic/terapeut
innutssa
2 odata in timpul mesei iau eu, la sf lunii vreau sa incep cu 3 sau 4, sotret e indian si mie mi a zis ca ar fi mai bun roaccutanne
0
08-03-2012, ora 18:48
krl
Nu este medic/terapeut
krl
diazepam, doza ta a fost prescrisa in functie de gravitatea acneei, startea de sanatate generala, greutate, daca tu iti maresti singur doza e ca si cum te-ai condamna la moarte, sunt medicamente ft tari, nu te juca.
iar roaccuitane de 10 mg e 53.27 lei o cutie cu 30 pastile, sotret de 20 mg e 66 lei o cutie cu 30 pastile. Intre cele 2 medicamente difera excipientii, astfel se modifica modul de absorbtie la nivel celular, si asta face ca roaccutane-ul sa fie mai eficient, efectele se vad mai rapid, decat in cazul sotret.
0
08-03-2012, ora 18:50
krl
Nu este medic/terapeut
krl
2 pastile de 20 sau 10 mg deea?
0
08-03-2012, ora 19:06
diazepam
Nu este medic/terapeut
diazepam
@krl
in prospect scrie ca se ia 10 mg numai in caz de afectiuni renale(nu e cazul), cu riscul unui tratament mai lung si cu risc mai mare de recidiva.
eu de 4 luni iau 10 mg/zi si inca imi apar cosuri, de ce sa arunc banii pe geam ? 20 mg/zi nu e o doza asa mare. sunt baiat.. am 80 kg
0
08-03-2012, ora 20:23
krl
Nu este medic/terapeut
krl
da ai doza mica pt greutatea ta, asa poti lua un an, treb sa iei minim 4 pastile de 10mg, deci 40mg pe zi, eu iau 40 mg si am 49kg. eu sunt la 2 luni si inca imi apar dar buzele ma ustura rau si creapa, fata la fel, mainile ma term psihic, sunt medic dentist in alta tara iar cum port manusi mi se usuca ft tare si imi accentueaza si o alergie.
0
08-03-2012, ora 20:42
yoyo07
Nu este medic/terapeut
yoyo07
@ diazepam

Eu am facut tratament 5 luni jumatate cu Sotret si sunt foarte multumita de rezultate! am terminat tratamentul de 2 luni de zile si nu am avut nicio problema! Doctorita mea mi-a scris pe reteta mereu Isotretinoin...si mi-a zis ca pot lua ori Sotret ori Roaccutane pentru ca amandoua contin aceeasi substanta! So, i vote for both: Sotret and Roaccutane

Sanatate tuturor si la multi ani tutuor doamnelor si domnisoarelor de 8 Martie si sa intampinam cu toate primavara cu un ten tot mai frumos!

@Alexx93

Ce mai faci? cum mai esti? ai terminat cu tratamentul? ca vad ca nu ai mai scris nimic in ultima vreme:*
0
09-03-2012, ora 13:05
123deea
Nu este medic/terapeut
123deea
@Krl

Am 52 de kg si iau 2 pastile de 10 mg/zi pentru 3 luni, apoi o sa iau 1 pastila/zi. Prima data cred k am luat 3 pastile/zi, insa acum pt k am o forma mai usoara mi s-au prescris 2.
Si eu m-am gandt ffff mult inainte sa incep tratamentul din nou...nu vroiam sa mai fac asta :(. Insa chiar nu mai suportam sa ma uit in oglinda. Am un job unde intru in contact cu clientii...si sa te duci la o intalnire de afaceri aratand ca la pubertate nu-i usor :(.
Asta e ultima data cand il mai fac, asa k imi pun toate sperantele sa nu patesc ca data trecuta..
Tie ce ti-a spus medicul referitor la asta?
0
09-03-2012, ora 13:28
krl
Nu este medic/terapeut
krl
@ 123deea
mie medicul nu mi-a spus cat timp voi lua doza de 4 pastile a cate 10 mg. la mine cred ca depinde de evolutia tratamentului si de rezultate.cateva luni bune voi loua sigur, si cred ca si in timpul verii dar cu factor ridicat d protectie.
te inteleg ca ai reluat tratamentul chiar e extrem de stanjenitor sa ai cosuri dupa pubertate, ma confrunt cu aceasi problema, fara fond de ten nu ies din casa.tie ti-au ramas urme nu gropi ci pete maronii? la primul tratament.
0
09-03-2012, ora 15:54
Alexx93
Nu este medic/terapeut
Alexx93
@yoyo07. Am fost ocupata cu scoala.. pregatire pt bac :(. si chestii de genul asta. Pai pot sa spun ca mai am doar cateva semne care vor trece cu timpul. sau daca nu ma voi interesa de niste tratamente laser sau nush peeling sa vad. Singura problema care o mai am e ca am in barbia putin in lateral niste cosuri sub piele care nu vor sa iasa sau sa dispara, nu inteleg dc. Oricum faza e ca voi mai continua inca o luna deci cu ce mai am pana se sfarseste luna asta, cam o luna jumate , pentru ca a mers foarte greu tratamentu la mn. Analizele au iesit f bine. :-?.
Chiar ma bucur ca ti-a trecut si nu ti-a revenit. Ne da si noua, cei care inca suntem pe tratament sperant e :*
0
09-03-2012, ora 16:33
puffy_angy
Nu este medic/terapeut
puffy_angy
Buna..am luat roaccutane 6 luni in care doza maxima a fost 4 pastile pe zi.. din ianuarie anul trecut pana in iunie..s-a vazut totusi o imbunatatire..dar acum au inceput sa imi iasa din nou..si grav de tot..nu mai stiu ce sa fac..sunt disperata..va rog niste pareri sau sfaturi..tin sa precizez ca atata timp cat am luat tratamentul mergeam la fiecare 3 saptamani la control..
0
09-03-2012, ora 17:02
123deea
Nu este medic/terapeut
123deea
@Krl

Nu mi-au ramas deloc pete. Pielea se vindeca mult mai greu cd iei roaccutane, dar dupa ce scazi doza incepe sa-si revina. Si eu eram ingrijorata la inceput si am incercat o groaza de tratamente si creme care mai de care mai scumpe, pana am descoperit... crema de galbenele:)) suna banal, dar la mine chiar are efect...in 2-3 zile se face o cojita si se duc petele.
Ce ma enerveaza e faptul k recidiveaza...si roaccutane era ultima speranta...Sper ca odata cu inaintarea in varsta sa scapam...pt k nu cred k roaccutane e solutia. :(
Cand o sa merg la control o sa mai intreb dc se poate face ceva sa nu recidiveze...din cate am inteles se fac pauze de cateva luni, apoi trebuie sa iei din nou si tot asa...numai k nu pot face asta la nesfarsit...o sa vreau si eu un copil...o sa am 27 de ani dupa tratament si per aia de 2 ani..
0
09-03-2012, ora 21:46
krl
Nu este medic/terapeut
krl
am observat ca pielea e muuult mai subtire in timpul tratamentului si se vindeca mult mai greu. eu imi pun toate sperantele in tratament, in prospect scrie ca 9-12 saptamani e tratament de atac pana dispar si inca 16 sapt tratament de intretinere altfel recidiveaza. se zice ca dupa ce ai un bebe nu mai apar ca are loc o modoficare hormonala la niv pielii. asa ca term si in 2 ani jum max 4 ani imi fac un bebe si sper sa nu treb sa repet. multa sanatate!
0
09-03-2012, ora 23:37
123deea
Nu este medic/terapeut
123deea
Asa am facut si eu prima data..cum scrie in prospect...am luat vreo 4 luni doza maxima, apoi am scazut doza pana la o pastila la 2 zile...si tot asa.cu tot cu pauze a durat mai mult de 1 an tratamentul. Mentionez k nu am avut niciodata o acnee severa...
Am si eu acelasi plan ca tine: un bebe dupa tratament...adica peste vreo 3-4 ani :D
trebuie sa scapam noi si de asta. Multa sanatate si sa fie prima si ultima oara cd faci tratamentul!
0
10-03-2012, ora 06:46
Raluk25
Nu este medic/terapeut
Raluk25
salutare din nou

vreau sa va spun ca in noaptea de 8 spre 9 martie am ajuns de urgenta la spital, m.am simtit foarte rau, stari de greata, varsaturi, ameteli. la spital mi sa luat sange pt analize, care au iesit foarte bine, totul a fost in regula si normal, glicemia care a iesit 93, tensiunea 12 cu 6 si mi sa pus o perfuzie. mai spre dimineata mi sa facut si un ecograf pt a vedea starea ficatului si a rinichilor, totul a fost ok. in schimb medicii de acolo mi.au recomandat sa nu mai iau pastilele, cu toate ca au dat niste rezultatea grozave, ave.am o luna decant luam si ma.am vindecat 60-70%.
se pare ca eu am fost una din cei 10 pentru care eu prescrrise reactiile adverse. acum urmeaza sa merg la dermatolog sa ii spun cele intamplate si sa vad ce imi va spune.
0
10-03-2012, ora 13:24
daft
Nu este medic/terapeut
daft
Buna ziua tuturor

In 3 zile am sa termin a 4 a luna de tratament cu roaccutane (3 pastile pe zi). Doctorita mi-a spus sa mai fac inca o luna tratamentul cu aceasi doza. Pot sa spun ca sunt multumit de cum a decurs tratamentul pana acum. Cosuri nu mi-au mai iesit de vreo 3 saptamani, lucru bun dupa parerea mea. Problema e ca am ramas cu foarte multe pete care mai tot timpul sunt rosii (se poate sa fie asa din cauza tratamentului? ) Reactii adverse nu am prea avut, inafara de buze foarte uscate si pierdere in greutate ( nu stiu exact daca e din cauza acestui medicament dar stiu ca numai prea am pofta de mancare). aaa si am devenit un pic mai nervos :)). Analizele au iesit surprinzator de bine, nici nu ma asteptam la asa ceva. Daca stau bine sa ma gandesc sunt mai bune decat cele din timpul cand nu faceam tratament. Mentionez ca in ultimele 3luni de tratament am folosit gel de curatare avene cleanance si crema hidratanta avene clean ac. In prima luna am folosit spuma aceea de curatare de ala la roche posay si crema hidratanta tot de la ei dar am simtit ca nu mi se potrivesc prea bine.
Doctorita mi-a mai prescris Triacneal de la avene. nu am gasit foarte multe detalii despre acest produs. oare este pentru pete? a mai folosit cineva acest produs?

Va multumesc!
0
10-03-2012, ora 15:14
brz65
Nu este medic/terapeut
brz65
Salutare! Sunt nou pe acest forum, si doresc sa va spun ca si eu am urmat un tratament cu roaccutane luand 3 capsule/zi o perioadat de 5 luni. Totul bine si frumos, pana la terminarea tratamentului nu am intalnit efecte secundare grave in afara de uscarea pielii si a buzelor. In ultima luna de tratament am observat ca tot imi apar niste pete rosii pe fata care ma mancanca/ma inteapa.Procesul este astfel : simt niste intepaturi/mancarimi pe fata dupa care in acele locuri unde simt intepaturi/mancarimi apar pete rosii care dispar dupa 5-10 minute.In general imi apar cand fac efort, cand imi este cald. Si inca o problema ma inrosesc din orice motiv la fata, si acesta fiind tot un efect advers in urma tratamentului(emotii, la lucrari, si chiar cand rad...nu pot rade deoarece me inrosesc foarte tare la fata). Au trecut 8 luni de la terminarea tratamentului si aceleasi efecte adverse persista si astazi.Nu am nici o idee ce mi'a afectat. Poate poate sa imi spuna cineva din ce cauza ? Multumesc anticipat!
0
11-03-2012, ora 22:29
myham
Nu este medic/terapeut
myham
brz65 si pe mine m-a tinut cam 1 an sau chiar mai mult nu mai retin exact roseata in obraji si intr-adevar atunci cand era cald sau aveam emotii etc, faza cu intepaturi/mancarimi nu am avut-o dar probabil ai fata mai sensibila si de-aia ai reactiile astea.

sanatate!
0
11-03-2012, ora 23:58
krl
Nu este medic/terapeut
krl
123deea
multumesc la fel de urari sper si eu ca e prima si ultima cura. multa evolutie iti doresc si sa nu-ti mai revina!
0
12-03-2012, ora 17:48
123deea
Nu este medic/terapeut
123deea
@myham

Tu de cat tp ai terminat tratamentul? Ce ai folosit de intretinere?

Sanatate multa!
0
12-03-2012, ora 21:16
myham
Nu este medic/terapeut
myham
123deea azi se implinesc chiar 2 ani :) de cand am terminat tratamentul...ca sin intretinere, ma spal in fiecare zi dimineata si seara cu gel spumant de la bioderma, crema hidratanta la roche posay, o data pe saptamana folosesc gelul gommant purifiant de la bioderma, in rest folosesc cand simt ca imi incearca sa-mi apara cate un cos brevoxyl, este foarte bun..

sanatate!
0
13-03-2012, ora 17:27
123deea
Nu este medic/terapeut
123deea
myham...multi inainte :D
Mie dupa 2-3 ani (nu-mi amintesc exact) a inceput sa-mi reapara cate putin..:( si de asta te intrebam..acum dupa 6 ani de la terminarea tratamentului, m-am apucat iarasi de el. Am folosit si eu in perioada asta: skinoren, isotrexin, retin A, brevoxyl, zineryt si multe altele...dar nu au avut efect, asa k am ajuns din nou la roaccutane.
In fine...sper sa fie bine de data asta :d

Sanatate!
0
18-03-2012, ora 11:24
Evangeline
Nu este medic/terapeut
Evangeline
Salut! Azi mi-am facut si eu cont aici, am mai citit si din mesaje voastre si am zis sa scriu si eu ceva. Iau sotret de vreo 3 luni jumate, 10mg pe zi, dar fara prescriptie medicala. Ajunsesem intr-un stadiu atat de grav ca am mers la farmacie si am intrebat de pastile impotriva acneei si am luat asa fie ce-o fi. Am si hepatoprotect. Ce nu-mi convine mie sunt pielea si buzele groaznic de uscate, iar cosurile deocamdata nu a rezolvat mare lucru cu ele. De vreo 3 luni nici nu am mai iesit din casa decat daca e ceva important ma dau cu o gramada de crema si fond de ten dar tot arata urat. Si chiar simteam nevoia sa vb cu cineva care ar intelege prin ce trec. Am vazut ca a spus cineva ca i-a afectat vederea, si mie, mai mult la distanta mi se incetoseaza privirea. Si ma mai dor oasele, inceieturile cateodata. Of...nu ma mai suport. Sper sa-mi treaca odata!
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 127128129 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •