roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 141142143 ..... 147 148 Înainte ›
0
19-02-2013, ora 19:56
Alexandru2887
Nu este medic/terapeut
Alexandru2887
Va salut. Am avut probleme cu acneea de pe la 16 ani, am incercat tot felul de creme, geluri, solutii cutanate, leacuri babesti si cam tot ce am stiut. Rezolvarea am gasit-o la 21 de ani dupa un consult dermatologic la spitalul Colentina. Acolo mi s-a recomandat la inceput un tratament pe baza de antibiotic, Unidox, l-am urmat timp de 2 luni fara nicio urma de imbunatatire. Apoi am inceput tratamentul cu Roaccutane (tratament pe care il mai urmasem la 17 ani dar datorita uscarii buzelor si a lipsei de efect benefic am renuntat atunci) si in 5 luni de zile deja fata era deosebit de curata, nemaiparand cosuri noi. Faza cu buzele este extrem de adevarata, adica nu e bine daca nu te protejezi, tin minte ca foloseam un strugurel Nivea. Alte efecte secundare la mine nu au fost. Desi, tot in acea perioada am facut si 15 vaccinuri in urma unor probe prelevate direct de pe fata la Institutul Cantacuzino. Acum am 25 de ani si 4 luni, tin sa precizez ca sunt casatorit de 3 ani si 6 luni, deci clar nu imi lipseste ce nu aveam la 16 ani, totusi de cateva luni (5-6) usor-usor au inceput sa-mi reapara problemele, nu intr-o forma la fel de grava, dar totusi suficient de deranjant. Pe 25 ianuarie am fost din nou la Colentina la acelasi medic, a zis ca nu mai e ce a fost si sa incercam din nou antibioticul Unidox asociat cu o mixtura (inlocuitorul lui Brevoxil care nu se mai gaseste in farmacii se pare) si cu o crema hidratanta Avene Clean-AC si sa revin la control dupa 22 februarie. Doar ca nu am inteles daca trebuie sa urmez si cu Unidox pana atunci, asa ca neputand sa contactez medicul, am intrerupt Unidox-ul dupa 10 zile cu 2 pastile pe zi, mi s-a parut riscant sa iau mai mult de atat un antibiotic, desi pe toata perioada am luat si un pansament pentru ficat Liv 52. Oricum, partea urata este ca nu se vad efectele si foarte posibil o sa incep din nou tratamentul cu Roaccutane. A mai patit cineva asta, adica sa fi urmat tratamentul, sa aiba efect si dupa 3 ani de la intrerupere sa aiba iar probleme? Stiu ca are efecte adverse pentru organism (ficat, ochi, par), oare nu e periculos sa repet asta dupa ce am mai facut-o acum 3-4 ani? Sau sa am incredere in medic si daca ea imi spune ca trebuie Roaccutane s-o fac?
0
19-02-2013, ora 21:43
myham
Nu este medic/terapeut
myham
Buna,

Alexandru eu am terminat tratamentul in martie 2010 si acum mi-au reaparut insa am inceput iar tratamentul cu roaccutane pentru ca nu mai puteam rezista sa vad iar problema asta... e adevarat nu in acelasi stadiu ca atunci dar tot deranjante.sincer nu m-am gandit la reactii adverse... stiu ca are destule, se usuca buzele deja mi-a aparut de doua ori pana acum herpes la gura, parul nu se mai ingrasa ca inainte insa nici nu-mi cade.ficatul daca iei ceva protector nu ai avea de ce sa ai probleme, eu nu am mai luat nimic pt ficat pentru ca mi-au iesit bine analizele si doctora a zis ca nu e cazul sa iau.

sanatate!
0
21-02-2013, ora 12:52
Evangeline
Nu este medic/terapeut
Evangeline
Eu am terminat anul trecut, iar acum la nici 8 luni de la tratament imi apar din nou, si mari si mici, nu e la fel de grav ca inainte, asta pt ca sunt mai mici si doar 1-2 sunt mai mari, dar e si eu nu stiu ce sa mai fac. ma gandeam sa iau diane35 si cred ca asta o sa fac pt ca am incercat de toate si degeaba. am cerut diane doctorei si ea mi-a dat zynerit. ce fac eu cu zinerit cand am luat 6 luni sotret si acum tot imi apar? nu stiu ce sa mai fac...cu tratament naturist nu merge, medicamentos nu, sotret nu, creme nu, pai si noi ce facem?
0
21-02-2013, ora 18:02
krause
Nu este medic/terapeut
krause
Salut. Ma numesc cristi si am 14 ani, peste 2 luni fac 15.:D
Povestea mea cu acneea este destul de lunga, primele cosuri avandule de la varsta de 12-13 ani. In toamna anului 2012 acneea s-a accentuat si imi ocupa toata zona mandibulei si zona tamplei. In septembrie/octombrie am ajuns pentru prima oara la dermatolog( mentionez ca inainte de a ajunge la dermatolog am folosit mai multe unguente: zynerit, produse din gama avene, tot felul de masti cu argila etc). Dupa cum ma privea doamna doctor mi-am dat seama ca nu i se parea a fi un caz foarte grav, ceea ce ma bucurat intr-o oarecare masura. Mi-a fost prescris gelul cleaneance cu care trebuia sa ma spal dimineata si seara + skinoren. Tratamentul trebuia desfasurat pe o perioada de 3-6 luni ( din spusele dansei), iar in 3 luni deja trebuia sa vad imbunatatiri. Au trecut 3 luni, insa starea mea nu s-a ameliorat deloc, ba chiar acneea s-a 'intins' si prin zona barbiei. In aceste 3 luni trebuie sa mentionez ca am fost si la cosmetica(cea mai mare greseala dupa parerea mea, pentru ca acolo cred eu ca am contactat stafilococ-ul pe care il posed si acum). Cum spuneam.dupa aceste 3 luni am revenit la doamna dermatolog si parca si dansa a observat ca skinorenul nu are niciun efect. Prin decembrie daca imi aduc bine aminte am inceput tratamentul cu sotret( la indicatia medicului dermatolog). Am folosit sotretul timp de o luna in care am avut parte de majoritatea efectelor secundare de care s-a tot vorbit pe acest subiect(buze uscate, fata si mai uscata, acea explozie...). Dupa fix o luna am hotarat sa intrerup tratamentul cu sotret, asta datorandu-se tuturor site-urilor de pe internet care prezentau fel si fel de cazuri cu sinucideri, boli de ficat in urma tratamentului cu sotret/rouacutanne. Din ianuarie si pana acum situatia s-a tot agravat, acneea aparandu-mi mai intai pe obrazul drept, apoi pe obrazul stang intr-o forma foarte urata, cu chisturi si noduli. Nici nu va mai spun ca in aceasta perioada am fost terminat pshihic. Ei bine aceasta mica depresie sa zic asa s-a mai ameliorat si pe 20-25 ianuarie(numai stiu exact) am fost la un medic dermatolog ceva mai cunoscut, dintr-un alt oras(mentionez ca in perioada de dupa ce am terminat cu sotretul si pana am fost din nou la dermatolog am incercat 1000 de tratamente naturiste, cure, tot felul de masti.acneea mea se agrava pe zi ce trece, iar obrajii mei erau bombardati.Intradevar cosurile care erau in zona mandibulei sau mai calmat..aniway.). Ajuns la medicul dermatolog i-am povestit prin ce am trecut. Am primit un diagnostic destul de neplacut pentru mine si anume: acnee nodulo-chistica. ( nu ma asteptam sa fie asa de grav, am o varsta frageda si din cate vazusem aceasta aparea la varste de peste 16-17 ani...). Doamna dermatolog mi-a spus clar ca doar rouacutann-ul ma mai poate scapa, insa eu tot ii spuneam ca ma tem de efectele negative si in plus i-am spus ca mai fac si foarte mult sport( joc la o echipa de fotbal). Daca am interpretat eu bine, doamna doctor s-a speriat putin cand i-am spus ca fac fotbal de performanta si a dat putin inapoi sa zic asa:)). Mi-a dat pentru o luna tratament cu skinoren + azitrox pentru ' a ma convinge' ca alte tratamente inafara de rouacutanne nu functioneaza. Ei bine, zilele astea se termina luna de tratament si cat de curand trebuie sa merg la doamna doctor.
Azitrox-ul si skinorenul nu mi-au ameliorat starea deci probabil voi lua rouacutane.

Din cate mi-a spus dansa voi incepe cu 10 mg (eu am 65 kg) timp de o luna, apoi voi urca la 20 mg pana se fac 6 luni.( mi-a spus clar ca la varsta asta nu este bine sa iau mai mult de 6 luni:-?? ).

As vrea sa stiu daca mai exista persoane care fac sport in exces si au urmat acest tratament.

Imi cer scuze daca v-am plictisit, dar citesc acest topic de fooarte mult timp, pagina cu pagina. Simteam ca trebuie sa imi impartasesc experienta si cu alte persoane pentru ca prietenii mei nu ma asculta/ nu ma inteleg:)) ( eu ii inteleg, majoritatea prietenilor mei sunt deoseama cu mine sau mai mici si ei habarnau ce sunt alea cosuri.asta-i viata.
Sincer uneori ma intreb daca voi putea spune peste cativa ani ca am un ten perfect si ca n-am suferit niciodata da acnee.suna copilaresc, dar sincer ma simt inferior cu aceste cosuri. De ce eu?!.in fine probabil ca genetica are un cuvant de spus, ambii mei parinti au avut destul de multe cosuri...

Am sa va tin la curent cu starea mea, mult noroc tuturor.
0
21-02-2013, ora 20:06
Alexandru2887
Nu este medic/terapeut
Alexandru2887
Salut Cristi. Cum am scris si mai sus, o experienta asemanatoare cu a ta am avut eu. Doar ca la mine problemele au inceput sa apara pe la 16 ani. Dupa mai multe incercari cu diverse creme, geluri, solutii cutanate am inceput tratamanetul cu Roaccutane, la fel ca si tine la varsta aceea am renuntat dupa numai 1 luna. Eu cred ca am gresit enorm, asa ca a trebuit sa suport povara cosurilor pana la 21 de ani cand am fost diagnosticat la fel ca si tine cu acnee nodulo-chistica si am inceput tratamentul cu Roaccutane, dupa 2 luni de zile cu antibioticul Unidox Solutab. Dupa 5-6 luni de tratament timp de aproape 4 ani nu am mai avut probleme. Cum am mai spus, de cateva luni au inceput sa mai apara dar nicidecum la fel ca atunci. Din ce mi-a spus medicul dermatolog, acelasi de acum 4 ani, cel putin acum, la mine e o chestie pe fond nervos, stres. Hormonal nu se mai pune probleme deoarece sunt casatorit si nu am probleme de genul acesta. Parintii mei nu au avut niciunul probleme de genul acesta. Unchiul din partea mamei cu care si seman fizic, a avut insa si se pare ca suntem pe aceeasi ramura, din pacate. Chiar azi am fost la un nou consult hotarat sa-i propun reinceperea tratamentului cu Roaccutane. Dar mi-a zis sa mai continui inca 2 luni de zile cu Unidox, crede ca se poate rezolva si asa ce am acum. Deasemenea folosesc o mixtura impreuna cu o crema hidratanta speciala pentru acnee. Legat de sport, iti recomand sa vorbesti despre aceasta problema si cu alti medici, dermatologul e pe treaba lui in mare, desi iti recomanda si el ce trebuie sa faci in timpul tratamentului pentru a impiedica efectele adverse. Eu insa iti recomand Roaccutane daca e forma grava, este din ce am inteles de la tine. Nu astepta efecte intr-o luna, dar dupa 3 deja va fi alta treaba. Fiind foarte tanar si semnele se vor regenara mai bine, nici eu nu sunt deranjat de ele desi am inceput tratamentul la 21 de ani dupa 5 ani de acnee. In cazul tau doar Roaccutane te poate scapa de ele.
0
21-02-2013, ora 21:19
krause
Nu este medic/terapeut
krause
Salut Alexandru. Ma bucur ca ai adus vorba despre semne. De acestea imi este cel mai frica si chiar nustiu ce sa cred... unele persoane imi spun ca din moment ce voi incepe cat mai repede tratamentul acneea nu va avea destul timp ' sa sape adanc' sa zic asa, iar alte persoane imi spun ca odata ce am avut un chist sau un nodul urma acestuia va ramane ani buni imprimata pe fata mea indiferent de cat de repede se vindeca... Ce parere ai?
0
21-02-2013, ora 21:43
Alexandru2887
Nu este medic/terapeut
Alexandru2887
Semne vor ramane, asta e clar. Poate sa intervii cu operatii estetice in sensul acesta, dar nu are rost. Cel mai important este sa nu mai ai probleme.
0
26-02-2013, ora 17:11
krause
Nu este medic/terapeut
krause
Salutare tuturor. Azi am inceput tratamentul cu roaccutane 10 mg, iar crema hidratanta pentru fata folosesc sebium hydra de la Bioderma. Pentru buze inca nu m-am hotarat ce sa folosesc.

Am sa va tin la curent cu starea mea. Mult noroc tuturor !
0
04-03-2013, ora 12:58
JustStarted
Nu este medic/terapeut
JustStarted
Am tot auzit ca mai multa lume se plange de revenirea acneei dupa un timp de la intreruperea tratamentului cu Roaccutane, in special sub forma unor comedoane multe-multe, marunte si in general blocate sub piele. Am patit-o si eu, la un an si ceva de la terminarea tratamentului. Parea sa functioneze peroxidul de benzoil (adica Brevoxyl), dar dupa cum unii dintre voi stiti, a disparut de pe piata, pentru ca producatorul din UK a intrerupt procesul de fabricatie, pana in iunie, zic ei. Mi-a trimis o cunostinta gel Basiron (care se comercializeaza in tarile nordice), tot pe baza de peroxid de benzoil. Gelul e nasol, comparativ cu crema, zici ca e pasta de dinti care ti se usuca pe piele :)), nu se absoarbe in profunzime. Din pacate majoritatea producatorilor de unguente pe baza de peroxid de benzoil le comercializeaza sub forma de gel. Si atunci am luat-o logic: peroxidul de benzoil e derivat din peroxidul de hidrogen (adica apa oxigenata). Am luat o sticla de apa oxigenata care costa mai nimic si, ia ghiciti: mi-a curatat porcariile alea de comedoane in doua zile. :) Deci inainte sa va aruncati intr-o noua cura de Roaccutane, incercati ceva banal si ieftin. :D
0
11-03-2013, ora 16:03
GXG86
Nu este medic/terapeut
GXG86
Izotretinoinul se administreaza in doze zilnice de 0.5 - 1 mg per kilogram corp. Doza zilnica totala se i-a in doua reprize, dimineata si seara, imediat dupa o masa, pentru a spori absortia. In cazul sportivilor care vor sa vindece acneea cauzata de steroizi, dozele sunt de 10-20 mg pe zi, pe o durata de 6-8 saptamani.
0
11-03-2013, ora 16:06
GXG86
Nu este medic/terapeut
GXG86
- Roaccutane. Acesta ar trebui sa reprezinte absolut ultima solutie, si doar in cazurile grave. Este un medicament foarte toxic pentru organism, in speical pentru ficat si pentru psihic. Cand il folosesti nu poti consuma alcool, nu poti folosi steroizi anabolizanti, si dureaza minim 3 luni pentru a avea efect. Partea buna este ca dupa ce dispare, acneea nu mai revine niciodata, chair daca folositi din nou steroizi anabolizanti. Dar, repet, nu merita folosit decat daca faceti acnee foarte grava.
0
14-03-2013, ora 18:39
Alexandru2887
Nu este medic/terapeut
Alexandru2887
Catre GXG86:
Efectele negative sunt cunoscute de mine, faptul ca nu pot consuma alcool nu ma afecteaza catusi de putin, ceea ce nu pot spune despre faptul ca este daunator ficatului. Dar pentru asta se pot lua pastile cu caracter protector.
Totusi eu am inceput sa am din nou probleme cu acneea desi au trecut 3 an de la tratament. Dupa 3 ani au revenit problemele. Deocamdata incerc cu un antibiotic (Unidox) si cu o mixtura (inlocuitor Brevoxyl), dar efectele intarzie sa apara din pacate si e foarte posibil sa revin la Roaccutane.
0
15-03-2013, ora 08:03
ioana_gabriela
Nu este medic/terapeut
ioana_gabriela
BUNA!
Eu am urmat tratamentul cu Roaccutane o perioada scurta (4 luni-10mg/zi) Intradevar pe timpul trataamentului totul a fost foaaarte bine. Adica parul nu mi se mai ingrasa la fel si tenul, iar fata arata din ce in ce mai bine. Am intrerupt tratamentul pentru ca as vrea sa fac un copil peste vreun an. Ce altceva ati m incercat voi pt tenul care se ingrasa?

O zi frumoasa!
0
15-03-2013, ora 22:57
krause
Nu este medic/terapeut
krause
Pentru Ioana :

Dupa ce ai intrerupt tratamentul cosurile au reaparut lafel ca inainte?
0
18-03-2013, ora 10:49
ioana_gabriela
Nu este medic/terapeut
ioana_gabriela
Aproximativ. Eu nu am avut o acnee f grava doar unu deranjanta si care nu mi.a trecut cu nimic. Nici in timpul tratamentului nu am avut un ten perfect, dar a fost ok. Akm imi apare cosurii dintr.alea albe de se storc f usor.
0
27-03-2013, ora 19:47
mihaaa89
Nu este medic/terapeut
mihaaa89
Am tot citit si m-am tot informat si eu i-au de 2 luni roaccutane doua pe zii, cei drept m-am cam speriat la inceput deoarece am citit tot felul de povesti dragi mei ce pot sa va spun e ca fiecare organism reactioneaza diferit, am facut analizele inainte sa incep tratamentul colesterol f mare trigliceridele la fel ma rog a zis s i-au o luna sa vedem cum e si sa vin s fac analizele din nou le-am facut dupa aproape 2 luni si surpriza analizele sunt mai bune dekt inainte sa i-au roaccutane!eu mereu am avut probleme cu colesterol din cate mi-a zis doctorita pastilele creste nivelul lui eu de la 236 am ajuns la 195 deci nu va mai face-ti griji in afara de buzele uscate si mi se mai ia piele kte o data in barbie nu am nici o prob ce nervozitate si altele astea se produc doar in minte noastra...am avut si yo o mik explozie dar nu cum ma asteptam yo, eu am o acnee nodulara sub piele mai am pe un obraz asa cateva le mai zgandar eu k nu m pot abtine dar in rest sunt f multumita am 2 luni si chiar arata bine!aveam stari de nervozitate inainte k aratam horror dar aqm sunt chiar fericita eu sunt una dintre persoanele care a incercat totul si nu am facut dekt risipa de baniiiii f multi bani!
0
02-04-2013, ora 17:44
angelgab
Nu este medic/terapeut
angelgab
Vă salut.Mă numesc Gabriel si la fel ca si voi am probleme cu acnnea.Pot spune ca de 3-4 ani am probleme si am incercat zineryt, isotrexin, exfoliac si nu am obtinut rezultate, adică nu am scăpat de acnee, în cel mai fericit caz a fost cat de cat stopată, dar nicidecum nu au amliorat acneea.Săptămâna trecută am fost la dermatolog si mi-a recomandat eryfluid si crema clean-ac de la avene.Astăzi am fost din nou la medic si mia prescris roaccutane 2 pastile pe zi si in continuare sa folosesc clean-ac.Sper să dea rezultate şi să scap de problemă.Vă urez succes tuturor celor cu această problemă.
0
10-04-2013, ora 23:10
s.Alex
Nu este medic/terapeut
s.Alex
Hai salut frumosilor !
Eu am terminat tratamentul cu roa. acum 2 luni... dupa un razboi de 12 luni cu pastilele.. si e totul ft ok.. deci daca aveti intrebari sau nelamuriri.. puteti intreba.. salut!
0
05-05-2013, ora 14:06
Yany88
Nu este medic/terapeut
Yany88
Curacné!

Folositi asa ceva? Eu da, tocmai am inceput acum 1 luna si ceva, ma indrept spre a 2-a!

Am 26 de ani si chiar inainte sa ii implinesc cu cateva luni m-am ales cu o ACNEE usoara. Tin sa precizez ca niciodata nu am avut acnee! In toate aceste luni am incercat diferite tratamente printre care: Skinoren; Izotrexin, :Epiduo (de care chiar am fost super incantata mi-au disparut cosurile destul de repede. Bucuria insa nu a durat foarte mult ptr ca intr-o dimineata m-am trezit cu fata plina de cosuri, deci mai rau decat aveam la inceput!)

Geluri si pastile.toate la recomandarile dermatologului!... Am facut de asemenea si un peeling facial inainte de a incepe tratamentul cu, Curacné si nu pot spune cat de incantata am fost! Aveam chiar si niste pete de soare foarte mici, maronii care am observat ca aproape mi-au disparut unele iar altele se vad ff vag... Dupa peeling care a fost f dureros, pielea mea s-a vindecat dupa aprox 7zile!
Adevarul este ca ajuta f mult un 'PEELING FACIAL' ce-i drept a fost ca un soc ptr ten, in bine: catifelata si fara comedoane!

M-am cam lungit...deci Curacné: In cazul meu buze extrem de uscate, foloseam balsam de buze la fiecare 5 min si tot nu era de ajuns, pana am descoperit 'Unguent cu GALBENELE'(nu contine conservanti, coloranti, parfum; recomandat in infectii, leziuni ale pielii, arsuri, acnee, furuncule, noduli)..P.S: dupa peeling, fata mea avea nevoie de multa crema hidratanta si cea de la dermatolog nu m-a ajutat prea mult ptr ca simteam ca fata imi ia foc asa ca am folosit din belsug acest unguent!

Am 53kg, iar dermatologul mi-a prescris un tratament Curacné de 6luni. In fiecare luna imi fac analizele de sange si urina PLUS teste de sarcina. Iau doar 7zile dintr-o luna aceste pastile.(ZI/1pastila...timp de 7zile, apoi pauza 3 sapt)

Alte reactii adverse nu am observat.BUZELE si-au revenit desi le-am avut uscate timp de 2saptamani, acum sunt perfect normale.NU AM AVUT O STARE DEPRESIVA sub nici o forma ba din contra am fost mult mai FERICITA ptr ca am vazut ca tenul meu isi revine destul de rpd si eu ador sa ma fardez tot timpul!
Imi apar f rar cosuri insa tin sa precizez ca sunt f placut surprinsa sa observ ca nu mai am comedoanele alea urate si inflamate, ce imi provocau o durere cumplita, ma deprimau, imi desfigurau obrajii si pur si simplu nu puteam sa imi pun fond de ten ptr-ca tot timpul eram plina de coji sau se inflamau mai rau!

Pe un obraz nu mai am nimic e super neted si se vad pete dar f putin, iar pe celalalt ptr ca a fost mai afectat sunt vizibile petele, insa imi apar cosuri f rar si nici nu se compara cu cele de dinainte! Ador sa ma trezesc dimineata si ptr ca sunt obsedata sa ma duc direct la oglinda sa observ ca nu mai sunt acolo si asta imi face ziua mult mai frumoasa...

Sa aveti o zi cat mai placuta!!

P.S: Ptr ca intotdeauna mai gasesc ceva de adaugat: Nu ezitati sa ma intrebati daca sunteti interesati ce produse fdt folosesc in mom de fata..Pupici!!
0
09-05-2013, ora 00:08
Crina Moldovan
Nu este medic/terapeut
Crina Moldovan
Buna!
Am o problema cu acneea, iar medicul mi-a prescris Roacutane 1-0-1 timp de 15 zile. Am citit pe forum ca reactiile adverse sunt destul de suparatoare, printre care si starea de depresie. Credeti ca poate sa apara starea de depresie la un tratatament de 15 zile sau doar la cel indelungat de cateva luni?
0
25-05-2013, ora 00:50
Paco.Bautista
Nu este medic/terapeut
Paco.Bautista
Salutare! Se pare ca s a discutat pe aici cam tot ce se poate despre Roaccutane/Sotret. Eu sincer dupa ce am citit paginile anterioare pot sa spun ca teoretic stiu aproape tot. Insa am o singura intrebare. Am facut 3 peeling -uri (tca) si la 2 saptamani dupa ultimul peeling am inceput tratamentul cu Sotret ( 20mg/zi). Doar ca am citit pe internet ca folosirea recenta de isotretinoin (subst. din roaccutane/sotret pt cei care nu stiu) dupa peeling nu este recomandata. Dar nu scrie nicaieri ce inseamna recent. Daca am inceput prea repede ce ar putea sa mi se intample? Mentionez ca am 26 ani si 100kg.
0
02-07-2013, ora 02:44
arly
Nu este medic/terapeut
arly
buna!
as vrea si eu cateva pareri din partea oamenilor care au luat roaccutane si stiu despre ce vorbesc.
eu iau de 3 luni, primele 2 luni jumatate am luat 1 pastla pe zi apoi am marit la 2.Am 26 de ani si 53 kg
atunci cand am luat 2, in primele zile am vazut o ameliorare a cosurilor pt ca mai apoi sa am o noua eruptie. este atat de stresant...sincer va spun am incercat sa fiu cat mai optimista...de la luna la luna sa sper ca o sa treaca dar cand vad ca am o noua explozie ma darma!
am citit ca face miracole acest medicament, eu inca le astept dar intrebarea mea este: dupa 3 luni nu trebuia sa vad ceva???
in plus vad ca mi-au aparut vreo 3 pe gat, unde nu am avut niciodata probleme.apelez la voi in speranta ca voi putea avea unele raspunsuri care sa-mi ofere putina speranta.
dermatologul meu este in concediu, iar sa ma duc la altcineva nu vreau...ar fi al 4-lea, alt doctor alte idei...deci NU
oare cat trebuie sa fac acest tratament? tin sa precizez ca nu sunt casatorita inca, dar am in plan, iar o data cu asta imi doresc si copii, ori nu pot sa mai lungesc acest tratament un an ca apoi sa mai stau 2 pana fac bebe.
imi cer scuze daca v-am plictisit
toate cele bune!!!!
P.S. omenirea a ajuns pe luna dar inca nu stie cum sa trateze o acne
0
04-07-2013, ora 19:28
Cetelen
Nu este medic/terapeut
Cetelen
Salutare tuturor!!
Ce de frati de suferinta pe aici..:) Dragii mei, am si eu o intrebare...poate cineva a avut nevoie sa faca acelasi lucru, sau este prin preajma vreun medic ce ma poate sfatui.
De curand mi-am schimbat locul de munca, iar noul orar, ma forteaza sa decalez tratamentul cu o ora, o ora jumate, mai exact, sa il intarzii...
Este vreo problema daca fac asta? Tin sa precizez ca sunt in a 6-a luna de tratament si rezultatele sunt foarte bune. Sanatate tuturor!
0
04-07-2013, ora 19:47
myham
Nu este medic/terapeut
myham
buna tuturor,

Crina, cu depresia nu stiu cat de adevarata este sincer, eu nu am avut nici o stare de genul asta dar poate exista cazuri de la 1 la 1000 sa se intample si asa ceva, dar eu cred ca tine foarte mult de cum se vede fiecare in oglinda in perioada tratamentului pentru ca in unele cazuri se agraveaza si e posibil sa te afecteze mai mult sau mai putin si sa cazi intr o anumita stare dar nu din cauza pastilelor ci din cauza starii emotionale, dar trebuie gandit pozitiv ca acest tratament chiar ajuta.

Arly eu banuiesc ca nu ai inceput tratamentul corect, se incepe cu 2-3 in functie de cat de grava e acneea, dupa se reduce la 1 pastila pe zi, dupa 1 pastila la 2 zile. din cate stiu tratamentul se tine cam 6-7 luni iar copil poti sa faci abia dupa doi ani de la tratament.

Cetelen sincer iti zic eu niciodata nu am luat aceste pastile la o ora anume si nu am avut nici o problema

Multa sanatate,
0
04-07-2013, ora 19:49
Cetelen
Nu este medic/terapeut
Cetelen
Buna Arly! Sincer, nu as putea spune nimic despre marirea dozei, doctorul dermatolog este cel ce ar trebui sa iti explice; insa, in ceea ce priveste reactia adversa... eu zic sa mai ai un pic de rabdare, fiindca asa am patit si eu. Cand am inceput tratamentul, aratam foarte rau (cosuri mari, dese, pete intinse...) iar cand ma gandeam ca mai rau nu se poate, la 2 luni de tratament, am suferit o "explozie" de am crezut ca o sa innebunesc - noi cosuri pe obraji, umeri, frunte... (poveste lunga)... Dar dupa o parcurgere a acestui forum, am aflat ca asta e doar o etapa prin care au trecut mai multi utilizatori ai medicamentului. Eu am trecut de curand la a 6-a luna de tratament si totul e bine. Am niste semne deranjante...dar..asta e..trec si alea cu timpul...
0
04-07-2013, ora 23:52
arly
Nu este medic/terapeut
arly
Multumesc pt sustinere! Mi-a dat o singura pastila ca sa nu imi afecteze ficatul etc, cred ca s-a ingrijorat si ea ca dupa 2 luni jumatate nu era nici o ameliorare si de aceea a marit-o.Imi pare bine ca am oameni care inteleg prin ce trec, pt ca imi este din ce in ce mai greu, dintr-o fata sociabila si tot timpul cu zambetul pe buze am devenit inchisa in mine si... In casa... Sper din suflet sa imi treaca si sa am rabdarea necesara. Multumesc pt raspunsuri
0
07-07-2013, ora 08:42
mihaaa89
Nu este medic/terapeut
mihaaa89
Buna Arly, stai linistita ca o sa ai parte de rezultate trebuie sa ai doar rabdare cum ai indurat pana acum ce mai conteaza cateva luni.Fiecare suntem diferiti si la fiecare in parte tratamentul reactioneaza intr-un fel nu treb s te ingrijorezi nu esti singura care are prob asta cu siguranta ai s patesti ca mine knd aveam eu acnee rar vedeam una cu cosuri iar in randul prietenilor si cunoscutilor nu avea nimeni aqm knd mi-au trecut vad o gramada de fete cu prob asta poate chiar mai grav dekt la mine aqm si la niste prietene le mai ies cateva si chiar imi spun k ce ten fain am aqm:D.Deci multa rabdare si curaj iar increderea si zambetul vor revine de la sine.Multa sanatate!!!
0
08-07-2013, ora 09:50
ioana_gabriela
Nu este medic/terapeut
ioana_gabriela
Buna! Am urmat si eu tratamentul cu roaccutane..dar destul de putin timp. Efectele au fost cat e de cat ok in timpul tratamentului, dar apoi mi-au reaparut. Am gasit in schimb un alt tratament... Betadina. Ma "pictez" in fiecare seara... se usuca cosurile si e ok. :) Si inca ceva..nu mai mancati ciocolata neagra. In cazul meu chiar e adevarat ca imi apar cosuri, incercati sa o evitati.
0
10-07-2013, ora 15:21
amoon
Nu este medic/terapeut
amoon
Sunt in luna 2, saptamana 1 de Sotret. Am luat 1 de 10 timp de 20 zile, 2 timp de 10 zile, si de atunci iau cate 3. Analizele au iesit aproximativ ca inainte de tratament chiar si cu putin alcool (din cauza ca am citit aici ca mai merge :) ). Inca imi apar cosuri pe corp ca inainte, dar cu o usoara ameliorare care s-a vazut dupa 2-3 saptamani, de atunci chiar nici o schimbare. Eu ma intreb daca ar mai trebui sa merg la doctor, ca nu par sa am nevoie... pentru ca sigur nu imi va mari nr de pastile la 4 sau 5... Si ma intreb cand apare acea "explozie" si daca e normal ca tenul si parul meu sa devina iar gras, cam dupa 2 luni?
0
16-07-2013, ora 02:07
krause
Nu este medic/terapeut
krause
Salutare. Au trecut aproape 5 luni de cand folosesc roaccutane( 10 mg/zi) si va spun cu toata sinceritatea, numai am nici-un cos pe fata. Au ramas petele care inca sunt destul de accentuate(accea roseata), care insa le tratez cu un cicatrizant.
Tin sa infirm mitul legat de depresie in timpul folosiri acestei pastile, ba chiar in aceasta perioada am revenit cu picioarele pe pamant ca sa zic asa; numai sunt inchis in mine, pot merge cu capul sus cand ies pe strada indiferent cate priviri se fixeaza la fata mea. Va reamintesc ca am suferit destul de mult pe urma acestor cosuri, eram distrus, am incercat absolut tot...doar roaccutan-ul m-a ajutat asa ca pentru cei care sunt nehotarati in a folosii acest medicament, eu il recomand cu toata inima.

*alcool am mai consumat, insa n-am avut absolut nici-o problema.
*pentru cine e interesat, tin sa va spun ca nu mi-a afectat absolut deloc performanta sportiva, n-am avut nici-un fel de stare in timpul unui efort mare.

Am sa va tin la curent in legatura cu petele care au ramas...dermatologul a spus ca varsta este un avantaj in acesc caz, iar pielea se va regenera mai repede:-??.
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 141142143 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •