roaccutane - pro sau contra
Salut krause, ma aflu intr o situatie asemanatoare cu a ta si ma bucur sa aud ca nu afecteaza performantele sportive, as dori sa ti mai adresez cateva intrebari si te as ruga sa mi lasi un mesaj cu o adresa de messenger.
Salut Krause! Cum iti mai merge? M-ar interesa sa stiu daca da rezultate acel cicatrizant, fiindca am aceeasi problema ca si tine -petele- roseata care ramane...
Si inca o intrebare as mai avea...pt. cine stie din proprie experienta: nu e prea devreme sa incep vreun tratament de regenerare, sau ceva de genu'? Ma gandesc ca pielea este extrem de sensibila (efect secundar al tratamentului) si orice tip de crema i-ar putea dauna.
Sanatate tuturor!!
Si inca o intrebare as mai avea...pt. cine stie din proprie experienta: nu e prea devreme sa incep vreun tratament de regenerare, sau ceva de genu'? Ma gandesc ca pielea este extrem de sensibila (efect secundar al tratamentului) si orice tip de crema i-ar putea dauna.
Sanatate tuturor!!
Pt regenerare poti sa iei suplimente cu zinc, o sa vezi efectele ziua urmatoare. eu luam 5-6 pastile pe zi, si mai iau si acum din cand in cand, sunt foarte bune.
Cicatrizantul functioneaza destul de bine. Este de la Bioderma, mai exact 'cicabio lotion' :-??. Problema este ca de cand am oprit tratamentul au inceput sa-mi apara cosuri in cap si pe piept si am decis sa reincep pentru cateva luni din nou cura cu roaccutane. Pe fata au mai aparut insa mult, mult mai putine si nu in forma de dinainte si anume noduli si chisturi...
* Nu, nu cred ca este prea devreme. Acest cicatrizant este totodata si o crema de hidratare care nu are cum sa-ti afecteze tenul. Dermatologul mi-a recomandat sa-l folosesc chiar si in perioada cand iau roaccutan-ul.
* Nu, nu cred ca este prea devreme. Acest cicatrizant este totodata si o crema de hidratare care nu are cum sa-ti afecteze tenul. Dermatologul mi-a recomandat sa-l folosesc chiar si in perioada cand iau roaccutan-ul.
Buna Evangeline! Imi poti spune, te rog, numele suplimentului care il luai?
Cetelen- Ii spune Zinc formula forte 15mg. De la WALMARK. E 17-18lei depinde de farmacie.
inainte de a va distruge ficatu cu roacutane, incercati Bactroban, nici nu va imaginati cat de buna este acesta crema, puteti da pe google Bactroban reviews si vedeti acolo parerile strainilor
bafta ;)
bafta ;)
Crezi ca noi cei care luam acest medicament ne dorim? Multe dintre tipurile de acnee nu se trateaza decat cu substanta din rouaccutane. Eu de exemplu am acnee conglobata si daca dai o cautare scurta pe google o sa iti dai seama ca alta solutie nu am. Probabil in situatia asta suntem multi, nu ia nimeni de drag acest medicament. Oricum multumim de idee, dupa ce ne trec problemele astea mari, stim cu ce sa ne dam in caz de aparitie mai usoara.
Buna ziua tututror. Vreau si eu sa ma dau cu parerea referitor la aceste pastile Roacutane... Timp de vreo 4 ani si ceva am avut probleme cu acneea..nimic, nimic, nimic nu ma ajuta.am incercat absolut totul...o groaza de bani dadeam si nimic. N medic mi-a zis de Roacutane..deja nu mai mergeam al medic ca tot nu era nici un folos. Si am inceput eu sa beau Roacutane chiar daca ma ingrozisem dupa ce vazusem pe internet. Am baut pastile timp de jumatate d ean prima luna cite o pastila, apoi cite doua pastile pe zi, iar la luna a 6 a cite un pe zi...rezultatele au devenit vizibile, apoi dupa 6 luni mi-a disparut acneea. suntmultumita, si recomand acest tratament ca ultima solutie la care inca nu ati mai apelat. Efecte adverse au fost, dar nu am renuntat. imi crapu buzele foarte tare, dar aveam grija sa le dau mereu cu balsam pentru buze. am vizionat si o emisiune, in care medicii au zis ca pastilele roacutane sunt unicile care ajuta impotriva acneei care nu se tratreaza cu celelalte medicamente.
Buna Tuturor. Ma confrunt cu acneea de pe fata de vreo 8 ani.Dupa ce am incercat multe produse si medicamente fara nici un rezultat, am fost la un alt medic care mia recomandat Sotret.Sunt in a doua luna cu cate 10mg/zi.Prima luna mia dat doar 10 mg/zi.Luna a doua mi-a dat sa fac si o injectie:Diprofos.Cica ajuta ca, cosurile sa numai faca puroi. Mi se usuca putzin buzele.. rezultatele nu sunt asa satisafacatoare momentan.Cred ca daca o sa-mi creasca doza o sa se vada si rezultatele.
Sper sa fie mai bine pe viitor..
Sper sa fie mai bine pe viitor..
la mine s-au vazut rezultate pe la 6luni. Si singurul efect pozitiv pana atunci a fost ca nu mi se mai ingrasa parul, era chiar super.
Buna! Am mai scris un post acum ceva timp in care spuneam ca am luat timp de o luna 1 ruaccutane pe zi apoi 3 luni 2 pe zi (pe timp de vara nu este buna o doza mare) iar din septembrie pana acum iau 4. Schema de tratament este pana in ianuarie. Vreau sa spun ca la 1 respectiv 2 singurul lucru care l-am observat pe fata este ca toate au inceput sa iasa, inainte fiind comedoame. Este o etapa f grea, eu avand acnee conglobata, una din formele grave.acum pot sa ca spun cu mana pe inima ca fata mea are pete rosii si f rar cate un cos:) dupa ce termin in ianuarie urmeaza cateva pillinguri pt semne evident. Am folosit o luna isotrexin seara de seara, iar acum sunt pe gel mask plus. Dupa cativa doctori idioti care m-au distrus mai rau decat eram am
Ajuns in august la dr Chelemen care m-a ajutat cu acest tratament.o zi buna tuturor si multa sanatate
Ajuns in august la dr Chelemen care m-a ajutat cu acest tratament.o zi buna tuturor si multa sanatate
Evenageline.Ce cantitati de sotret foloseai?De rezultatele s-au vazut dupa 6 luni?Daca poti sa ne zici si noua cantitatile exacte care le-ai folosit pe parcursul acestor 6 luni ar fi minunat:)Multumesc:)
Eu am luat 1pastila pe zi, timp de 6luni. Efectele au inceput sa se vada pe la 6 luni. Apoi vreo 5-6 luni pielea a fost in regula, dar dupa au aparut din nou problemele.
Evangeline.Azi am fost si eu sa-mi prelungeasca tratamentul.Si la fel ca tine.Sunt a 3-a luna cu cate 10mg zi doar ca luna asta mi-a dat si un antibiotic.I-am zis de marirea dozei si a zis ca nu am nevoie.Ca cica de la 3luni in sus se vad rezultate.Cred ca suntem la acelasi medic:)) de la aman2 nu ne creste doze deloc:))).Glumesc.Sper sa am rezultate.
Dar la tine au aparut cosurile la fel ca inainte de sotret?sau intr-o forma mai usoara?
Dar la tine au aparut cosurile la fel ca inainte de sotret?sau intr-o forma mai usoara?
:) depinde de organism cum reactioneaza. am auzit si persoane care nu au mai avut probleme dupa tratament. erau mai usurele dar tot se observau. oricum cum era in primele luni de tratament cu sotret cand se agraveaza nu o sa mai fie niciodata.groaznic.
Antibioticul de care vorbeam mai sus e zanocin 200mg. Cate 2 pastile/zi timp de 5 zile.Chestia e ca is foarte puternice.Ca efecte la o ora de cand le-am luat eu: greata, ametzeala serioasa, stare de lesin, dureri usoare de cap.Aveti grija ce antibiotice luati si cum va simtiti.Eu cel putzin le iau ca cica ajuta la infectii si zicea medicul ca la cosurile mai mari care le am(cosuri sub piele rosii) e vb de infectii si de asta am sa suport astea 5 zile.Multa sanatate:)
dar nu e bine nici sa ai efecte adverse asa de rau. ar putea sa-l schimbe cu altul. acuma...cum vrei tu. sanatate si piele curata!
Buna...am si eu probleme cu fata de 9 ani..nu am o acnee severa, este ceva mai putin grav, dar sunt plina de bube( si cosuri bineinteles, nu foarte mari dar sunt multe, cred ca din cauza punctelor...sunt momente in care imi simt fruntea invadata de aceste puncte, sunt cu zecile, sutele nu stiu ce sa spun)..cert e ca nu ma mai suport, imi este rusine sa ies pe strada..am semne de la bube care imi trec destul de repede daca reusesc sa stopez acneea ceea ce nu pot face in ultimul timp..am reusit pentru un timp sa am fata ok cu tetraciclina timp de 1 luna dar dupa ce am oprit tratamentul mi-au izbucnit...am folosit tot felul de tratamente:anticonceptionale(nu au avut nici un efect, eram plina de cosuri), antibiotice, aloe vera intern cat si extern, argila la fel intern si extern, lamai(am ajuns la 7 pe zi, erau oribile, imi venea sa vomit de la ele), ou cu lamaie, lamaie cu bicarbonat, usturoi(se spune ca este mai puternic decat antibioticele, nu si pentru mine)brevoxyl, zineryt, isotrexin, mask plus gel, econazol(e gen brevoxyl), tot felul de ceaiuri trei frati patati, musetel, brusture, extract de muguri de nuc, serenoa repens (palmier pitic pastile) etc.am fost si la solar, ziceau ca au niste lampi medicale si am facut alergie dupa 5-6 sedinte...nu reusesc sa scap..dermatologii imi dau tot felul de creme si nimic intern...am tot citit comentariile voastre despre roaccutane si parca mi-am facut si eu curaj si as vrea sa incep tratamentul, am inteles ca da rezultate, medici nu mi-l recomanda, au impresia ca imi pot rezolva acneea cu tratamente locale...daca aveau dreptate nu ma mai chinuiam 9 ani de zile cu acneea..cred ca imi cunosc mult mai bine situatia decat acesti medicii...nu este nevoie sa cumpar o crema sau un gel ca sa stiu ca nu v-a avea nici un efect...intr-un final mi s-a pus pata pe acest roaccutane si as vrea sa-l incep...am zis sa iau cate 2 pe zi timp de 6 luni...am inteles ca unii il recomanda in baza kilogramelor...eu am 55kg si 1.70...avand in vedere ca nu am o acnee severa sau chistica am zis sa las partea cu kilogramele pentru ca ar fi trebuit sa iau cate 3 pe zi timp de 7 luni...as vrea si eu va rog din tot sufletul sa stiu ce analize ati facut la inceputul tratamentului si cam cat v-a costat...daca tot incep de capul meu tratamentul as vrea sa ma asigur ca sunt ok inainte :)
buna Dany nu ti-as recomanda sa iei de capul tau pastilele.Eu am avut un ten problematic de la pubertate, dar nu acnee, dar in 2 luni am capatat o forma foarte urata numita acnee conglobata.Dupa 3-4 medici idioti am ajuns la Bucuresti, la MedLife. M-am dus in luna august disperata si acum iti spun cum mana pe inima ca sunt alt om.Pacat ca nu pot sa postez poze sa va arat in ce hal te pot distuge niste doctori.in fine, eu sunt muuuult mai bine si iti recomand sa te duci la un doctor bun, cu adevarat bun. este putin mai scump, dar incomparabil cu toata cheltuiala ta in 9 ani, ca sa nu mai spun suferinta care o provoaca aceasta boala.
Sincer toti care am postat aici intelegem ce inseamna sa nu iti mai vina sa mai iesi din casa, sa vezi(sau sa ti se para) ca toata lumea se uita la cosurile tale, toata lumea te intreaba ce ai pe fata sau se apuca sa vb despre un prieten care a avut acnee si recomanda un doctor.
Intradevar dermatologii nu trateaza cauza (care de cele mai multe ori este hormonala) ci excesul de sebum care duce la aceste cosuri.interior vorbind trebuie facute alte investigatii, alti doctori si asa mai departe.
Sincer acest medicament face minuni dar trebuie sa sti clar ca:
- nu vei face copii in urmatorii 2 ani de la terminarea tratamentului,
-nu vei sta la soare nici in timpul tratamentului nici la 6 luni dupa
-nu vei face solar nici in timpul tratamentului nici la 6 luni dupa
-nu ai voie interventii cu laser nici in timpul tratamentului nici la 6 luni dupa
-vei lua obligatoriu hepatoprotectoare si ceva suplimente de vitamine
-iti asumi o posibila explozie a acneei care din experienta si dupa ce am citit pe aici este foarte posibila (atunci acest medicament iti scoate ceea ce nici nu banui ca se afla sub pielea ta) :) o sa fie o perioada mult mai grea, pt ca ti se va parea ca nimic nu te-a ajutat, ca iar ai dat-o in bara, ca nu mai ai scapare dar dupa aceasta explozie la o luna se schimba lucrurile vizibil in bine. Repet nu este obligatorie aceasta reaparitie
-riscul de reaparitie la ceva timp dupa terminare exista
-exista probabilitatea aparitiei semnelor si a petelor rosii care pot fi tratate cu peeling dermatologic (nu cosmetic)
-obligatoriu strugurel de buze si crema pt hidratare (au am folosit bioderma hydra)
-pe mine nu m-au durut articulatiile si nu am avut sangerari nazale(repet iau 4 pe zi) dar intradevar sunt mai irascibila:)
Sper ca nu am omis ceva din ce am trait si traiesc in continuare cu acest medicament. Cand m-am apucat stateam bine cu ficatul dar nu mi-am mai facut analizele sa vad cum mai stau, am zis ca termin in ianuarie si le fac atunci:) Analizele de ficat trebuie sa le faci pt acest medicament.
Sa nu te dai nicidata cu fond de ten fara protectie: bioderma hydra, efaclar duo etc. Demacherea cu solutia micelara de la bioderma (in nici un caz apa si sapun sau demacheantele penibile de prin comert), iar pt dezinfectare dupa stoarcere(care sa fie f rara) banala betadina. Cred ca astea le stii deja dar pt rezultate mai rapide trebuie sa respecti cu sfintenie aceste lucruri. Si eu folosisem toate cele enumerate de tine mai sus dar... nu asa cum trebuie, una este seara de seara (indiferent ca este concediu, seara de club etc) timp de 3 luni sa ma dau cu mask plus alta era cand ma dadeam 2-3 sapt nu vedeam rezultatele dorte si ma opream. Sunt convinsa ca te-am plictisit, imi cer scuze pt polologhia mea dar incerc din suflet sa ajut pt ca stiu ce inseamna si cum iti schimba viata afectand psihicul aceasta acnee.
multa sanatate!!!
Sincer toti care am postat aici intelegem ce inseamna sa nu iti mai vina sa mai iesi din casa, sa vezi(sau sa ti se para) ca toata lumea se uita la cosurile tale, toata lumea te intreaba ce ai pe fata sau se apuca sa vb despre un prieten care a avut acnee si recomanda un doctor.
Intradevar dermatologii nu trateaza cauza (care de cele mai multe ori este hormonala) ci excesul de sebum care duce la aceste cosuri.interior vorbind trebuie facute alte investigatii, alti doctori si asa mai departe.
Sincer acest medicament face minuni dar trebuie sa sti clar ca:
- nu vei face copii in urmatorii 2 ani de la terminarea tratamentului,
-nu vei sta la soare nici in timpul tratamentului nici la 6 luni dupa
-nu vei face solar nici in timpul tratamentului nici la 6 luni dupa
-nu ai voie interventii cu laser nici in timpul tratamentului nici la 6 luni dupa
-vei lua obligatoriu hepatoprotectoare si ceva suplimente de vitamine
-iti asumi o posibila explozie a acneei care din experienta si dupa ce am citit pe aici este foarte posibila (atunci acest medicament iti scoate ceea ce nici nu banui ca se afla sub pielea ta) :) o sa fie o perioada mult mai grea, pt ca ti se va parea ca nimic nu te-a ajutat, ca iar ai dat-o in bara, ca nu mai ai scapare dar dupa aceasta explozie la o luna se schimba lucrurile vizibil in bine. Repet nu este obligatorie aceasta reaparitie
-riscul de reaparitie la ceva timp dupa terminare exista
-exista probabilitatea aparitiei semnelor si a petelor rosii care pot fi tratate cu peeling dermatologic (nu cosmetic)
-obligatoriu strugurel de buze si crema pt hidratare (au am folosit bioderma hydra)
-pe mine nu m-au durut articulatiile si nu am avut sangerari nazale(repet iau 4 pe zi) dar intradevar sunt mai irascibila:)
Sper ca nu am omis ceva din ce am trait si traiesc in continuare cu acest medicament. Cand m-am apucat stateam bine cu ficatul dar nu mi-am mai facut analizele sa vad cum mai stau, am zis ca termin in ianuarie si le fac atunci:) Analizele de ficat trebuie sa le faci pt acest medicament.
Sa nu te dai nicidata cu fond de ten fara protectie: bioderma hydra, efaclar duo etc. Demacherea cu solutia micelara de la bioderma (in nici un caz apa si sapun sau demacheantele penibile de prin comert), iar pt dezinfectare dupa stoarcere(care sa fie f rara) banala betadina. Cred ca astea le stii deja dar pt rezultate mai rapide trebuie sa respecti cu sfintenie aceste lucruri. Si eu folosisem toate cele enumerate de tine mai sus dar... nu asa cum trebuie, una este seara de seara (indiferent ca este concediu, seara de club etc) timp de 3 luni sa ma dau cu mask plus alta era cand ma dadeam 2-3 sapt nu vedeam rezultatele dorte si ma opream. Sunt convinsa ca te-am plictisit, imi cer scuze pt polologhia mea dar incerc din suflet sa ajut pt ca stiu ce inseamna si cum iti schimba viata afectand psihicul aceasta acnee.
multa sanatate!!!
mersi mult pentru raspunsul tau, chiar nu m-ai plictisit, mi-a facut placere sa citesc ceea ce mi-ai scris...eu sunt o persoana mai incapatanata si cand mi se pune pata pe ceva nimic nu ma opreste, chiar si daca mi s-ar fi spus ca este otrava eu tot as fi continuat :)).copii in urmatorii 2 ani cu siguranta nu voi avea(nu mi-am inceput nici viata sexuala, multi din domeniul medicinei i ii spuneau lui mama ca asta ar fi solutia problemei mele...din cate am inteles lui mama i-au trecut cand s-a casatorit)...la soare nu am putut niciodata sa stau din cauza ca ma sufoc...la solar am fost strict pentru fata, nu ca mi-ar placea...interventii cu laser nu cred ca este nevoie sa fac..am doar niste semne pe care le pot trata..am nevoie de ceva exfoliant si in 2-3 saptamani semnele se duc :D(sper in cazul acelei explozii sa nu raman cu gauri, dar cum nu am o acnee grava, imi e greu de crezut)...fond de ten am folosit in clasa a 9-a, dupa a fost o perioada in care am avut fata de bebelus...in clasa a 11a am avut o acnee oribila din cauza lipsei de menstruatie si fondul de ten nu imi era de folos, oricat as fi pus se vedeau oricum, am luat anticonceptionale si mi-am reglat problema...acum 2 zile mi-am cumparat fond de ten pentru ca imi este rusine sa ies din casa, dar nu prea il suport...eu am si parul gras...cosuri am si pe spate si pe piept. dar nimic grav...e de ajuns sa stau 10 minute la soare si se duc...apa imi usuca cat de cat cosurile...am citit despre toate reactiile adverse dar sunt dispusa sa incerc, vad acest medicament ca ultima mea solutie...eu iti multumesc inca o data si multa sanatate si tie :)
ma bucur ca m-am facut utila:) Ai grija la soare, este doar o ameliorare temporara care nu face bine tenului.asta a fost si impresia mea pana am capatat aceasta acnee in timpul vacantei, am cercetat mai amanuntit si protectia 50 nu trebuie sa liseasca de pe fata. iar legat de parul gras, asta e un lucru bun la medicamentul asta, nu usuca doar fata, deci nu vei mai avea paul gras pt multa vreme. daca esti incapatanata si ambitioasa nu pot decat sa iti urez mult succes in acest tratament si sa ai RABDARE pt ca rezultatele vin peste 4 luni dar vin siguuuur!!!
Hey, am facut analizele si mi-au iesit bine..am inceput tratamentul de 10 zile 3 pastile pe zi...imediat dupa ce am luat primele pastile m-am trezit a doua zi cu fata plina de puncte dar si pe restul corpului, nu am avut in viata mea atatea puncte, se simteau oribil la mana, pe unele am reusit sa le scot iar pe altele nu..cele care au ramas au devenit cosuri...acum fruntea s-a curatat dar am ramas cu semne pe fata care intr-o luna maxim cred ca o sa dispara..inca mai am puncte dar nu intr-o cantitate mare...am observat in cele 10 zile ca mi se vindeca foarte repede ranile provocate de acnee, daca e sa-mi rup un cos a doua zi devine buba aprope uscata sa cada...buzele s-au uscat dupa o saptamana, le simt cam arse..cu vederea am observat ca am probleme seara si de cand am luat medicamentele a inceput sa ma manance foarte rau capul si am vazut ca mi-a aparut cat de cat matreata...ceea ce ma preocupa pe mine este faptul ca nu am fata uscata, adica nu este necesar sa folosesc creme, mi se usca mai mult inainte cand dadeam cu toate prostiile pe fata..nu stiu daca e prea devreme sau doza e prea mica, desi nu cred ca este cam mica doza avand in vedere ca eu nu am o acnee grava...am vazut ca toti au avut probleme cu uscarea pielii, decojire, dupa cat timp s-a intamplat acest lucru?..imi este frica ca poate nu isi face efect :(
Totusi cam repede te gandesti la efectele negative ale acestui medicament. Este necesar minim o luna pt uscarea fetei, a buzelor si asa mai departe. Nu te mai gandi la efecte, gandeste-te ca o sa iti treaca in timp. Cum spuneam mai sus RABDAREA este cheia;) nu te mai stoarce, pasa-le cat poti de mult sa colecteze. Tratamentul este se minim 3 luni parca asa ca ai timp sa vezi si rezultatele;)
un Doctor foarte bun care pe mine ma ajutat si am avut rezultate bune au trecut 6 ani si sunt bine
Marcu Ioan cautati pe google. endoderma punct ro
e cam scump, dar rezultatele extraordinare injectie + pastile roaccutane
o zi buna
Marcu Ioan cautati pe google. endoderma punct ro
e cam scump, dar rezultatele extraordinare injectie + pastile roaccutane
o zi buna
Buna.Eu am inceput tratamentul si imediat incep a 5 luna si iau 20 mg/zi.Cand ar trebui sa inceapa sa treaca?Si dispar asa peste noapte sau se usuca si cad?
Buna! Tu in 5 luni ce efecte ai vazut? Nu o sa treaca peste noapte! O sa treaca treptat
In astea 5 luni am vazut imbunatatiri pe frunte si barbie.Cel putin pe barbie nu imi mai apar cosuri de alea foarte mari.Pe frunte ma enerveaza ca am cosuri micute, neinflamate dar totusi destul de rosii.In schimb mi-au aparut multe pe obraji si cateva sub ochi unde nu aveam inainte de tratament.Mi-a aparut de curand unul mare pe obraz pe care l-am stors putin(am folosit ac steril, dezinfectant, pansament) si dupa 3 ore s-a inrosit, s-a stafidit si a facut un punct negru in varf..Pielea mi s-a uscat dar nu pot spune ca foarte tare.Buzele s-au uscat si crapat si daca nu ma dau o zii cu strugurel e jale.Chestia cu depresia e si la mine.Nu prea mai comunic cu prietenii, nu mai rad si multi prieteni m-au lasat balta cand m-au vazut asa.Dar sper sa imi treaca cosurile, de fapt sunt sigura ca, cu Roaccutane imi va trece.Sper totusi sa imi treaca depresia si sa capat mai multa incredere in mine.Aveti incredere in acest medicament si sa stiti ca suferiti o perioada dar ce urmeaza dupa aceea e de 100000 de ori mai bun.Mult succes. :)
Pentru ca sunt practic un "veteran" dat fiind faptul ca eu am inceput tratamentul acuma 4 ani jumate si l-am terminat acuma 4 ani ( in situatia in care aveam o acnee f f grava) ma simt dator sa va spun cum a mers "efectul Roaccutane" la mine
Am luat roaccutane 6 luni, timp in care am avut probleme de genul ( curs sange din nas, uscaciune piele pe maini si dupa a 5 cea luna de tratament mi-a cazut parul ca la chimioterapie de imi smulgeam smocuri din cap ( asta a fost un moment in viata mea cand credeam ca o sa chelesc la 25 de ani... ).
In sfarsit, tratamentul s-a terminat, parul s-a regenerat cam in 6 luni asa, iar acneea a trecut, dar nu de tot, ci doar pt 1 an de zile, dupa care a revenit dar mult mai slab, asa cateva puncte albe, la cateva zile...
In momentul acesta dupa 4 ani, nu mai am nevoie de nici o cura de Roaccutane... acneea mea e o acnee f slaba acuma... dar o tin sub control cu un tonic cu alcool 5%
Sanatate,
Sper ca am putut sa va fiu de ajutor
Am luat roaccutane 6 luni, timp in care am avut probleme de genul ( curs sange din nas, uscaciune piele pe maini si dupa a 5 cea luna de tratament mi-a cazut parul ca la chimioterapie de imi smulgeam smocuri din cap ( asta a fost un moment in viata mea cand credeam ca o sa chelesc la 25 de ani... ).
In sfarsit, tratamentul s-a terminat, parul s-a regenerat cam in 6 luni asa, iar acneea a trecut, dar nu de tot, ci doar pt 1 an de zile, dupa care a revenit dar mult mai slab, asa cateva puncte albe, la cateva zile...
In momentul acesta dupa 4 ani, nu mai am nevoie de nici o cura de Roaccutane... acneea mea e o acnee f slaba acuma... dar o tin sub control cu un tonic cu alcool 5%
Sanatate,
Sper ca am putut sa va fiu de ajutor
Buna, sunt noua aici si as vrea sa va impartasesc experienta mea si totodata sa va pun cateva intrebari. Aqm 4 luni am fost diagnosticata cu acnee nodulara si mi s a recomandat roaccutane. Mai auzisem despre el dar f ptn, habar nu aveam de acele reactii, m am ingrozit cand am citit. Dar eram dispusa sa ncerc pt a scapa de craterele aleaa:((. Asa ca, p data de 12 noiembrie am inceput tratamentul cu roaccutane. La iceput am avut partte de o uscaciune teribilaaa:)) dar aqm situatia s a ameliorat datorita unei creme prescrise de dermatolog. Am observat aparitia ma multor cosuri dar nu exagerat, totusi..cand auzisem de acea explozie credeam ca va fii de proportii:)). Am 2 luni si 13 zile, pot sa spn ca nu mai am acele umflaturi dar tot mai am. Vroiam sa va intreb cam in cat timp ati observat o imbunatatire considerabilaa a tenului..? Pt ca eu am deja 2 luni si cv...si sunt ptn sceptica, poate ca cer prea mult intr uhn timp atat de scurt, mai ales ca am o forma severa:)).
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Acnee - Am urmat mai multe tratamente in acest timp insa fara succes
- 403sotret-roacutanne
- 4Acnee dureroasa si purulenta
- 16sotret roacutane
- 4pete rosii si acnee
- 3melleva 35 si tenul acneic
- 1tenul uscat si usor acneic + roseata
- 5Roacutanne sau nu impotriva cosurilor?
- 7Acnee rezistenta
- 6acnee si cicatrici
- 4Azitromicina pentru acnee.
- 0yazmin pentru acnee
- 6Probleme cu acneea; recomandare doctor dermatolog foarte bun
- 0namol vs acnee
- 3Yasmine sau Diane35..in tratamentul Acneei!
- 1Acnee chistica, nici un doctor sau analiza nu are nici un raspuns
- 4Acnee vulgara - reactii adverse
- 3Acnee severă
- 2Tratament acnee chistica aparuta dupa varsta de 18 ani
- 1Acnee recomandare
Mai multe informații despre: acneea roaccutane tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: