roaccutane - pro sau contra
E groaznic, intr adevar. Dar cu rabdare o sa reusesc sa trec peste toate mom astea. E jenant sa iesi si sa se uitea lmea la tn de parca ai avea cima:))). Eu incerc sa ma mbarbatez cat mai mult. Si ref la lactate ai dreptate...imi apareau o gramada de cosuri. De athnci n am mai pus gura pe lapte, iaurt..etc. :*
@alinutsa, nu trebuie sa dai atentie celor ce se holbeaza, cu siguranta nimeni nu o face pentru a se amuza, ci pur si simplu multi nu-si dau seama ca te deranjeaza cand cineva se uita atent la problema ta.
Succes inca o data si sunt convinsa ca iti vor trece. Tururor le trece acneea mai devreme sau mai tarziu, cateodata pentu totdeauna, alteori pentru cativa ani.
Succes inca o data si sunt convinsa ca iti vor trece. Tururor le trece acneea mai devreme sau mai tarziu, cateodata pentu totdeauna, alteori pentru cativa ani.
Ms otilia, e f imp sa ti sphna cnv sa mergi inainte orice ar fi.am increder ca o sa scap de cosurile astea si sa mi pot face un viitor, pt ca asta ma terminaaaa :(. Vreau sa mi gasesc cv de lucru dupa c ma vindec :*
Hei Alinutsa azi am fost la control... deci trebuia sa fac tratament 4 luni si azi mi-a zis ca e de ajuns 3 luni...si mi-a dat reteta sa imi cumpar o crema de fata Duac gel care e cam scump :D, si am inteles ca e o crema buna. Sper sa imi treaca cat mai repede cosurile astea...:*
Norocoasooo:*:*. Lasa, o sa vezi ca o sa fie totul bn si o sa fii o frum.
Eu la sf lunii merg, savvad ce mi spune doctorul
Dar tu cum esti cu tenul aqm ? Mai ai cosuri ?
Mai am 5 cosuri asa mai mari si rosii dar acum trec si pe alea trebuie sa sa dau cu duac gel...mai am ceva pete de la cosuri, oare alea trec de la sine sau trebuie sa mai fac ceva ? Va doresc la toti sa va treaca si sa nu mai aveti probleme :*
:* sarumana. Si eu mai am p obrazul stang 2 dar sunt in piele..vad ca n a de gand sa treaca deloc...si f multe pete:(..dar astea le am dinainte..sper sa mi treaca sau macar sa se mai estompeze
Buna. In legatura cu Duac, ai grija ce cantitate folosesti pentru ca usuca foarte tare pielea. Corpul meu nu a acceptat acest gel asa ca mi s-a uscat pielea tare dupa prima folosire(in special fata). Acum folosesc produse din gama ivatherm pentru a nu-mi usca fata excesiv. Te sfatui sa vezi cum se comporta suprafata pe care aplici acest gel.
In legatura cu isotrexin eu l-am suportat foarte bine si pe fata pot zice ca mai am doar unu doua cosuri, insa dermatologul mi-a zis ca dupa o anumita perioada trebuie schimbat tratamentul pentru a nu se obisnui bacteria cu acesta, astfel devenind rezistiva la acel tratament. Asa am ajuns la duac momentan, de aia vreau sa mai vad pareri despre acest produs.
Am mai folosit brevoxyl care mi-a mers la fel de bine, pana au incetat sa il mai fabrice :(. Insa aceeasi firma fabrica si Duac si in plus are aceeasi substanta activa, de aia am zis sa incerc. Sper sa imi accepte corpul acest gel in totalitate.
Multa bafta :)
In legatura cu isotrexin eu l-am suportat foarte bine si pe fata pot zice ca mai am doar unu doua cosuri, insa dermatologul mi-a zis ca dupa o anumita perioada trebuie schimbat tratamentul pentru a nu se obisnui bacteria cu acesta, astfel devenind rezistiva la acel tratament. Asa am ajuns la duac momentan, de aia vreau sa mai vad pareri despre acest produs.
Am mai folosit brevoxyl care mi-a mers la fel de bine, pana au incetat sa il mai fabrice :(. Insa aceeasi firma fabrica si Duac si in plus are aceeasi substanta activa, de aia am zis sa incerc. Sper sa imi accepte corpul acest gel in totalitate.
Multa bafta :)
Buna Alexalex999 ms de sfat, mie mi-a zis medicul sa ma dau cu Duac gel doar pe cos nu pe toata fata (sper sa fie bine asa ).Poti te rog sa imi spui de cate ori pe zi te dadeai cu duac pe fata, si cat trebuie lasat pe fata ?.Eu trebuie sa ma dau de 2 ori pe zi dar nu stiu cat trebuie lasat. Sper sa iti treaca cat mai repede :)
Pai eu am folosit doar seara (asa scrie si pe prospect) si dimineata il indepartam cu apa calda. Insa acum nu stiu ce ti-a zis tie medicul, dar eu dimineata folosesc o alta crema pentru pete rosii si numai seara folosesc duac.
Ai inceput sa aplici duac?
Ai inceput sa aplici duac?
Revin in legatura cu Duac: am folosit iar duac (o aplicatie seara) insa dimineata aveam mancarimi si zona unde am folosit produsul era rosie si uscata. Daca a mai folosit cineva produsul acesta as vrea si eu o alta parere, daca mai trebuie continuat sau nu, ca mie imi usuca tare fata si in plus apar pete rosii.
Multumesc
Multumesc
Buna alex..vroiam sa ti spun ca eu nu am folosit duac dar stiam ca daca simti o usoara mancarime inseamna ca problema se vindeca. Mult noroc:*
Salut.Mi-am facut cont pe acest site pentru a impartasi cu voi experienta mea cu Roaccutane.La 13 ani mi-au aparut primii cosi pe fata pe care bineinteles nu i-am luat prea in serios si ii zgandaream.Pe la varsta de 14 ani deja problema cu cosii au devenit o problema grava iar diagosticul pus de medic a fost : acnee nodulo-chistica.Dupa ce am incercat tot felul de creme de la celebrele creme de la Avon ( pe care nu le recomand nimanui ) pana la Bioderma, Skinoren, Zinerit ( doar Zineritul a avut ceva efecte dar dupa ce opream tratamentul acneea devenea la fel de urata). Dupa toate aceste creme care nu au dat roade medicul dermatolog mi-a recomandat Roaccutane.Am inceput cu 3 pastile pe zi + protector hepatic.Reactiile adverse in prima luna au fost urmatoarele : buze uscate, tenul devine foarte sensibil la orice atingere se inroseste, sangerari nazale.Dupa prima luna reactiile deja erau uimitoare...tenul meu era aproape complet vindecat.Din a treia luna am redus la 2 pastile pe zi si in continuare luam protector hepatic, iar dupa 6 luni am ajuns la o pastila pe zi.Alaturi de roaccutane foloseam pentru fata crema Clean AC pt hidratare, crema Cicaplast BAUME B5 pt petele rosii care se faceau din cauza tenului foarte sensibil si o crema de galbenele pentru buze.In concluzie recomand acest tip de medicament iar pentru mine reactiile adverse nu au fost imposibile ( cum am citit multe articole pe net ), dar cel mai bine este sa le luati sub supravegherea unui dermatolog. Analizele le-am repetat o data la 3 luni.
PS : Am uitat sa specific..mi-au fost recomandate 3 pe zi pt o greutate de 70Kg.
PS : Am uitat sa specific..mi-au fost recomandate 3 pe zi pt o greutate de 70Kg.
Buna, mi-au aparut de cateva zile ceva pete rosi, gen cosuri pe obrazul drept, m0am dat cu Skinoren insa nu ma prea ajuta, oare m-ar ajuta Roaccutane? sau este prea tare ? vreau sa spun ca nu am pb cu accneea, doar in periada dinainte menstruatiei imi apar cateva cosuri, dar daca e sa fie vreun inceput de ceva vreau sa iau masuri din timp..ce ma sfatuiti..? multumesc:)
Buna! Cred ca este destul de devreme pt un asa tratament! Sfatul meu este sa ramai la stadiu de creme... Isotrexinul contine substanta din roaccutane, dar tratamentul este de 2-3 luni, nu te astepta la miracole din prima saptamana, acest lucru fiind valabil si daca ai lua pastile. Rouaccutanul este din punctul meu de vedere un tratament care se face cand chiar altceva nu mai ajuta, este destul de agresiv dar isi merita toate laudele in cazurile grave. Ai grija de tenul tau zilnic pt a nu ajuta acneea sa se dezvolte:
demacheaza-te cu solutie micelara
nu te spala cu apa potabila niciodata pe fata
Pune baza gen effaclare duo inainte de fond de ten
Nu iesi fara protectie solara din casa
Nu te stresa :)
Sunt lucruri care eu nu le-am facut si am tras un an de zile si acum inca incerc sa imi refac semnele! Sper sa nu ne mai auzim pe acest forum al bolnavilor de acnee :)
demacheaza-te cu solutie micelara
nu te spala cu apa potabila niciodata pe fata
Pune baza gen effaclare duo inainte de fond de ten
Nu iesi fara protectie solara din casa
Nu te stresa :)
Sunt lucruri care eu nu le-am facut si am tras un an de zile si acum inca incerc sa imi refac semnele! Sper sa nu ne mai auzim pe acest forum al bolnavilor de acnee :)
Buna, am citit si eu o parte din comentariile voastre. De doua zile, fata mea in varsta de 15 ani a inceput tratamentul cu roaccutane. Dupa multe incercari cu antibiotice, creme, unguente, preparate, dermatocosmetice, am ajus la roaccutane.
As vrea sa va intreb( n-am citit toate comenturile) mai sunt persoane asa tinere care au luat acest medicament? Daca da, ati avut si rezultate ?
As vrea sa va intreb( n-am citit toate comenturile) mai sunt persoane asa tinere care au luat acest medicament? Daca da, ati avut si rezultate ?
buna mama flori:*, stai lin ca totul va fii bn, nu de putine ori roacutanne ul este cel care practic salveaza vieti si daca asta i a prescris dermatologul, clar a avut un motiv. o sa vezi cat de bn ii va face acest medicament, pt mn a facut minuni, eu am avut niste chestii groaznice pe fata..deci nu ti pierde speranta si pt fetita ta multa rabdare, pt ca rezultate va avea cu siguranta :* !
Multumesc pentru incurajari, Alinutsa! Sper din tot sufletul sa fie bine. Astazi la pranz mi s-a parut ca este putin umflata la fata, este posibil sa fie de la roaccutane ? Ce alte sfaturi aveti pt ea, fiind la inceput de tretament?
Nu ca as vrea sa descurajez pe cineva, dar la mine nu a functionat tratamentul cu roaccutane. vreo 5 luni pielea a fost in regula dar apoi au reaparut cosurile. depinde de fiecare persoana. si eu speram sa se rezolve totul, si nu s-a intamplat.
Evangeline, e groaznic ce spui :( ceva reactii adverse? a revenit acneea la fel cum era inainte ? of..
reactii adverse, cele obisnuite in timpul tratamentului. un plus a fost ca nu mi se mai ingrasa parul. acneea a revenit cum era inainte. in timp si dupa alte tratamente acum pare sa dea semne de vindecare, insa niciodata nu se stie :(.
Buna ziua! Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta.Prietena mea ia roaccutane de 5 luni, urmatoarea fiind ultima.Vreau sa intreb daca ai voie sa faci sex in timp ce aceasta e sub efectul acestui medicament.Din ce am citit pe diverse siteuri, nu are voie sa ramana insarcinata pentru a nu risca sa nasca un copil cu malformatii.Dar sex protejat are voie ? Multumesc anticipat, vreau un raspuns de la un om care se pricepe pentru ca nu as vrea sa ii nenorocesc viata :|.
Buna, de ce este asa liniste aci? Toata lumea este bine ? Fata mea a intrat in a 6-a luna de tratament, se vad inbunatatiri. Probabil dr ii va da in continuare. Voi cum sunteti ?
Eu am o veste buna si o veste rea pentru voi.
Vestea buna este ca roaccutane ajuta intr-adevar.
Vestea rea e ca acneea revine, dar intr-o forma mult mai usoara.
Eu sunt deja la a 5-a cura de roaccutane... dar daca va fi nevoie, il voi lua toata viata, indiferent de consecinte...
Vestea buna este ca roaccutane ajuta intr-adevar.
Vestea rea e ca acneea revine, dar intr-o forma mult mai usoara.
Eu sunt deja la a 5-a cura de roaccutane... dar daca va fi nevoie, il voi lua toata viata, indiferent de consecinte...
Buna, Ginel_86! De cat timp iei roaccutane? Fata mea termina sapt asta a noua luna :( Pe 27 mergem la control la dr dermatology.
Sper din tot sufletul sa-i spuna ca este deajuns si ca s-a facut bine.
Tenul arata mult, mult mai bine acum. Bineinteles ca au ramas si ceva urme/semene.
Sper din tot sufletul sa-i spuna ca este deajuns si ca s-a facut bine.
Tenul arata mult, mult mai bine acum. Bineinteles ca au ramas si ceva urme/semene.
@ mama Flori - iau roaccutane din 2011, dar nu continuu. Eu am doar cuvinte de lauda pentru roaccutane, pentru ca a fost singurul tratament care m-a ajutat. Din cate stiu eu, la 15 ani, nu e bine pentru fiica ta sa ia roaccutane, pentru ca ii poate afecta cresterea, oasele si alte lucruri. Ce doza a luat fiica ta?
Si inca ceva... evitati sosul picant in cantitati mari! Zic din proprie experienta.
Fata ma ia 10 mg x 2/zi
Nu mananca condimentat.
Dar tu cum iei roaccutane din 2011? Asa ti-a prescris medicul? Ceva efecte adverse ai simtit?
Intr-adevar roaccutane I-a adus si fetei mele zimbetul pe fata, a fost singurul care a avut effect dintre toate medicamentele luate.
Sper sa fie vindecata si sa nu mai trebuiasca sa ia niciodata.
Nu mananca condimentat.
Dar tu cum iei roaccutane din 2011? Asa ti-a prescris medicul? Ceva efecte adverse ai simtit?
Intr-adevar roaccutane I-a adus si fetei mele zimbetul pe fata, a fost singurul care a avut effect dintre toate medicamentele luate.
Sper sa fie vindecata si sa nu mai trebuiasca sa ia niciodata.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Acnee - Am urmat mai multe tratamente in acest timp insa fara succes
- 403sotret-roacutanne
- 5arsura, puroi, umflatura si invinetire.. in urma unui tratament pentru acnee
- 5am 26 ani si am ten cu puncte albe si negre
- 4Diane 35 impotriva acneei dar in acelasi beau si mult lapte dulce...
- 10Revitol Acnezine - pareri
- 3cosuri micute pe spate...
- 5Roacutanne sau nu impotriva cosurilor?
- 1continuarea tratamentului cu roacutane sau.nu ?
- 9tratament demodex
- 31Hidrosadenita supurativa se transmite?
- 0Roaccutane pentru acnee
- 7Acnee, matreata si piele uscata.
- 1acnee, pete, vergeturi
- 0Anticonceptionale pt acnee!!!
- 4Acnee la 21 de ani
- 0Pete acnee
- 7Autovaccin in cazul stafilococului epidermisis ? AJUTOR
- 3Erupție acneica
Mai multe informații despre: acneea roaccutane tratament pentru acnee
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: