roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 143144145 ..... 147 148 Înainte ›
0
25-01-2014, ora 19:31
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Scuzee pt greseli, dar m am grabit:*
0
25-01-2014, ora 20:19
arly
Nu este medic/terapeut
arly
Eu le-am vazut in 6 luni, eu am trecut si prin explozie dupa 3 luni. Am terminat tratamentul, analizele mi-au iesit proaste la ficat in prima zi in care l-am terminat, iar la 3 sapt am repetat iar transaminazele revenisera la normal. Deci nu te speria, efectele vor veni sigur!
0
25-01-2014, ora 20:23
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Ms mult:*. Si cat a tinut explozia la tine ?
0
25-01-2014, ora 20:25
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Ca eu inca nu mi dau seama daca am avut o sau nu..mi au mai aparut cateva cosuri dar nik altcv
0
25-01-2014, ora 21:12
arly
Nu este medic/terapeut
arly
Vreo 2-3 sapt a tinut. Eu am avut acnee conglobata, o forma grava. N-ai cum sa nu realizezi ce inseamna explozia, orice mic punct, cos de pe fata colecteaza, este ochestie care pe mine m-a speriat... Dar am trecut peste si acum nu mai am nici cel mai mimic punct negru pe fata:) sa ai rabdare, efectele vor aparea cu sau fara explozie
0
25-01-2014, ora 21:31
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Ms frumos, m am mai linistit. Sper ca dupa 4 luni sa se observe cv:)) mai mult.
0
25-01-2014, ora 21:42
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Dar presupun ca petele nu trec cu roaccutane si ca astea se estompeaza in timp, nu ? Scz ca pun atatea intrebari:)) dar daca tot "te am prins", hai sa te intreb:)
0
25-01-2014, ora 21:47
arly
Nu este medic/terapeut
arly
Mie petele si semnele nu mi-au trecut, urmeaza sa fac peeling in martie pt ele. Multe din semne mi-au ramas in urma exploziei;) oricum se merita cu varf si indesat:)
0
25-01-2014, ora 21:49
arly
Nu este medic/terapeut
arly
Am auzit ca s-a intamplat sa reapara acneea intr-o forma
Mai usoara... Eu tot ce imi doresc sa nu reapara pana in iulie cand am nunta:)
0
25-01-2014, ora 22:01
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Aoleoo sper sa nu ramana semne f evidente si sa le pot astupa cu fond de ten, ca altfel mor:))). Ce draguut:x, felicitari pt nunta, tot ce va doriti.
0
26-01-2014, ora 19:25
mirelamire786
Nu este medic/terapeut
mirelamire786
Buna, si eu am inceput tratamentu cu roaccutane, acum e a doua luna, trebuie sa fac tratamentul timp de 4 luni. Sunt foarte speriata ca mi-a afectat creieru, nu pot sa mai retin nimic, sunt in sesiune acum si nu pot sa retin nimic din ce invat, nici macar nu pot sa vorbesc cu cineva nu imi gasesc cuvintele :(((( pe langa asta am impresia ca imi creste par pe corp :(.In afara de asta am dureri de cap, buze uscate, ma doare ficatul dar astea nu ma deranjeaza, am inteles ca dupa tratament o sa dispara.Daca ati avut careva efectele astea imi spuneti va rog daca trec sau nu pls. Scuze daca nu m-am exprimat corect..:D
0
26-01-2014, ora 21:05
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Buna mirela :* ! E bn ca si tu esti in a doua luna, asa ne putem impartasi evolutia, p perioada tratamentului. Si eu am avut in a doua sapt dureri de cap, buzele nu ti mai spun, teribil de uscate, la analize ficatul n a iesit prea bn.
0
26-01-2014, ora 21:06
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Ai o forma severa de acnee ?
0
26-01-2014, ora 21:32
arly
Nu este medic/terapeut
arly
Buna! Eu nu am avut nici dureri de cap, nici probleme cu memoria... Am scris intr-un post ce efecte am avut si la ce ar trebui sa va asteptati. Recomand sa il cititi. Dar acum nu se stie cum reactioneaza fiecare. Luati hepatoprotectoare puternice pt a tine ficatul in parametri normali cat de cat;)
0
26-01-2014, ora 21:44
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Buna arly ! Eu folosesc essentiale forte n de 300 mg, sunt destul de bune pastilele.
0
26-01-2014, ora 22:48
mirelamire786
Nu este medic/terapeut
mirelamire786
Buna Alinutsa :* da am acnee nodulo chistica, tu cat timp trebuie sa faci tratament cu roaccutane ? si ce produse folosesti pt fata? :)
0
27-01-2014, ora 12:16
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Sincer nu stiu :))). Eu sunt la doctorul giurcaneanu de la spitalul elias si nu mi a spus cat anume trebuie sa tin tratamentul. P 12 nov am inceput, apoi p 19 dec am fost la control, si de atunci, de pe 19 am inceput cu cate trei, pt ca inainte luasem cate 4, si aqm pe 25-26 feb tre sa 'erg iar la control, probabil ajungand la 2 p zi. Nu am decat un gel de spalare, sa zic asa antimicrobian, dermobacter se numeste, si atat. Altcv nu mi a dat. Tu ce folosesti :*?
0
27-01-2014, ora 12:22
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Mirelutaa si am uitat..folosesc si o crema de la uriage-xemose pt piele uscata si un balsam de buze tot de la uriage.
0
27-01-2014, ora 17:30
mirelamire786
Nu este medic/terapeut
mirelamire786
Alinutsa si eu folosesc tot produse de la uriage gel de fata uriage- hyseac si crema de fata hyseac K18 (care sunt cam scumpe). Eu in 3 februarie merg la control pt prima data :*
0
27-01-2014, ora 20:30
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Eu la sf lunii feb. Eu as vrea sa mi fac si un examen endocrinologic sa vad daca acneea nu e si din cauza unei dereglari hormonale. Mai ales ca eu nici menstruatia nu o am regulata:(. Poate o fii si din cauza asta. Tu te machiezi ? Adica fond de ten
0
28-01-2014, ora 21:13
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Mirelutaaaa iti simt lipsa:))). Cf, cum iti mai merge cu tratamentul ?
0
30-01-2014, ora 17:52
mirelamire786
Nu este medic/terapeut
mirelamire786
Hei Alinutsa :) scuze am tot invatat cu sesiunea asta.. nici eu nu prea am ciclul regulat, iar fond de ten folosesc doar cand merg la facultate, medicul mi-a zis ca pot sa folosesc deci.folosesc :P.Acum am vreo 2-3 cosuri pe fata, dureri in zona ficatului :D, mici dureri de cap, in rest e ok.Luni sau marti merg la medic, sunt tare nerabdatoare.Tu mananci dulciuri ? am inteles ca nu e bine, eu inainte de tratament nu mancam...acum simt nevoia sa mananc, oare e de rau ?
0
30-01-2014, ora 18:09
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Hey:*, of...multa bafta cu examenele. Si eu ma dau cu fond de ten de la vichy, astupa destul de bn dar tot se vad alea..aqm imi strang bani sa mi iau dermablend, am inteles ca e mai bun. Cu dulciurile...mie mi a zis doctorul sa nu exagerez..dar ca am voie. Am mai mancat ciocolata, napolitane cu ciocolata si n am observat vreo inrautatire sau altcv.
0
30-01-2014, ora 18:11
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Deci stai lin:*. Sunt bucuroasa totusi ca nu mai am umflaturile alea pe fata, in schimb ma jeneaza rau semnele alea:((.. sunt criminaleee:))
0
30-01-2014, ora 18:13
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Bine, ca eu aqm cand ma duc la sf lunii la control voi incepe c cate doua pe zi. Tu cate iei p zi?
0
30-01-2014, ora 23:07
mirelamire786
Nu este medic/terapeut
mirelamire786
Ms ms :*... iau 3 pastile pe zi, sper sa imi scada la 2 pe zi :)...si eu am semne pe fata, sper sa treaca dupa tratament :)
0
31-01-2014, ora 10:37
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Si eu spe sa treaca, sunt deranjante:(. Sa mi zici si mie ce ai facutla doctor:* !
0
04-02-2014, ora 12:50
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Buna!

Vin si eu cu o parere si totdata cu un sfat.

In primul rand vreau sa spun ca nu am folosit niciodata roaccutane. Eu am avut o acnee destul de deranjanta desi era juvenila in intervalul 12-18 ani, insa acum am 29 si totusi nu am scapat de cosuri 100%, mai imi apare cate unul in anumite perioade ale lunii ori in functie de ce mananc. In cazul meu alimentatia are un efect vizibil asupra pielii.. Am avut doar puncte albe dar mai apar si acum plus ca am ramas cu ceva pori dilatati.. Eu am avut doar pe frunte, niciodata pe obraji insa am folosit o gramada de lotiuni, creme, e tc si nu imi treceau deloc.

Am cunoscut o ameliorare extraodirnara in urma utilizarii pilulelor contraceptive ( aviz fetelor ca baietii nu pot folosi din pacate). Dupa prima luna de administrare pilule se vedea imbunatatiri, iar in 6 luni am scapat definitiv de acnee, de atunci fiind doar cate un cos in diferite perioade ale lunii.

Problema mea a aparut la 28 de ani, cand credeam ca nu ma voi mai confrunta vreodata cu acneea insa se stie ca e groaznica precum iarba rea, atunci cand crezi ca ai scapat, ea revine si mai in forta. Cam asta mi s-a intamplat mie. Dintr-o data mi-au aparut cosuri inflamatorii pe barbie si pe gat. Nu multe ci unul doua insa pana treceau acestea, apareau altele, plus ca ramaneau pete urate maronii in urma, si aratau precum niste monstri.. Evident stoarcerea lor inrautatea situatia, plus ca. Nu iesea nimic. Cine s-a confruntat cu acneea inflamatorie stie ce vorbesc. Am incercat toate produsele dermatocosmetice si nimic... Nu vroiam sa iau din nou pilule..
Am fost sfatuita de dermatolog sa nu mai mananc niciun produs lactat pentru o perioada nedeterminata si sa vad daca apar rezultate. Acum am 10 luni de cand nu mai consum astfel de produse( lapte, iaurt, branza) si inainte ele se regaseau in alimentatia mea zilnica. Din acel moment tenul s-a imbunatatit considerabil, a devenit hidratat, nu mai era gras in zona, uniform.. Si totul intr-o luna.. Ideea e ca in 10 luni am mai avut un singur cos inflamat, in rest absolut nimic.

Tin sa precizez ca mi-am dat 3 saptamani pe zonle afectate si cu tetraciclina unguent.

Folosesc pentru curatire solutie micelara Vichy 3 in 1 pentru ten sensibil si cam atat. Am un ten de bebelus.

Fetelor care ati folosit Roaccutane, nu aveti voie sa ramaneti insarcinate 5 ani de la terminarea tratamentului cu acest medicament. El ramane in tesutul adipos si nu paraseste total organismul decat in 5 ani, in acest timp fiind extrem de nociv pentru o eventuala sarcina.. Sunt si femei care au avut sarcina la 2 ani de la tratament si copilul a fost sanatos insa medicii din SUA asa sfatuiesc pacientele, 5 ani fara sarcina.
0
04-02-2014, ora 16:14
alinutsa
Nu este medic/terapeut
alinutsa
Buna otilia:*. Ms pt sfat, eu n as fi folosit roaccutane dar sunt disperata asa ca:)))... mie doctorul mi a spus ca n am voie 1 an sa am bibici:))).
0
06-02-2014, ora 11:01
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Va sfatuiesc pe toti cei cu acnee de orice fel ( juvenila, inflamatorie, chistica) sa renuntati la produsele lactate definitiv pentru cel putin 6 luni de zile. Daca e posibil, renuntati si la mezeluri si produse ambalate de orice fel- chipsuri, snacksuri, etc insa neaparat renuntat la produse lactate.

In cazul meu a avut un efect incredibil asupra tenului faptul ca am scos din alimentatie aceste produse. Nu mai pun lapte nici macar la cafea.

Citit pe internet despre hormonii de crestere din lapte si veti vedea ce efect dezastruos pot avea asupra tenului.

@alinutsa, te cred, imi imaginez cat de groaznic e sa te trezesti dimineata cu teama de a te uita in oglinda, stiind ca peste noapte e posibil sa-ti fi aparut monstrii.. Roaccutane este intr-adevar un medicament minune pentru ten.
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 143144145 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •