roaccutane - pro sau contra
Lol, dupa o luna imi trecuse aproape tot dp fata (avand si "explozia") si acum au inceput iar sa-mi apara multe. Oricum gandesc pozitiv ca or sa-mi treaca de tot, dar mi se pare aiurea, oricum sunt la inceput.
apropo, dermatologul nu mi-a recomandat nicio crema sau ceva de hidratare. :| Ce sa cumpar?
Buna nu am mai scris demult.mai am o luna de roaccutane sh termin :X Fata arata foarte bine, sunt multumita...mai am kteva pete ar o sa treaca ;;) Vroiam sa va intreb dak sh voua v a aparut de la tratament asha k un puf pe fata... Mie mi a aparut sh ese destul de inestetic knd dau cu fond de ten.Oare trece knd termin tratamentul? :-ss
pentru yx_dark daca vrei poti incerca hydraphase legere la roche posay hidrateaza bine, eu am folosit-o in timpul tratamentului..
pentru yoanna_17 eu nu am avut probleme de genul asta, poate totusi nu o fii din cauza asta, o prietena mi-a zis acum cateva sapt.ca are aceasta problema de la anticonceptionale, in caz ca folosesti.sanatate!
pentru yoanna_17 eu nu am avut probleme de genul asta, poate totusi nu o fii din cauza asta, o prietena mi-a zis acum cateva sapt.ca are aceasta problema de la anticonceptionale, in caz ca folosesti.sanatate!
Myham, nu folosesc anticonceptionale...Sper sa treaca...:( qm mai este fatza ta dupa microdermabraziune? Au inceput sa se vada rezultatele?
dupa sedintele de micro a fost ok fata mea, astept sa vad rezultatele dupa peeling, inca nu mi s-a descuamat, incepe sa se desprinda insa nu mi-a cazut pielea moarta...
In weekend lumea se minuna cat de mult mi s-a curatit fatza si pe buna dreptate ca asa si era, iar astazi, la numai 2 zile am niste umflaturi groaznice si mari pe frunte si in obraji.Nu mai stiu ce sa fac, cand e sa ma bucur si eu totul ia o intorsura urata.Deja sunt cu moralul la pamant, nu-mi mai vine nici sa ma privesc in oglinda, ma simt complexat, devin nervos din orice, gandul ca nu imi trec nicicum definitiv ma nelinisteste intruna, am dureri acolo unde imi ies, nu pot sa dorm noaptea pe nicio parte a fetei din cauza umflaturilor.In numai 2 zile de la o fatza curata arat acum ca un monstru deformat, umflat si patat pe toata fatza, imi vine sa ma cert cu toata lumea desi ei nu au practic nicio vina pt problemele mele sau pur si simplu ma distantez de persoanele cu care ma intelegeam bine tocmai fiindca ma simt complexat de felul in care arat si vreau sa fiu lasat in pace si sa trec neobservat.E un sentiment total aiurea si desi eram o fire optimista si plina de viata am ajuns la capatul rabdarilor din cauza unor amarate de cosuri, m-am inchis in mine si sufar in tacere.Sper sa ma ajute intrun final pastilele astea.chiar nu stiu ce sa mai spun.
inteleg ce simti sergyu si eu am trecut prin toate starile astea, e greu, e foarte greu sa depasesti acest moment si cu siguranta numai noi cei care am trecut prin asa ceva intelegem.mi se intampla sa imi aduc aminte de inceputurile acestei probleme, cat de greu am suportat, numai eu stiu cat ma plans si suferit dar stie si el prietenul meu chiar mi-a fost alaturi si ma incurajat, conteaza mult sa-ti fie cineva alaturi, sa-ti zica macar o vorba buna... ai incredere ca o sa-ti fie bine, curaj, fii optimistul care erai, o sa te ajute mult gandirea pozitiva iti garantez.
p.s cand simti ca nu ai cu cine vorbi scrie aici cu siguranta iti va raspunde cineva.sanatate!
p.s cand simti ca nu ai cu cine vorbi scrie aici cu siguranta iti va raspunde cineva.sanatate!
Sergyu si mie mi s-a intamplat ceva de genu acum cateva zile si au inceput din nou sa-mi treaca.
nu te descuraja, ai sa reusesti, o sa fii un invingator
o sa treaca si perioada asta
sanatate
o sa treaca si perioada asta
sanatate
Va multumesc mult pt incurajari.conteaza enorm pt mine. Acum sunt ceva mai bine cu moralul fiindca au inceput sa se mai aplatizeze unele dintre ele si arat si eu mai uman.
da, trebuie f multa rabdare, incearca sa nu te mai gandesti asa mult, ocupa-te cu un hobby de al tau.
zi frumoasa
zi frumoasa
Sunt curios dak voi ati stors cosurile in timpul tratamentului cu roaccutane.
Myham: de cat timp ai terminat cu roacc si sa mi zici dak ti o mai aparut vreun cos?
Sergyu: te inteleg perfect ce simti.eu am probleme cu acneea de 9 ani.9 ani am suferit intr-una si akum sper si eu sa scap definitiv cu roaccutane...e singura mea speranta... tenul arata mai curat si nu mai e gras k la inceput dar eu nu am avut nevoie deloc de crema de hidratare.chiar dimpotriva, eu ma spal cu sapun in fiecare zi k sa nu mai fie tenul gras...
Myham: de cat timp ai terminat cu roacc si sa mi zici dak ti o mai aparut vreun cos?
Sergyu: te inteleg perfect ce simti.eu am probleme cu acneea de 9 ani.9 ani am suferit intr-una si akum sper si eu sa scap definitiv cu roaccutane...e singura mea speranta... tenul arata mai curat si nu mai e gras k la inceput dar eu nu am avut nevoie deloc de crema de hidratare.chiar dimpotriva, eu ma spal cu sapun in fiecare zi k sa nu mai fie tenul gras...
eu am facut greseala si am cam umblat la cosuri, de-aia mi-au ramas si unele semne...de cand am terminat tratamentul, mai exact in martie, mai mi-a aparut cate unul doua.
myham cate luni ai facut tratament si ce schema ai urmat? Dupa cat timp ti-au trecut petele? Poti sa pui niste poze cu tn before and after ?:)
hello ! fiti optimisti, pro roaccutane! am terminat roaccutane si daca mai imi apare vreun cos, trece peste noapte, maxim 2 zile... in schimb, conteaza f mult starea de spirit, stresul, orele de somn/nesomn, alimentatia si hidratarea! inca am tenul usor gras, in sensul ca se ingrasa peste zi, nu ma dau cu nicio crema nimic, doar ma demachiez si apa termala. O cura de vitaminizare ar prii si ganduri mai bune;)
Sanatate!
Sanatate!
Nu stiu in schimb cat sa mai continuu cu Dianele... le iau de vreo 9 luni...
eu am facut trat cam 1 an de zile, nu pot zice ca am urmat o schema anume, am inceput cu 3, dupa am luat cate 2 cand mai mi-a crescut colesterolul dupa iar am luat cate 3...semnele mi-au trecut in oarecare masura inca mai am.poze nu pot pune pentru ca nu mi-am facut ceva de genul asta bf and aft, trebuia sa ma fii gandit la asta :)...
A incercat cineva ScarZone pentru petele rosii ?
mi-a trecut acneea cu anticonceptionale si cu un preparat in farmacie pe baza de sulf, eliberat de o doctora, ma bucur ca nu a fost nevoie de o a doua cura de roaccutane, sunt din nou fericita
myham pune o poza cu tn de acum :) sa te vedem dupa tratament :)
mami78.stiu k ziceai k ai avut o acnee destul de grava.am inteles bine k ai luat 6 luni x 30 mg/zi si akum nu mai ai absolut nimic?
buna...sunt noua pe aici...am 24 ani
am inceput sa iau si eu roacutanne cam de o luna. Iau cate una pe zi. Sunt f speriata de efectele adverse. Am avut mereu cate 2-3-4-5 cosuri pe fata. dar cosuri...care apareau si dispareau dar de vreo 3 luni mi s-a inflamat total Am fost la medic si mi-a zis ca e acnee rebela. Am facut-o pe fond de stres. Mi-a recomandat sa iau roacutanne cu zinerit. Eu ma mai dau si cu vichy dimineata pt ca zineritul sub make-up ma strange. Asa ca il folosesc doar seara.
Mie mi-a mai dat si niste vitamine..spectrum...cu vitamina A..si inca ceva. Am cateva intrebari:
1) ce nu pot manca? Si mie mi-a zis sa nu mananc prea gras sau dulce...Problema mea e ca...sunt cam slaba...In perioada asta de stress (din cauza careia mi s-a distrus si tenul)...am slabit mult si n-as vrea sa mai slabesc si mai mult. deci mai exact.ce NU am voie sa mananc?
2)Efectele dupa cat timp se vad? Mie deja mi-au mai disparut din ele...dar fata e tot inflamata...E adevarat ca luna urmatoare o sa "erupa" mai rau?
3)Am voie sa ma dau cu fond de ten? Folosesc unul de la ivatherm fara parfum sau parabeni
4) cum e cu alcoolul? am voie sa beau sau nu? Nu ma refer aici la cantitati industriale ci la un pahar de vin 2...
multumesc !
Irina
am inceput sa iau si eu roacutanne cam de o luna. Iau cate una pe zi. Sunt f speriata de efectele adverse. Am avut mereu cate 2-3-4-5 cosuri pe fata. dar cosuri...care apareau si dispareau dar de vreo 3 luni mi s-a inflamat total Am fost la medic si mi-a zis ca e acnee rebela. Am facut-o pe fond de stres. Mi-a recomandat sa iau roacutanne cu zinerit. Eu ma mai dau si cu vichy dimineata pt ca zineritul sub make-up ma strange. Asa ca il folosesc doar seara.
Mie mi-a mai dat si niste vitamine..spectrum...cu vitamina A..si inca ceva. Am cateva intrebari:
1) ce nu pot manca? Si mie mi-a zis sa nu mananc prea gras sau dulce...Problema mea e ca...sunt cam slaba...In perioada asta de stress (din cauza careia mi s-a distrus si tenul)...am slabit mult si n-as vrea sa mai slabesc si mai mult. deci mai exact.ce NU am voie sa mananc?
2)Efectele dupa cat timp se vad? Mie deja mi-au mai disparut din ele...dar fata e tot inflamata...E adevarat ca luna urmatoare o sa "erupa" mai rau?
3)Am voie sa ma dau cu fond de ten? Folosesc unul de la ivatherm fara parfum sau parabeni
4) cum e cu alcoolul? am voie sa beau sau nu? Nu ma refer aici la cantitati industriale ci la un pahar de vin 2...
multumesc !
Irina
ianna05 din cate stiu trebuie evitata combinatie roaccutane cu vitamina A, scrie si in prospect..
pentru binele organismului ca sa zic asa ai putea renunta la grasimi, prajeli (in perioada asta probabil ti-a zis ca o sa-ti creasca colesterolul), bine hai nu de tot daca nu poti-dar sa raresti. dulciuri, carbogazoase etc
efectele se vor vedea cu siguranta, dupa cat timp -depinde de organismul fiecaruia... sanatate!
pentru binele organismului ca sa zic asa ai putea renunta la grasimi, prajeli (in perioada asta probabil ti-a zis ca o sa-ti creasca colesterolul), bine hai nu de tot daca nu poti-dar sa raresti. dulciuri, carbogazoase etc
efectele se vor vedea cu siguranta, dupa cat timp -depinde de organismul fiecaruia... sanatate!
ginel86, eu am luat roaccutane, dar dupa cca 9 luni de la finalizarea tratamentului mi-a reaparut acneea; si eu am sperat ca toti ceilalti sa nu-mi reapara, dar nu a fost asa; dar de data aceasta am rezolvat-o cu acea solutie si anticonceptionale.
Ziua buna. Mey, va tot vad ca scrieti ca un medicament care costa 54 lei/30 buc. nu prea va face nimic. adika revine accneeaaa. Pe voi femeile poate ca va inteleg ca vine menstruatia si atunci mai apar, dar tinand un tratament cu anticonceptionale si alte chestii va trec. Dar noi barbatii ce facem?????????? Ca pe bune as lua si eu anticonceptionale daca mi-ar trece definitv =))))))). Mai am oleaca si termin a patra luna de roacc. Pe fata nu mai apare aproape nimic pt ca imi este foarte uscat tenu de la roacc. Dar partea care e praf se numeste spate. Partea care transpira cel mai grav nu mi se curata. Zici ca ma impuscat cineva in spate. Daca mi sar usca si spatele ca fatza as fi super multumit. aaaa si vis a vis de roacc: iau intre 150 si 180 de buc pe luna. adik cam 7 pe zi. pe mine ma darama si financiar si psihic medicamentul minune. psihic= reactii adverse. adika ma mir ca inca nu m-am luat la bataie pe strada cu vreo baba inca. =)))))
Hei:)..nu am mai scris demult..peste cateva zile am 3 luni cu roacc..mi'au trecut cam toti monstruletii..cu exceptii a2'3 :)..insa am probleme cu petele..roseata..mai continui tratamentul inca 3 luni..timp in care sper k or sa'mi treaca si acele pete..va rogg..cineva sam'i zika dak a folosit vre'un tratament..sau crema minune pt problema asta :-s ! merci..si multa sanatate !
am auzit ca pentru pete e buna pudra de argila. Am si eu de la asla vital. Faci masti cu ea. Deasemenea nu e ndicat sa mananci picant, bauturi carbogazoase, prajeli, dulciuri.
Cica la fel pt acnee sunt f bune merele (sa le mamanci, nu sa le pui pe fata) pt ca curata colonul.
+ 2 litri apa pe zi :)
iar tie andy as vrea sa iti spun ca acneea e ceva complet diferit fata de cosurile caracteristice spm. Eu am acnee de 2 luni. Am 24 de ani. Cosuri imi apareau inainte de menstruatie de 10 ani de cand o am dar nu se comparau cu dezastrul pe care il am acum pe fata. :(
alea apareau...treceau...mai ramanea un semn, il acopereai si in timp dispare si ala. dar acneea stii si tu cum e. Cel putin eu am ajuns intr-un punct disperat atunci cand am realizat ca ma doare fata cand ma dau cu fond de ten, ca ma doare cand dorm...
atunci am ajuns si la doctor
Cica la fel pt acnee sunt f bune merele (sa le mamanci, nu sa le pui pe fata) pt ca curata colonul.
+ 2 litri apa pe zi :)
iar tie andy as vrea sa iti spun ca acneea e ceva complet diferit fata de cosurile caracteristice spm. Eu am acnee de 2 luni. Am 24 de ani. Cosuri imi apareau inainte de menstruatie de 10 ani de cand o am dar nu se comparau cu dezastrul pe care il am acum pe fata. :(
alea apareau...treceau...mai ramanea un semn, il acopereai si in timp dispare si ala. dar acneea stii si tu cum e. Cel putin eu am ajuns intr-un punct disperat atunci cand am realizat ca ma doare fata cand ma dau cu fond de ten, ca ma doare cand dorm...
atunci am ajuns si la doctor
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 51Acnee - Am urmat mai multe tratamente in acest timp insa fara succes
- 4Acnee dureroasa si purulenta
- 4acnee medie: puncte albe si negre.
- 2Probleme dermatologice.
- 3cosuri micute pe spate...
- 13Am incercat tot in materie de cosuri, ce fac acum?
- 15Mi s-a gasit demodex foliculorum cu o prezenta frecventa
- 1stiti produse antiaccneice?
- 5Acnee - demodex
- 4cum scap odata de cosuri?
- 4va rog sa ma ajutati: am probleme cu tenul
- 6Probleme cu acneea; recomandare doctor dermatolog foarte bun
- 9Ajutor mi-e teama sa iau tratament
- 2anticonceptionalele rezolva problema acneei
- 1ISOTREXIN GEL in timpul sarcinii.
- 2Acnee moderată
- 1Acnee si roseata pielii
- 1Dermatologie