roaccutane - pro sau contra
am mai facut acum un an sedinte cu laser ( nu cel cu lumina intens pulsata), ci cu un laser care semana cu cel cu care ma jucam eu cand eram mic...si nu a avut niciun efect...mai dadeam si 30 ron pe sedinta si am facut 6 sedinte in total :))
deci de la roaccutane sa ma astept la piele uscata pe tot parcursul tratamentului sau doar la inceput si pe masura ce trece timpul din ce in ce mai putin?
depinde acum: eu si acum am pielea uscata pe antebrate, dar si putin pe umeri. pe fata mi se usuca pielea doar daca nu folosesc crema timp de vreo 3-4 zile am observat...
oricum, eu la inceputul tratamentului aveam fata uscata rau, insa pe parcurs a revenit la normal
daca o sa folosesti crema (pentru zonele unde ai pielea uscata) nu o sa fie probleme ;)
oricum, eu la inceputul tratamentului aveam fata uscata rau, insa pe parcurs a revenit la normal
daca o sa folosesti crema (pentru zonele unde ai pielea uscata) nu o sa fie probleme ;)
Eu am folosit Laser IPL, m-a ajutat dar cum am spus intotdeauna e loc de mai bine. Si de aceea spuneam ca vreau sa iau pastilele in viitor, sa tratez cauza din interior. Betadina contine iod da, pe mine m-a ajutat enorm; in seara asta o sa imi pun pe un cos care mi-a aparut. Cand am descoperit-o am zis ca e o minune ce face;si de aceea vreau sa va ajut.
Sunt foarte sceptica in privinta pastilutelor din cauza ca mi-e frica, pielea mea arata bine acum si nu vreau sa imi fac rau. Vreau sa tratez cauza din interior, de aceea vreau sa va intreb pe voi care sunteti experimentati cu ele: e chiar asa de rea acea explozie? Eu nu obisnuiesc sa ma machiez, imi place sa fiu naturala, si nu as vrea sa folosesc acel fond de ten sau altceva. Merci
Sunt foarte sceptica in privinta pastilutelor din cauza ca mi-e frica, pielea mea arata bine acum si nu vreau sa imi fac rau. Vreau sa tratez cauza din interior, de aceea vreau sa va intreb pe voi care sunteti experimentati cu ele: e chiar asa de rea acea explozie? Eu nu obisnuiesc sa ma machiez, imi place sa fiu naturala, si nu as vrea sa folosesc acel fond de ten sau altceva. Merci
explozia aia de care vorbeste multa lume nu apare la toti.de exemplu, eu nu am avut explozia...
chiar o sa incerc chestia asta cu betadine, insa nu pe fata din prima :)
am un cos pe coapsa si chiar o sa dau in seara asta cu tinctura de iod (deoarece numai asta am in casa momentan) si o sa vad rezultatele in zilele care urmeaza
chiar o sa incerc chestia asta cu betadine, insa nu pe fata din prima :)
am un cos pe coapsa si chiar o sa dau in seara asta cu tinctura de iod (deoarece numai asta am in casa momentan) si o sa vad rezultatele in zilele care urmeaza
cel mai bine intrebi doctorul daca ti-ar trebui roaccutane. daca zici ca pielea ta arata ok si doar mai apare din cand in cand cate un cos, inseamna ca nu ai o acnee prea grava ci una "normala" pt varsta ta(parca ziceai ca ai 16, nu?)
roaccutane e pt acnee severa, cu puroi, cu alte nenorociri, apoi pt ce ai tu cred ca ar fi suficient un antibiotic mai usor. cel mai bine si cel mai bine intrebi medicul...
roaccutane e pt acnee severa, cu puroi, cu alte nenorociri, apoi pt ce ai tu cred ca ar fi suficient un antibiotic mai usor. cel mai bine si cel mai bine intrebi medicul...
zra, daca cosul se face alb sa nu renunti, continua cateva zile. Medicul nu vrea sa imi dea pastilele, l-am intrebat de mai multe ori. Familia mea vrea sa tratez cauza din interior si sunt de acord sa le iau, in plus as face rost usor de ele pt ca sunt medici. Daca se intampla asta, o sa intru pe aici sa va mai intreb cate ceva pe timpul tratamentului. Bafta in continuare. Zambiti. :*
eu mai am o intrebare.roaccutane se poate lua si vara, da? ca eu practic asta astept, sa trec de sesiune, sa intru in vacanta de vara si sa incep sa le iau. ar fi tare sa nu-mi dea pe motiv ca e vara, desi sper ca nu e cazul si n-are nicio legatura :D
buna
"dust" daca spui ca nu e asa grava acneea ta, parerea mea este ca n-ar trebui sa iei roacc, esti in perioada in care sunt schimbari hormonale in corpul tau.
incearca sa te gandesti daca iti apar si de la vreo mancare anume sau stres sau poti sa faci o ecografie ca sa vezi daca ai chisturi, sa nu pui mana pe fata si sa incerci sa eviti pe cat poti pupatul pe obraz cu alte persoane.ca sa ti faci o evaluare sa vezi... parerea mea
si de asemenea e bine sa vb medicul
sanatate :)
"dust" daca spui ca nu e asa grava acneea ta, parerea mea este ca n-ar trebui sa iei roacc, esti in perioada in care sunt schimbari hormonale in corpul tau.
incearca sa te gandesti daca iti apar si de la vreo mancare anume sau stres sau poti sa faci o ecografie ca sa vezi daca ai chisturi, sa nu pui mana pe fata si sa incerci sa eviti pe cat poti pupatul pe obraz cu alte persoane.ca sa ti faci o evaluare sa vezi... parerea mea
si de asemenea e bine sa vb medicul
sanatate :)
asa ziceam si eu cand aveam :
15 ani : e lasa, pubertatea, se mai intampla
16 ani (acneea incepe sa se agraveze) : lasa ca o sa treaca, asa e la varsta asta
apoi 17 ani, la fel
deja cand facusem 18 ani mi-am dat seama ca era ceva grav si nu urma sa treaca odata cu varsta
oricum eu cand aveam 17 ani mi-am facut niste analize de puroi, la 2 clinici diferite : la una rezultatul a fost ca am stafilococ auriu, iar la cealalta mi-a zis ca n-am nimic...(adica n-am stafilococ). Mentionez ca analizele au fost facute la un interval de 1 saptamana una de cealalta.
Oricum roaccutane iti dau aia la farmacie si fara reteta...eu de fiecare data iau fara reteta, si nu iau tot timpul de la aceeasi farmacie (si nici nu cunosc vreun farmacist de unde cumpar)...O data chiar mi-a spus farmacistul : "Reteta aveti?", eu am ramas ceva de genul "eh..", si tot el da raspunsul la intrebare: "trebuia sa spuneti ca ati uitat-o acasa", si incepe sa rada...si tot imi da roaccutane :))
15 ani : e lasa, pubertatea, se mai intampla
16 ani (acneea incepe sa se agraveze) : lasa ca o sa treaca, asa e la varsta asta
apoi 17 ani, la fel
deja cand facusem 18 ani mi-am dat seama ca era ceva grav si nu urma sa treaca odata cu varsta
oricum eu cand aveam 17 ani mi-am facut niste analize de puroi, la 2 clinici diferite : la una rezultatul a fost ca am stafilococ auriu, iar la cealalta mi-a zis ca n-am nimic...(adica n-am stafilococ). Mentionez ca analizele au fost facute la un interval de 1 saptamana una de cealalta.
Oricum roaccutane iti dau aia la farmacie si fara reteta...eu de fiecare data iau fara reteta, si nu iau tot timpul de la aceeasi farmacie (si nici nu cunosc vreun farmacist de unde cumpar)...O data chiar mi-a spus farmacistul : "Reteta aveti?", eu am ramas ceva de genul "eh..", si tot el da raspunsul la intrebare: "trebuia sa spuneti ca ati uitat-o acasa", si incepe sa rada...si tot imi da roaccutane :))
Pt. ro_buc:
Daca te duci la mare, vrei sa te bronzezi sau ceva de genul asta, trebuie sa intrerupi tratamentul cu o saptamana inainte. Mie asa mi-a spus doctorul sa fac vara trecuta, din cauza faptului ca nu ai voie sa stai la soare :P.
Daca te duci la mare, vrei sa te bronzezi sau ceva de genul asta, trebuie sa intrerupi tratamentul cu o saptamana inainte. Mie asa mi-a spus doctorul sa fac vara trecuta, din cauza faptului ca nu ai voie sa stai la soare :P.
exclus sa vreau :)) mc de raspuns.daca voi numarati zilele pana terminati tratamentul, eu numar zilele pana-l incep :))
Deci m-am saturat, oare cand dispar de tot?
Oare dispar de tot? Daca la mine nu functioneaza acest tratament ?
In unele zile simt ca o iau razna.Pe voi va mananca cosurile? sau..in jurul lor? O fi normal?
Am o usoara mancarime in zona cosurilor.
Imi vine sa imi smulg fata de nervi.M-am saturat de ele. Deci in cat timp spuneati ca se vad rezultate adevarate?In 5 luni??? Pana atunci o iau pe campii si ma duc, ma duuuuc.
Multumesc anticipat, celui sau celor ce vor raspunde acestui mesaj disperat.
Oare dispar de tot? Daca la mine nu functioneaza acest tratament ?
In unele zile simt ca o iau razna.Pe voi va mananca cosurile? sau..in jurul lor? O fi normal?
Am o usoara mancarime in zona cosurilor.
Imi vine sa imi smulg fata de nervi.M-am saturat de ele. Deci in cat timp spuneati ca se vad rezultate adevarate?In 5 luni??? Pana atunci o iau pe campii si ma duc, ma duuuuc.
Multumesc anticipat, celui sau celor ce vor raspunde acestui mesaj disperat.
Am uitat sa precizez ca imi vine sa si storc putin asa la ele..
iau de o luna si se vad rezultate..negative momentan. am luat cate una pe zi. acuma incep cu 2/zi. dupa cat timp s-or vedea rezultate..in bine.
geox, tu de cat timp iei?
geox, tu de cat timp iei?
De 54 de zile iau :((.., de vreo cateva zile iau 3/zi. Timp de o luna asa, am luat 1/zide 10 mg..Apoi mi s-a marit doza, la 2 si acum am ajuns la 3.
A..deci acum in timp ce scriu imi dau seama ca nici nu s-au facut 2 luni. E bine, deci..mai am timp sa ma fac bine..pana la 5..luni..am atata chef sa ies sa ma distrez sa merg incolo, incoace si nu pot ca ma simt nasol psihic, din cauza acestor blestemate de cosuri care parca nu mai dispar si mi se pare ca mai "infloresc" cateva. Am amanat atatea iesiri cu prietenii, simt ca mor de nervi.. M-am saturat..si trece ataaaaat de greu timpul, o zi dureaza cat doua parca. Asa simt!
Sunt deprimata azi, clar.
A..deci acum in timp ce scriu imi dau seama ca nici nu s-au facut 2 luni. E bine, deci..mai am timp sa ma fac bine..pana la 5..luni..am atata chef sa ies sa ma distrez sa merg incolo, incoace si nu pot ca ma simt nasol psihic, din cauza acestor blestemate de cosuri care parca nu mai dispar si mi se pare ca mai "infloresc" cateva. Am amanat atatea iesiri cu prietenii, simt ca mor de nervi.. M-am saturat..si trece ataaaaat de greu timpul, o zi dureaza cat doua parca. Asa simt!
Sunt deprimata azi, clar.
:)) da, eu n-as avea nicio treaba, da' cand ii vad pe unii cum se uita devin irascibila:)) serios, imi trec niste ganduri prin minte.
Cand ti se va intampla sa vb cu o persoana care se uita asa, ca neamul prost, uite-te in ochii acelei persoane, fa contact vizual si vei vedea ca ii va trece..Deci contact vizual si le trece!
Sa se rusineze ei ca poate aparea oricui acnee, nu conteaza varsta...se declanseaza f usor infectia in organism, nici o problema..; sadic ce spun, dar adevarat.
Succes Asylum.
Tu ai acnee grava? In ce zone ai? La tine cuym e? E nodulo-chistica?
Sa se rusineze ei ca poate aparea oricui acnee, nu conteaza varsta...se declanseaza f usor infectia in organism, nici o problema..; sadic ce spun, dar adevarat.
Succes Asylum.
Tu ai acnee grava? In ce zone ai? La tine cuym e? E nodulo-chistica?
ce sa zic, eu nu urmez niciun tratament cu roaccutane si nu prea am ce sfat sa-ti dau insa stiu cum e sa nu mai vrei sa iesi din casa, cat despre mancarimi ingrozitoare (si arsuri la mine) mi-amintesc ca mi s-a intamplat vara trecuta ultima oara, pur si simplu nu cred ca exista loc de pe obrajii mei fara un cos, era ingrozitor, era totul rosu si umflat. evident ca nici eu nu mai ieseam din casa, noroc ca se intamplase in vacanta, ca pana in octombrie s-au mai potolit cat de cat cu isotrexin. barem eu nu aveam nicio certitudine ca-mi vor trece, na isotrexinul m-a dezamagit deja pentru ca mi-au reaparut dupa atatia ani, dar TU care folosesti roaccutane, vad ca mai toti care l-au folosit au un happy end...gandeste-te ca trebuie sa mai ai rabdare inca 3 luni si dupa o sa zici ca s-a meritat :P
geox... pe mine m-au deranjat cosurile atat de tare, incat in liceu ma gandisem chiar si la sinucidere. chiar nu mai puteam suporta. pacat k atunci nu mi a zis nimeni de roaccutane. eu iti garantez k o sa ti treaca si tie de tot, pt k principala cauza a acneei este excesul de sebum, care face sa se creeze blocaje pe canal, insa roacc reduce sebumul incat sa fie in cantitati mici si astfel nu se mai blocheaza sebumul. Ideea e sa ai rabdare, mai ales k akum zici k iei 3/zi asta este bine pt k ar trebui sa se accelereze procesul.
Ro_buc eu ti as recomanda sa l incepi numai la toamna, scrie si pe prospect k vara nu se face, dar dak simti k nu mai poti rezista pana la toamna, atunci incepe-l si la vara...
Ro_buc eu ti as recomanda sa l incepi numai la toamna, scrie si pe prospect k vara nu se face, dar dak simti k nu mai poti rezista pana la toamna, atunci incepe-l si la vara...
nu e nodulo-chistica. nu stiu care e cauza. parerea mea eca s-a inrautatit acum vreo 6 luni cand am inceput sa ma dau cu isotrexin. din cate tin minte inainte nu aveam mari probleme, da' vroiam sa le rezolv si pe alea minore. apoi, la cateva luni de isotrexin mi se iritase fata..l-am oprit..degeaba. am pe obraji si inspre maxilar.
Hmm..Eu ma dau cu Isotrexin sa le usuc..mi-a dat medicul..off
Toamnaaaaaa...in niciun caz. pai eu vreau vara ca am vacanta la dispozitie sa ma izolez. daca l-as face toamna ar fi ingrozitor ca ma duc la scoala! nu stiam ca scrie pe prospect ca nu se face vara. sper doar sa nu comenteze medicul vis-a-vis de asta, ca daca nu ma lasa sa-l incep vara, chiar nu-l mai fac...
Este cineva aici care s-a vindecat cu roaccutane, avand acnee nodulo-chistica? Adica in piele care se simt la palpare, acnee care nu are cap...si care formeaza si cap, dar greu...in zona maxilarului..
A avut oare careva?
A avut oare careva?
Eu am avut, geox... nu aveam fata plina, dar nodulo-chistica a fost...
geox.. ce se intampla cu tine? erai plina de optimism la inceputul tratamentului, cel putin asa te am simtit eu din comentariile postate. e mai rau acneea ta, sau de ce esti dezamagita? cum iti arata fata? mai rau decat cand ai inceput tratamentul?
Nu stiu, nici nu mai stiu daca se trece sau nu. Eu inca vad cosuri si sunt total dezarmata in fata acestei situatii..Si azi ma simt foarte deprimata.Poate asta e tot. Deci..toti avem si zile din astea.
Doar ca.. la inceputul tratamentului, cosurile erau cu cap, adica puteau fi stoarse..acum si-au schimbat parca aspectul..cum sa zic? mi se par a fi altfel..uneori se vad ca si cum ar fi spre retragere, nu inflamate si rosii..in alte zile, ca azi de exemplu, imi par inca rosii si "infuriate"..insa majoritatea ca niste noduli asa sub piele..care nu au cap..ma sperie chestia asta..O sa vreau sa ajung la medic sa il intreb.Sau sa il iau de guler. Asa mi-ar placea cel mai mult sa fac.M-as descarca enoorm sa fac macar cu cineva asta.
O fi unul din efectele adeverse ale roaccutan-ului? Dorinta asta de a lua pe careva de guler si a-l zgaltai putin, in timp ce tip foarte tare? :P
Glumesc..partial...
Oare cand trec? Adica..vreau atat de mult sa ies cu prietenii, sa merg increzatoare si cu fruntea sus, im doresc asta foarte tare. NU ma simt frumoasa..E trist.
Nu mai suport timpul asta care se misca parca in defavoarea mea..am si paranoia se pare..:))
Fac haz de necaz, alfel as innebuni.
Oricum, aici sunt oameni ce trec aproximativ prin ce trec si eu si e bine sa pot scrie aici..voi intelegeti.
Multumesc, sanatate.
Doar ca.. la inceputul tratamentului, cosurile erau cu cap, adica puteau fi stoarse..acum si-au schimbat parca aspectul..cum sa zic? mi se par a fi altfel..uneori se vad ca si cum ar fi spre retragere, nu inflamate si rosii..in alte zile, ca azi de exemplu, imi par inca rosii si "infuriate"..insa majoritatea ca niste noduli asa sub piele..care nu au cap..ma sperie chestia asta..O sa vreau sa ajung la medic sa il intreb.Sau sa il iau de guler. Asa mi-ar placea cel mai mult sa fac.M-as descarca enoorm sa fac macar cu cineva asta.
O fi unul din efectele adeverse ale roaccutan-ului? Dorinta asta de a lua pe careva de guler si a-l zgaltai putin, in timp ce tip foarte tare? :P
Glumesc..partial...
Oare cand trec? Adica..vreau atat de mult sa ies cu prietenii, sa merg increzatoare si cu fruntea sus, im doresc asta foarte tare. NU ma simt frumoasa..E trist.
Nu mai suport timpul asta care se misca parca in defavoarea mea..am si paranoia se pare..:))
Fac haz de necaz, alfel as innebuni.
Oricum, aici sunt oameni ce trec aproximativ prin ce trec si eu si e bine sa pot scrie aici..voi intelegeti.
Multumesc, sanatate.
Geox si eu am acnee nodulo-chistica...au trecut mai mult de 3 luni de cand iau roaccutane..se vad rezultate..nu mai imi ies atatea cosuri..fata e mai luminoasa..pori inchisi..pielea e fina :)..be happy !...dar nu sunt vindecata..inca imi ies cosuri..si am pielea foarte sensibila de pe intreg corpul daca ma scarpin unde ma mananca indiferent unde se face rana si dureaza mult timp pana se vindeca..ma simt altfel ca si cum ma simteam inainte sa iau roaccutane :D
Puffy_angy, dar.. tu ai in zona maxilarului? Eu nu am probleme la ovare..nu inteleg de ce atatea cosuri in piele acolo..
Si sunt si pe zona obrazului in sus spre pomet..esi nu ajunge la pometi. Atat, in zonele astea am eu cosuri.
De la pometi in sus, sunt curata aproape ca un bebe.
Nu inteleg!
Toyt caut pe utube exemple cu oameni ce poate au luat roaccutane si aveau ca mine si s-au vindecat..dar nu gasesc. :(
Vreau o raza de soare ptr sapt asta. A! stai ca soarele nu imi face bine..Reformulez: o raza de speranta!
Are careva un link cu un exemplu de o acnee asemanatoare mie si in zonele acela pe care roaccutan=ul a vindecat-o ?
Si sunt si pe zona obrazului in sus spre pomet..esi nu ajunge la pometi. Atat, in zonele astea am eu cosuri.
De la pometi in sus, sunt curata aproape ca un bebe.
Nu inteleg!
Toyt caut pe utube exemple cu oameni ce poate au luat roaccutane si aveau ca mine si s-au vindecat..dar nu gasesc. :(
Vreau o raza de soare ptr sapt asta. A! stai ca soarele nu imi face bine..Reformulez: o raza de speranta!
Are careva un link cu un exemplu de o acnee asemanatoare mie si in zonele acela pe care roaccutan=ul a vindecat-o ?
hai ca acum s-au inversat rolurile si te incurajez eu pe tine. cred ca o sa incep si eu roaccutane. ma duc azi la doctorita care de la inceput mi a zis sa iau si n am vrut s-o ascult. eu cred asa: roaccutane-ul vindeca toate "speciile" de acnee, din cat am vazut pe forumuri si auzit de la medici. dar mai ales pe cea nodulo-chistica. ai rabdare pt ca abia esti la inceputul tratamentului. din cate am inteles eu, asta e treaba roaccutane-ului, sa scoata la suprafata in primele doua luni. iar tu aici te incadrezi. stai linistita, relaxeaza-te si considera perioada asta ca pe o "pauza". eu asa cred ca o sa fac. imi iau concediu de odihna vreo luna. apoi medical, apoi fara plata, daca vad ca inca sunt rau..:) oricum, ai inceput pe drumul asta, ar fi si pacat sa te opresti. asa ca nu l mai pune la indoiala, ci lasa l sa si faca treaba (pe roaccutane). gandeste te ca asta face. si nu mai cauta atata tipuri de acnee si alte cele pe net! nu te mai stresa!!!eu cand intru pe forum aici si vad ca toata lumea vorbeste de acnee si de cat de greu e tratamentul pe care si eu tre sa l fac pentru a scapa de acnee...ma deprim ingrozitor.
te pup
te pup
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 4Diane 35 impotriva acneei dar in acelasi beau si mult lapte dulce...
- 2ajutati-ma cu un sfat: am acnee de la 14 ani
- 3Sunt medicii constienti de efectele emotionale ale acneei?
- 16acnee
- 7Eugenia jambosa, un remediu util pentru acnee!
- 5Boala de piele asemanatoare acneii
- 3o problema cu cosurile: pe frunte si pe barbie
- 80Acneea, tenul foarte gras
- 0Roaccutane pentru acnee
- 5Cosuri - Rezolvare ?
- 6cum pot scapa de acnee?
- 0Intrebare Roaccutane si antibiotic
- 0Crema de zi pentru ten mixt
- 1Acnee insistenta
- 1Acnee in zona barbiei!
- 6Acnee
- 0Anticonceptionale pt acnee!!!