roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 686970 ..... 147 148 Înainte ›
0
05-04-2011, ora 15:29
zra
Nu este medic/terapeut
zra
geox trebuie sa crezi ca te vei vindeca...desi in momentul asta (dupa 57 zile parca ziceai) nu ti s-au trecut cosurile, gandeste-te ca dupa 1-2 luni o sa arati mult mai bine, poate chiar nu o sa mai ai deloc cosuri pe fata...fara incredere nu rezolvi nimic ;)
incearca sa nu te mai stresezi atat pe problema cosurilor, ignora-le...gandeste-te ca o sa scapi de ele, doar ca iti trebuie RABDARE ;)
CREDE SI VEI REUSI :D

sanatate!
0
05-04-2011, ora 15:35
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Doamne, asa e. Nu stiu ce s-a intamplat azi..mi-am legat singura o bila de plumb si m-am lasat trasa in jos. Uneori imi iese de minune..de obicei luptele cele mai grele am observat ca le am cu mine insami.
Ai dreptate..sunt la inceput, sunt ameliorari, mi-au spus si oamenii asta..si le-am observat si eu, azi cred doar ca m-am trezit cu o pasa proasta.
Da, sunt multe exemple pozitive ce mi-au dat incredere. NU am de gand sa ma las, nu m-as fi lasat, doar ma victimizam. Nu era ok, mersi :P
Mergi, da. Mergi la doctor si incepe tratamentul cat mai curand. Asa e cand te lupti..dar razboiul nu-l vom pierde :).
Bafta tie Elena si la toti.
Multumesc.
0
05-04-2011, ora 16:37
experiente_nereusite
Nu este medic/terapeut
experiente_nereusite
Va salut pe toti. Stiu ca e greu, stiu ca e de nesuportat, stiu ca va vine cateodata sa va dati cu acid sulfuric pe fata, macar scapam de cosuri, nu? Sunt multe si alte chestii la care cel putin eu m-am gandit sa le fac: citeam pe net fel si fel de subiecte aferente problemelor mele, le foloseam dar toate au fost de scurta durata. Si sora mea a avut aceeasi problema ca mine, dezastru pe fata, m-am dat cu toate cremele pe care le folosea ea, cu spirt, cu tot ce ma gandeam eu ca imi poate diminua cosurilor. Credeti-ma ca nu mai rezistam. Pe langa asta, dimineata cand mergeam la scoala trecem de pe o parte a alta a drumului numai sa nu dau fata in fata cu oamenii, ca sa ma vada. Pe desupra mai auzeam si vorbe cu privire la "femei", de ce nu mergi sa scapi de ele? Toate au fost in zadar pentru mine. Tot cu ajutorul "sfantului net" am hotarat sa fac un control dermatologic si sa propun sa mi se dea acest medicament in cazul in care nu imi era prescris. In 27 ianuarie am inceput tratamentul si vaspun pana si dermatologul a ramas uimit da cat de repede s-au retras cosurile. Mai am cateva pete, care sa vad din ce in ce mai putin, buze uscate dar si fata foarte uscata, se cojeste si arata urat. Analize nu am facut dar o sa fac in curand cand o sa stau mai bine dpdv financiar insa nu pot sa zic ca simt acele efecte, doar o simpla durere de spate pentru care iau acum niste vitamine.
Ca sa ajung la subiect, tot ceea ce vreau sa va zic este ca acest medicament Roaccutane, mi-a schimbat viata in adevaratul sens al cuvantului (insa inca mi-e frica ca la finele tratamentului sa nu reapara, totusi sper ca nu:) :)
De aceea pentru toti care au probleme incercati, ca merita, si sa aveti rabadare inca un an mai ales daca ati avut 10 ani cu ele. Faceti-va analizele iar pentru cei ce le au in regula sunt sanse slabe sa va apara alte efecte adverse inafara de cele mentionate de dermatolog. Sper din tot sufletul sa aiba efect ca la mine, sa apara schimbari radicale in prima luna dar nu doresc sa raeapara in nicio conjunctura :)
Multa sanatate, scucces pentru continuarea tratamentului si un ten cat mai frumos va doresc din toata inima. Eu zic ca merita sa incercati, nu aveti ce pierde. Va salut, cu respect Ionut
0
05-04-2011, ora 17:16
yx_dark
Nu este medic/terapeut
yx_dark
Si mie imi ieseau doar pe obraji si in zona maxilarului. Pe frunte am avut decat 2 sau 3.
0
05-04-2011, ora 19:25
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
sunt o groaza de exemple pe utube, geox. uite unul: http://www.youtube.com/watch?v=r93K-w2saPA
0
05-04-2011, ora 19:53
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Vreau sa va mai dezmortesc fruntile putin cu un banc. L-am primit si eu de la o prietena si mi se pare f amuzant.
De fapt pe mine m-a amuzat foarte mult.
Suna cam asa:

Un tip vine acasa de la serviciu si observa cu stupoare ca in gura dobermanului sau era iepurasul vecinilor.
Dumnezeule!!! Ce ma fac??? Astia ma vor uri pe veci de acum inainte! Ia iepurasul din gura cainelui il duce in casa, ii sufla in gura, il apasa pe piept, nimic! Iepurasul era mort. Se gandeste sa-i faca o baie si sa-l lase in cusca lui in speranta ca vecinii vor crede c-a murit din cauze naturale.
Zis si facut!
A doua zi vine de la serviciu si vecinul ii spune.
− Stii c-a murit Pif?
− Aaaaa... pai...cum...ce s-a intamplat???
− Vecine, s-a intamplat un lucru foarte curios. Noi l-am gasit mort in cusca, l-am ingropat, numai ca a doua zi cineva l-a dezgropat, i-a facut baie si l-a bagat inapoi in cusca!! :))

Am vrut sa impart si cu voi asta, ma ajutati mereu cu cate un sfat bine intentionat; stiu ca aici se discuta doar despre probleme serioase ce ne ingrijoreaza pe toti, insa am considerat ca a ne amuza putin, nu face rau, ci din contra!
Sanatate la toti si un ten frumos!
0
05-04-2011, ora 20:08
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Mersi Asylum. M-am uitat si sunt mult mai optimista acum. Ptr ca eu sunt mic copil pe langa ce avea femeia ai.Doamne, saraca de ea.
Deci la mine nu e nici pe departe atat de grav.
O sa fie bine, la finalul tratamentului.
Cu siguranta.
Succes la toti !
0
05-04-2011, ora 21:44
puffy_angy
Nu este medic/terapeut
puffy_angy
Geox..am chisturi dinalea mici pe frunte, in zona maxilarului..pe pometi..acum aproape ca nu mai le am..de vreo 2 saptamani mai am 5 % din cate am avut si cu nimic nu au trecut..sper sa se duca de tot pana la sfarsitul tratamentului..:)..de cand am fost ultima data la dermatologu meu..de la 3 mg pe zi am trecut la 4..cand luam 3 imi ieseau cosuri acum ca iau 4 imi ies mai putine 2-3 pe saptamana..:D
0
06-04-2011, ora 01:57
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
Geox... nu cred k ai inteles ce am zis eu mai sus... pe mine m-au deranjat cosurile atat de tare incat ma gandisem chiar si la varianta de sinucidere.. pt k simteam k nu mai pot suporta... scrie si pe prospect k la doza mica sunt sanse mari sa nu vezi rezultate si sa recidiveze, insa la doze mai mari o sa vezi sigur rezultate... din cate retin, parca ai inceput cu 1/zi o luna... e foarteeeee putin e k si cand nu ai luat deloc... dar akum k iei 3/zi asteapta sa treaca macar 2 luni... mie de ex in primele 3 luni mi-au aparut cateva cosuri asa de urate, incat credeam k la mine nu functioneaza roaccutane, dar in a 4 luna imi apareau numai 2-3/sapt, iar din a 5 luna DELOC... nu mi-a venit sa cred... imi venea sa deschid geamul si sa strig in gura mare k dupa 10 ani de chin am reusit... atunci mi-au dat lacrimile de fericire... a fost un sentiment pe care nu-l pot descrie dar te pot asigura k in curand o sa-l simti si tu...
0
06-04-2011, ora 09:23
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Exact asa simteam si eu ieri de exemplu. Ma gandeam ca la mine poate nu functioneaza ca la ceilalti..nu stiu..nu mai am rabdare. Eu sunt persoana ce vrea totul repede, facut imediat si eficient..in general.
As fi vrut si treaba cu tratamentul, sa se intample ca si batand din palme. Asta e doar o dorinta, stiu ca nu se poate si ca tre' sa am rabdare, insa uneori simt ca pur si simplu clachez.

E misto pe forumul asta, aici daca cineva se plange de acnee, imediat sariti sa-l faceti sa se simta mai bine; si nu asa oricum, ci impartasiti argumente si povestiri din experientele voastre. Asta e grozav.
Multumesc la toti, sunteti niste oameni buni si sufletisti.
Sper din tot sufletul sa fim cu totii bine si sa terminam cu aceasta..suferinta.
O zi frumoasa la toti.
0
06-04-2011, ora 13:51
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
stie cineva daca e interzis alcoolul in timpul tratamentului?
0
06-04-2011, ora 13:57
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Da, este STRICT interzis. Mai ales ca ficatul este organul lezat de administrarea roaccutan-ului. Si cu atat mai mult daca si bei alcool.
Deci NU E VOIE DELOC.
Sorry..
0
06-04-2011, ora 14:13
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
vad ca pe prospect nu scria nimic.. nu era la "ce trebuie sa evitati in timpul utilizarii"
0
06-04-2011, ora 14:14
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
+ doctorita mi-a spus ca n-are nicio treaba cu lezarea ficatului, de aia nu iau nici medicamente pt protectia lui..
0
06-04-2011, ora 14:18
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Eu nu stiu asa. Eu iau pastile ptr protejarea ficatului, in fiecare zi, inainte de roaccutane.. dar ala era doar sfatul meu, fiecare face ce doreste normal.
0
06-04-2011, ora 19:31
rox7
Nu este medic/terapeut
rox7
Pt. Asylum:
Nici eu nu am vazut atentionari pentru alcool. Evit sa beau, caci este totusi un antibiotic, dar am consumat alcool (nu mult) si nu s-a intamplat nimic neobisnuit. Cat despre ficat, parca scrie prin prospect ca il afecteaza. Oricum stiu ca iti trebuie medicamente hepatoprotectoare, poate ar trebui sa vorbesti cu alt medic.
0
06-04-2011, ora 19:45
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Sunt de acord cu Rox7, Asylum. Te rog, intereseaza-te mai bine. E sanatatea ta. Eu lucrez in domeniul medical si..as putea spune cate ceva..insa aleg sa precizez un singur lucru: medicii nu sunt Dumnezei, sunt si ei oameni..Normal ca stim cu totii asta..insa nu o constientizam atunci cand avem nevoie de ei. Si tindem sa ne incredem total in ei; asta si avem nevoie in acele momente, bineinteles.
Unii sunt mai documentati ca altii.
Deci atentie cu ficatul.

Eu iau de exemplu Silimarin de 1000 mg. Si pe cutie scrie asa: " Natural Whole Herb Silymarin / Milk Thistle / 1000 mg* / Herbal Supplement" (e o cutie cu verde..)
Si iau o capsula inainte de a lua primul Roaccutane din zi.
Se gaseste in farmacii si costa 26 Ron o cutie care are 30 capsule. Sunt maro la culoare.
Si chiar scrie la Efecte : "Imbunatateste functionarea ficatului. Protejeaza celulele hepatice de actiunea nociva a alcoolului si a medicamentelor. Influenteaza favorabil functia de detoxifiere a ficatului."

Se pare ca mentioneaza si de alcool :)). Deci acum tre' sa iei..daca vrei sa GUSTI niste alcool.

Sanatate.
0
06-04-2011, ora 20:07
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
si iei doar 1 pe zi? ca pe net vad ca scrie de 3 ori pe zi pana la 6 in cazuri grave.
0
06-04-2011, ora 20:16
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Eu vorbeam despre ficatoprotector ca iau 1 /zi. Roaccutane iau 3/ zi. Si imi vine sa trec la 4 Roaccutane pe zi. Dar o sa vad pe parcurs ce mai spune medicul..
0
06-04-2011, ora 22:40
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
pai de ala te intrebam si eu..de silimarin...
0
06-04-2011, ora 23:02
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
pai nu, chiar nu am incredere in general in doctori. de-aia o sa-mi si fac analizele din nou, acum dupa o luna de tratament, desi doctorita a zis ca nu ar fi nevoie. banuiesc ca daca le fac si le compar cu cele de dinainte, vad si daca mi-a afectat ficatul sau colesterolul sau altceva.
0
06-04-2011, ora 23:43
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
cel care lua 7-8 roaccutane pe zi, mai este printre noi? nu mai da niciun semn ??cum evolueaza tratamentul?
0
07-04-2011, ora 00:50
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
E prea puternica silimarina de 1000. Intreaba medicul / medicii inainte
Cunosc persoane care au hepatita si boli grave ale ficatului si nu iau doza atat de mare
Asa ca atentie ! va invatati ficatul lenes apoi. Si eu luam silimarina de 1000, la sfatul unui farmacist, si ma simteam teribil de obosita. Medicii mi-au dat apoi o doza mai mica, 150 mg/zi.
Sanatate!
0
07-04-2011, ora 00:52
giglia
Nu este medic/terapeut
giglia
Orice medicament trece prin ficat, chiar si Roaccutane. si/l afecteaza. Si contraceptivele. E buna o cura de o luna, doua cu silimarina, sau essentiale forte, dar nu doze mari !
Si ambele duc si la niveluri ridicate ale colesterolului
0
07-04-2011, ora 01:50
oio
Nu este medic/terapeut
oio
buna la toata lumea.folosesc si eu de ceva timp roaccutane...ce vreau sa va zic il folosesc de3 luni si ceva merg pe a 4 luna..primle 3 luni am luat cate 3 pastile de 10 mg pe zi.de akuma cand am inkis luna a 3 cu roaccutane...iau cate 2 zi...

ce sa zic de medicamentu roaccutane..e kiar bun isi face trb dar inca imi apare cateva cosuri..2-3 dar nu mai am cum aveam inainte acnea...mi-au ramas petele care sper cu timpu o sa imi treaca...

ce vreau sa va intreb doctoru nu mia prescris nimic pt ficat...mi dat roaccutane si sa cumpar niste produse la BIODERMA...dar sunt pt intretinerea feti..si un balsam de buze...voua va dat si altceva pt ficat..???aspt un rasp de la voi

...sper ca in continuare sa se vada inbunatatiri si la mn si la voi.bafta :d
0
07-04-2011, ora 09:08
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Da, iau 1 silimarin/ zi de 1000mg. Le iau de aproape doua luni. Ma voi interesa mai riguros sa vad cu doza cum e..ca face logica ce a spus Giglia. Si deci am ramas pe ganduri. Mie nu mi-a spus medicul dermatolog nimic de protectia ficatului. M-am gandit eu si am intrebat apoi farmacista, prezentandu-i ce urma sa iau si a spus ca da, ar trebui sa il protejez..si mi-a recomandat Silimarin de 1000mg. De atunci iau 1 in fiecare zi, inainte de primul roaccutane din zi.
Asa iau, da.

Si ptr oio: mie medicul mi-a prescris tratamentul ptr acnee si produse de la Ivatherm ptr intretinerea fetei..ba de protejarea ficatului nu mi-a zis nimic..cam asta a fost.

Dar ro_buc, de ce te miri ca iau 1 Silimarin / zi?

Sanatate la toti.
0
07-04-2011, ora 10:17
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
mai am o intrebare: daca vreau sa fac analize, intrerup tratamentul? si daca da, cat timp?
0
07-04-2011, ora 10:46
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
E na..nu intrerupi nimic. Asta e si ideea sa vezi ce se intampla in organism..cum stau lucrurile comparativ cu perioada dinainte de tratament.
0
07-04-2011, ora 12:00
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
citisem pe un site care vindea silimarin ca se iau 3 pe zi pana la 6 si d-aia intrebam..daca nu cumva iei inainte de fiecare roaccutane si 1 silimarin.
cat despre creme pt fata eu am folosit cicabio de la bioderma si mi s-a parut super, ajuta la refacerea tesutului si parca contine si acid hialuronic. eu tot p-aia as folosi-o si cand oi incepe tratamentul roaccutane pt ca nu mi se usca deloc pielea si o ajuta.
0
07-04-2011, ora 12:07
Asylum
Nu este medic/terapeut
Asylum
pai da, daca e vorba de schimbari in organism, deja s-au produs. dar stiam ca se intrerupe administrarea cel putin in ziua in care le faci. ma rog, asta stiam in general, nu stiu in cazul asta
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 686970 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •