roaccutane - pro sau contra

4436 comentarii 1 2 ..... 707172 ..... 147 148 Înainte ›
0
09-04-2011, ora 15:46
zra
Nu este medic/terapeut
zra
nu declanseaza acneea, insa cu siguranta o intretine...daca tot mancam mancare grasa, o sa se vada si pe fata noastra ;) asta daca nu cumva luam roacc ;) :))
0
09-04-2011, ora 16:27
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
I agree with zra.
0
09-04-2011, ora 17:39
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Ce parere aveti despre uleiul de arbore de ceai ?
0
09-04-2011, ora 18:34
Robertb
Nu este medic/terapeut
Robertb
Salut...am inceput si eu tratamentu' cu acest medicament...inainte de sa incep tratamentu am tot luat doxiciclina...aveam fata ok...acu" dupa o sap cu roaccutane am barbia si zona nasului rosie si plina de mici cosulete...si plus ca am citit o gramada de lucruri...pro si contra...dar alea contra mau panicat rau.Sincer dupa aceasta sap imi vine sa ma las..si sa iau dinou doxiciclina...incep sa am sentimentul ala trist de a nu iesi diin casa...ce sa fac?
0
09-04-2011, ora 19:35
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
robert... inceputul e cel mai greu cu roacc... dar crede-ma k roacc are rezultate mult mai bune decat doxicilina... ce ai patit tu e explozia aia... dar va trece la fel cum a aparut... poate chiar in 2 sapt... ideea e k intai roacc scoate totul la suprafata k sa curete pielea... apoi trec singure cosurile si nu o sa mai ai prb... eu zic NU RENUNTA!!!
0
09-04-2011, ora 19:46
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
mda, eu n-am mai mancat fast food de o groaza de vreme si tot mi-au aparut, deci la mine nu merge.
@GIGLIA -- zinc efervescent pt URME? da' ce poate face ala la urme ca nu inteleg, cine a folosit asa ceva poate explica?:D
@GEOX--ulei de arbore de ceai am dat si eu pe fata si nu face nicio minune...chiar daca am citit despre el ca ar fi cel mai bun antibiotic natural pt acnee..povesti...povesti. sau poate nu l-am folosit eu prea mult timp, i dont think so.
@ROBERTB--daca tot te-ai apucat de el...tine de tratament, e NORMAL sa apara mai multe pt ca scoate toate mizeria la suprafata. dupa se vor potoli. gandeste-te ca iese acum tot si dupa scapi!
0
09-04-2011, ora 20:25
Robertb
Nu este medic/terapeut
Robertb
ok...sper sa dispara explozia asta, in 2 sap...si inca ceva vad ca la unele persoane a reaparut dupa terminarea tratamentului...sper sa nu fiu si yo printre ele...ca o sa cedez nervos:-s...ms pt raspunsuri si incurajari..o seara buna si vb in sap viitoare:)
0
09-04-2011, ora 22:17
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
ro_buc, cat timp l-ai folosit?
0
09-04-2011, ora 22:28
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
in jur de 2-3 saptamani..am dat si pe fata si am luat si 2-3 picaturi, nu mai stiu exact amestecate cu o lingurita de miere, inainte de masa sau ceva de genul, nu mai stiu ce articole gasisem pe net despre asa ceva si ma apucasem sa experimentez pe mine ca iar aveam o explozie naspa si pana la urma am renuntat :-j tot cu isotrexin s-a dus
0
10-04-2011, ora 22:36
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
ce mai ziceti, dragi "colegi"?:)
0
11-04-2011, ora 08:41
Robertb
Nu este medic/terapeut
Robertb
yo d'abea pot sa deschid gura...am mai avut yo cosuri.si dureri...da astea le intrec pe toate...cineva niste secrete...ceva..sa ma ajute cu durerile:))...morfina ceva?=))
0
11-04-2011, ora 09:13
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Robert, dureri de la acnee? Sau de la uscaciunea fetei?
Ptr uscaciunea fetei, eu ma dau cu o crema de la ivatherm, ptr ten foarte uscat (mai exact sscrie pe ea: IVAHIDRA+). Ma dau cu ea DOAR cand imi simt tenul foarte uscat de ma tine efectiv..asa mi-a indicat medicul dermatolog. La asta, pe mine ma ajuta de fiecare data.

Iar acneea doare din cauza inflamarii locului, respectiv si a nervilor ce se dilata acolo..Asta nu stiu cum ai putea s-o rezolvi..nu mai pune mana acolo..nu mai umbla..si ai rabdare doar..sa se usuce, sa treaca..off..eu altceva nu stiu ce sa zic..
Si pe mine ma dor unele, altele ma mananca.. stiu cum e.
Poate vine careva cu solutii mai bune.
Bafta
0
11-04-2011, ora 10:51
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
dragi colegi de suferinta:)) (rad eu rad, dar...) eu azi mi-am facut analizele..miercuri imi iau rezultatele si astept cumintica pana-n mai cand imi va prescrie roaccutane. pt piele uscata cred ca e buna si atoderm de la bioderma...dar mai ales cicabio care reface mai repede pielea. acum unii ziceau ca e mai bine sa nu te dai cu nimic pe fata cat iei roaccutane ca s-ar curata mai bine tenul...dar cred ca e insuportabil sa fie asa uscat si plin de cojite deci care face cum crede de cuvinta.
0
11-04-2011, ora 13:15
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Eu doar ce m-am intors de la dermatologul meu si mi-a mai prescris niste pastile printre care si un antibiotic..
Mi-a spus sa stau pe 3 roaccutane/zi..nu mai mult..eu am 50 kg..
Si mi-a facut si un drenaj. Dupa care am plecat umflata si rosie spre serviciu.
Tare frumos..si asta nu e tot. Voi merge din nou luni ptr inca o interventie..gen drenaj.
Se pare ca la unii oameni efectul pozitiv roaccutane apare mai greu decat la altii..eu fac parte din categoria la care efectul vine mai intarziat..binineteles..ce "norocoasa" sunt..
0
11-04-2011, ora 14:21
yx_dark
Nu este medic/terapeut
yx_dark
Pfff, si eu ma inrosesc la fata de la o vreme. Asa fara motiv. Prima data m-am gandit ca na, nu e nimic, apoi am citit ca mai sunt persoane pe aici care i-au roaccutane si se inrosesc la fata. Oare are vreo legatura?
0
11-04-2011, ora 14:22
yx_dark
Nu este medic/terapeut
yx_dark
Apropo, chiar imi fac griji, ca inainte nu mi se intampla, iar acum parca imi arde fata si ma ia cu calduri si transpir tot. :|
0
11-04-2011, ora 16:38
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
Geox.am uitat sa-ti zic k eu in timpul tratamentului cu roacc am stors toate cosurile... nu puteam sa le las in pace... iar drenajul de care zici tu inseamna scoaterea puroiului = stoarcere. Eu zic k nu esti ghinionista, pt k scrie si pe prospect k rezultate o sa apara dupa 4 luni, deci abia la 4 luni e normal sa vezi rezultate, iar tarziu undeva la 6, 7, 8 luni.
Dark... si eu ma inroseam / inrosesc de la roacc, in special la soare si la emotii. Scrie si pe prospect k pielea devine mai sensibila, iar circulatia sangelui o sa fie mai puternica, de aia apare inrosirea aceea. dar dupa ce nu mai iei roacc, in timp o sa si revina la normal. Aaaa, si eu am transpirat mult cand luam roacc, akum transpir mai putin.
0
11-04-2011, ora 16:42
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Ginel, am o intrebare..daca nu mai acnee deloc si ai un ten misto si esti foarte multumit..de ce mai scrii aici? Din bunatatea inimii doar?
Ai drag de a ajuta asa neconditionat si fara a avea pretentia de a ti se ntoarce vreo favoare?
Intreb din curiozitate.
ms
0
11-04-2011, ora 16:45
zra
Nu este medic/terapeut
zra
eu acum ma inrosesc foarte tare cand am emotii sau in timpul/dupa efort fizic (la fotbal, la ora de sport)...adica am fata mult mai rosie decat o aveam inainte sa iau roaccutane
0
11-04-2011, ora 16:48
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Si eu ma inrosesc foarte tare..imediat si mi se face si foarte cald brusc..E oribil.
Toata lumea stie acum cand ma emotionez. E aiurea.
0
11-04-2011, ora 16:53
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
Draga Geox... in primul rand, am abia o luna de cand am terminat, doar dak trece vreun an o sa am convingerea k nu o sa recidiveze. in al doilea rand, am avut probleme cu acneea 10 ani, nu cred k stii ce inseamna sa suferi atat. Din cauza asta, vreau sa tin legatura, sa vad fiecare cum evolueaza... nu am alte motive si nici nu astept vreo favoare... intelegi?
0
11-04-2011, ora 16:56
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Eram doar curioasa. Nu te supara.
0
11-04-2011, ora 17:00
Robertb
Nu este medic/terapeut
Robertb
mama ce nebunie...cu roseata care vorbiti...pai si toate fazele astea despre care vb...or sa treaca?!adica la modu sigur...sau ramanem cu sechele?:)...sunt foarte timid..si nu prea arat yo..dar dak ma dau de gol de la pastilele astea...il omor pe doctor;))...sincer va zic, yo mai mult de 4 luni nu o sa iau medicamentu asta...sper sa nu fie nevoie sa iau mai mult de 3-4 luni...ciao
0
11-04-2011, ora 17:01
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
Roaccutane mi-a schimbat viata... dar nu stiu cat o sa tina aceasta schimbare in bine... si vreau sa-i pot ajuta pe cei care cauta raspunsuri, deoarece in urma cu cativa ani cand eram complet deprimat, nu am stiut de roacc, nu am primit ajutorul de care aveam nevoie si nu vreau sa treaca altii prin ce am trecut eu (am fost pe punctul de a ma sinucide din cauza cosurilor )... exista si oameni carora le pasa... intelegi?
0
11-04-2011, ora 17:02
Geox
Nu este medic/terapeut
Geox
Asa sunt eu..intreb daca am ceva de intrebat si spun ce gandesc..insa am limite de bun simt si diplomatie in situatiile in care se cere asta. Dar acum, chiar am specificat ca e doar curiozitate..atat..; unde eu stiu ca daca m-as vindeca, cred ca nu as mai intra mereu...
Poate sunt eu cu musca pe caciula..de-asta.. :)
Nu am vrut sa insinuez nimic altceva. Oricum mie imi dau incredere sfaturile tale si mai stiu si ca pe tine te-a ajutat tratamentul.. E linistitoare aici pe forum ptr toata lumea, prezenta unui om ce a iesit triumfator din asta.
0
11-04-2011, ora 17:23
yx_dark
Nu este medic/terapeut
yx_dark
Ce nasol, inseamna ca o sa mi se intample foarte des chestia asta. Eh, macar sa-mi treaca semnele ramase pe fata. :))
0
11-04-2011, ora 18:09
yx_dark
Nu este medic/terapeut
yx_dark
Apropo, chestia cu rositul mi se intampla doar cand sunt intr-o incapere, asa afara, in aer liber nu am nicio problema.
0
11-04-2011, ora 20:59
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
10 ani ai avut probleme cu acneea Ginel? Eu de 7 aproape si am urme :( si pete rosii.
tu ai avut? ZI-MI CA DA si ca te-a scapat roaccutanul :(((
de m-ar ajuta si pe mine in acest sens :( OF
RobertB ai incredere ca-ti va merge tratamentul nu mai cauta nod in papura sa te ingrijorezi..asta era problema ca te inrosesti cand ai emotii :))) macar de vom scapa cu totii de cosuri, restul...e cancan:))
0
11-04-2011, ora 21:17
ginel86
Nu este medic/terapeut
ginel86
Nu am ramas cu urme si pete, dar mi-am facut cateodata niste rani urate de nu vreau sa-mi mai amintesc niciodata de momentele alea...
0
11-04-2011, ora 22:04
ro_buc
Nu este medic/terapeut
ro_buc
pai am inteles ca nu ai ramas acum, dar inainte sa iei roaccutane aveai sau nu aveai nici atunci? si tu cate ai luat in prima luna? si cate luni a durat tratamentul in total?
Adaugă un comentariu / răspuns
4436 comentarii 1 2 ..... 707172 ..... 147 148 Înainte ›

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • De ce apar coșurile (acneea)?
  • Antioxidanții din struguri eficienți împotriva acneei
  • MIT: Ciocolata cauzează acnee
  • Cum scapi de punctele negre
  • Fototermoliza selectivă, cel mai nou tratament împotriva acneei
  • Vaccin contra acneei aflat în perioada de testare
  • Cercetătorii suedezi au descoperit de ce acneea este atât de rezistentă la tratament
  • Tratamentul modern al acneei - soluții eficiente
  • Vaccinul pentru cosuri (autovaccin acnee)
  •