rog interpretare Pananicolau

02-03-2011
elia30
Nu este medic/terapeut
elia30
Buna ziua,
Azi am rugat un coleg de servici sa-mi ia rezultatul de la analiza iar el a uitat sa intrebe daca-i de bine sau nu. Pana ajung eu la medic cu rezultatul va rog frumos daca stie cineva sa-mi interpreteze urmatoarele rezultate:
1. Valoare diagnostica a frontiului " Satisfacator pt evaluare, Frotiu negativ pt leziune intraepiteliala sau maligna.
2. Infectii cu: Flora microbiana nespecificata bacilara si bacilo-filamentoasa
3. Modificari reactive ale celulelor: Modificari reactive predominant ale celulelor din zona de transformare si glandulare asociate cu inflamatia usoara si regenerare.
4. Evaluare hormonala: Patern hormonal compatibil cu varsta (Mentionez ca am 34 ani).
5. Descriere citologica: Celule epiteliale scuamoase superficiale si intermediare plate sau partial plecaturate eozinofile, cianofile integrale sau cu usoare modificari reactive, dispuse in placarde sau izolate. Celule din zona de transformare izolate sau grupate cu unele modificari reactive. Celule glandulare endocervicale izolate sau grupate dispuse in placarde cu aranjament spatial (in fagure), unele cu aranjament neregulat cu volum si forma variabila. Exsudat inflamator redus cantitativ reprezentat de numeroase PMN integre si alterate, mucus, fibrina.
5. Diagnostic citopatologic: Modificari reactive predominant ale celulelor epiteliale din zona de jonctiune si endocervicala (aspecte de usoara hiperplazie) pe fondul unei usoare inflamatii nespecifice si al regenerarii.

Va multumesc si va doresc multa sanatate!
0 comentarii
Adaugă un comentariu / răspuns