ROG RASPUNS URGENT!
Buna ziua.Am o problema si va rog sa ma ajutati.
sambata, 18 mai la ora 21 am uitat sa iau cea de-a 6-a pastila din blisterul de Yaz.Mi-am adus aminte abia duminica, 19 mai la ora 10:00 (13 ore) si am luat-o.In cursul zilei de sambata, inainte de ora la care ltrebuia sa iau pastila am avut 2 contacte sexuale neprotejate.Este cazul sa iau pastila de a 2-a zi?Exista riscul sa fi ramas insarcinata?
sambata, 18 mai la ora 21 am uitat sa iau cea de-a 6-a pastila din blisterul de Yaz.Mi-am adus aminte abia duminica, 19 mai la ora 10:00 (13 ore) si am luat-o.In cursul zilei de sambata, inainte de ora la care ltrebuia sa iau pastila am avut 2 contacte sexuale neprotejate.Este cazul sa iau pastila de a 2-a zi?Exista riscul sa fi ramas insarcinata?
1 comentarii
Atunci cand uiti o pastila o iei numai in urmatoarele 12 ore. Daca trec 12 ore atunci NU o mai iei si te protejezi suplimentar 7 zile printr-o alta metoda contraceptiva.
Nu ramai insarcinata intrucat erai protejata cand ai intretinut actul sexual. Sa NU iei sub nicio forma pilula de a doua zi, nu ai nevoie de ea, deja iei hormoni din pilulele contraceptive, ar fi un haos total pentru organism daca ai lua pilula de a doua zi, plus ca nu-i nevoie.
Nu ramai insarcinata intrucat erai protejata cand ai intretinut actul sexual. Sa NU iei sub nicio forma pilula de a doua zi, nu ai nevoie de ea, deja iei hormoni din pilulele contraceptive, ar fi un haos total pentru organism daca ai lua pilula de a doua zi, plus ca nu-i nevoie.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon