rubeola IgM echivoc

12-11-2008
lelia30
Nu este medic/terapeut
lelia30
Sunt insarcinata in saptamana 13, la data de 17 oct 2008 (saptamana a 9-a) mi-au fost recoltate probe pentru anti-rubella, IgG a iesit pozitiv (OD = 1.719, OD cut off = 0.516) si IgM echivoc, rezultatul IgM ar fi trebuit repetat dupa 1-2 saptamani. Am repetat testul pe data de 10 nov 2008 si a iesit negativ ( 4.7 AU/ml; <10 negativ, 15<pozitiv, 10-15 echivoc). Mi s-a recomandat sa fac indicele de aviditate pentru aceasta analiza, numai ca in prezent clinica la care facusem prima proba (cu rezultatul pozitiv) nu are truse pentru a efectua aceste analize.
Ma pot duce sa fac acum un test de aviditate la alta clinica (este relevant rezultatul) sau trebuie facut numai pe proba a carui rezultat a fost echivoc?
ce analize mai pot face sa ma asigur ca bb nu a contactat virusul rebeolei?
2 comentarii
0
14-11-2008, ora 09:03
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Trebuie sa te duci pentru o proba separata la testul de aviditate.Prezenta anticorpilor IgG arata ca organismul tau este rezistent la virusul rubeolei [ ai fost vaccinata candva ].Daca IgM iesea pozitiv insemna infectie in curs, adica ca esti infectata.Dar acesta e negativ.Testul de aviditate iti va detecta anticorpii anti citomegalovirus.CMV este un virus de tip herpetic pe care mai mult de 50% din populatie il are in stare latenta in organism, si care, in anumite conditii [ sarcina ] se activeaza [adica se pozitiveaza IgM ].Pana in luna a 3-a se face acest test de aviditate pentru IgG ce iti poate spune daca infectia s-a produs in ultimele 3 luni sau mai inainte.Nu e bine daca infectia cu CMV ai dobandit-o de curand.Eu cred ca bebelusul tau si tu nu aveti nimic! Nu te stressa cu fel de fel de analize pe parcursul sarcinii.Fa acest test, inca doua ecografii pana ce nasti si stai linistita.Numai bine!
0
17-07-2017, ora 23:52
Rikucy
Nu este medic/terapeut
Rikucy
Bună ziua, doresc o informație privind rezultatele de igg si igm rubeola.
Din păcate mi-a ieșit pozitiv respectiv reactiv...
Dar în 2002 am avut Rubeola...
Doresc să știu cât este de grav asupra fatului? (Sunt în 9 săptămâni... și sunt tare îngrijorată. Cum pot să mă infectez cu un virus pe care l-am avut câțiva ani?
O să repet testele
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.