Sa fie de la raceala?
Buna seara,
Baiatul meu, care are 13 luni, de cateva zile este foarte agitat, in special noaptea. Este drept ca tocmai am tratat o enterocolita si o raceala dar ma sperie crizele lui de nervozitate. Inca ii curge nasucul, si ma leg de lucrul asta pentru ca altceva nu stiu ce-ar putea fi (sau vreun dinte, desi nu vad nimic suspect). Suntem disperati, mi-e si frica sa respir uneori noaptea, ca sa nu-l trezesc si sa planga. Nu adoarme decat la san si dupa mult timp. Cum il pun jos, incepe iar. Nici ziua nu-i convine nimic. Se joaca mai putin, tot vrea in brate, plange sau este marait incontinuu. Daca nu-i convine ceva, se incodeaza, plange, e agitat. Initital am crezut ca e rasfat, dar pe de alta parte ma tem sa nu fie altceva si sa nu iau in seama. Inca mananca regim si inca ii dau sirop expectorant, inca ii desfund nasul cu batistuta..Intrebarile mele sunt: ar trebui sa ma sperie comportamentul lui sau este o legatura cu raceala? As putea sa-i administrez ceva pentru un somn linistitor?
Va multumesc anticipat!
Baiatul meu, care are 13 luni, de cateva zile este foarte agitat, in special noaptea. Este drept ca tocmai am tratat o enterocolita si o raceala dar ma sperie crizele lui de nervozitate. Inca ii curge nasucul, si ma leg de lucrul asta pentru ca altceva nu stiu ce-ar putea fi (sau vreun dinte, desi nu vad nimic suspect). Suntem disperati, mi-e si frica sa respir uneori noaptea, ca sa nu-l trezesc si sa planga. Nu adoarme decat la san si dupa mult timp. Cum il pun jos, incepe iar. Nici ziua nu-i convine nimic. Se joaca mai putin, tot vrea in brate, plange sau este marait incontinuu. Daca nu-i convine ceva, se incodeaza, plange, e agitat. Initital am crezut ca e rasfat, dar pe de alta parte ma tem sa nu fie altceva si sa nu iau in seama. Inca mananca regim si inca ii dau sirop expectorant, inca ii desfund nasul cu batistuta..Intrebarile mele sunt: ar trebui sa ma sperie comportamentul lui sau este o legatura cu raceala? As putea sa-i administrez ceva pentru un somn linistitor?
Va multumesc anticipat!
4 comentarii
Uite ca tot eu am gasit sa-ti raspund si aici :-).Fetita mea facea la fel.Cand era racita:nu-i intrai cu nimik in voie in perioada de raceala si inca vre-o saptamana dupa!Si acum, la 5 ani, face la fel! :-).Totusi...nu sta in baza asta.Se poate sa il doara si gingiile(, ca doar e perioada dintilor, nu-i asa?) chiar daca tu nu vezi nimik concret.Daca totusi suspectezi ceva, pt linistea ta mergi la pediatru sa o mai consulte putin.
iar pt somn linistitor, la varsta aceea eu ai dadeam Ketof(dar dupa ce am intrebat medicul)
Multumesc pentru raspunsul prompt! Azi-noapte a dormit "mai bine", in sensul ca s-a trezit la fel de des, dar adormea mai repede. Oricum, m-am linistit putin in urma raspunsului, desi nu pot sa ma culc pe o ureche. O sa-i urmaresc comportamentul in continuare. Am citit despre Peritol pareri pro si contra. M-ar cam tenta, sa fiu sincera, dar n-o fac pana nu vorbesc cu doctorul. Mai vedem..
Multumesc inca o data!
Multumesc inca o data!
eu acum folosesc peritolul si acum cand e racita.Ai dau doar 2-3 seri cand incepe sa nu mai doarma bine.Oricum, nu folosi nimk decat dupa ce te sfatuiesti cu pediatrul.
Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Alte subiecte care v-ar putea interesa:
- 11fetita mea se agita foarte tare si in anumite perioade din zi vrea san non-stop
- 95 ani - IgE de 3 ori mai mare
- 12Sa fie anxietate???
- 1copil diagnosticat cu raceala la plămâni
- 7ii curge nasul de o luna
- 7Broncho Vaxom la copii
- 0stare anxioasa si insomnie la batran de 90 de ani
- 7bebe de 3 luni agitat
- 9sa fie de la anxietate?
- 6fetita de 4 ani raceste foarte des (aproape in fiecare luna)
- 2raceala si tuse
- 6fetita raceste in fiecare luna si cand raceste ii curge tare nasul cu mucus gros
- 9Ce sa fie?
- 3Streptococus pneumoniae
- 3Raceala prelungita
- 2Bebelusa 9 luni
- 2Tratament raceala la copii
- 2Mirzaten, anxiar
- 0Raceala bebelus 2 luni -tobradex si colargol
- 2Mucisori și raceala
Mai multe informații despre: Agitatia raceala la copii
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: