Sange amestecat cu fecale.

04-09-2019
Mihai.P
Nu este medic/terapeut
Mihai.P
Buna ziua ! Inainte de toate vreau sa spun ca sunt un tanar in varsta de 32 ani si o greutate de 65 kg la o inaltime de 1.80.
Din luna Aprilie am observat cateva urme de sange pe scaun. Pe hartie nu apare absolut deloc. Aceste sangerari au avut perioade in care au fost prezente cu zilele, iar alte perioade in care nu au putut fi observate.
Acum o luna am sesizat ca sangele nu este prezent numai pe scaun, ci si in interiorul acestuia.
Culoarea sangelui este de rosu inchis, semi coagulat, parca mucos. Sangerarea asta apare doar in anumite portiuni ale scaunului. Spre inceput este cantitatea cea mai mare, fiind si amestecat, iar spre sfarsit rareori vad urme de sange doar pe suprafata scaunului.
Vreau sa specific ca scaunul are un diametru normal ca si pana acum, nu pare modificat ca forma si textura in niciun fel. Nu am crampe, diaree, sau alte dereglari ci doar acest sange.
Dupa un consult la gastroenterologie nu am fost lamurit prea mult in privinta diagnosticului, spunandu-mi ca ceva canceros sunt slabe sanse sa fie, recomandandu-mi o colonoscopie.
Problema este ca-mi este extraordinar de teama de ceea ce s-ar putea gasi in colon.
Astazi au venit si rezultatele analizelor de sange, care in general sunt ok. Cel putin hemograma. Din propria initiativa am facut si analiza CEA (antigenul carginoembrionic) care spre disperarea mea a iesit peste valoarea normala. 5, 7 Ng/ml mai exact, Din ce am inteles acest antigen poate iesii mai ridicat la fumatori dar eu am renuntat la fumat acum aproape 2 ani. Am mai vazut ca si hipotiroidismul poate ridica valoarea antigenului. Eu avand un hipertiroidism autoimun de 6 ani, rezultatele analizelor imi arata acum un TSH un pic marit cu foarte putin 7.5 mai exact. Dar FT4 este absolut perfect. Deci sunt se poate spune intr-o stare de hipotiroidism. Problema este ca nu mai pot continua psihic asa. Ma incearca tot felul de ganduri, inclusiv sa-mi pun capat zilelor. Mi-a dat totul peste cap. Atasez aici si linkul catre 2 poze in care se poate vedea sangele pe fecale.

https://i.postimg.cc/nLHcv2Kk/IMG-20190904-153024.jpg

https://i.postimg.cc/BvQPq4z4/IMG-20190904-153426.jpg

Se poate sa existe vreun polip care sa sangereze ? Vreo afectiune inflamatorie ca spre exemplu colita si Boala Crohn zic eu iese din discutie atata timp cat scaunul este normal si zilnic.
In familie nu am avut niciun caz de cancer pana acum. Pur si simplu ideea ca as putea avea cancer de colon ma darama in toate privintele. Stiu ca o colonoscopie ar pune din prima diagnosticul corect, dar imi este frica sa o fac. Macar incerc sa-mi fac o idee care ar fi procentajul pentru ceva cancerigen.
Va multumesc mult !
2 comentarii
0
11-09-2019, ora 15:07
Petro eu
Nu este medic/terapeut
Petro eu
Sângele în scaun e un motiv clar sa va alertați.pentru liniștea dumneavoastra va sfătuiesc să faceți acea colonoscopie.puteti merge la un spital privat si cereți sedare profundă.va asigur ca nu ve-ti simti absolut nimic deoarece va adoarme.va spun din propria mea experienta...mai urâtă e pregătirea dinainte...Nu mai amânati!!!
0
11-11-2019, ora 11:13
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Gastroenterologie, Bucuresti
Dr. Ditoiu Alecse Valerian
Cea mai frecventa cauza de prezenta a sangelui in fecale o reprezinta hemoroizii, apoi tumorile canceroase sau necanceroase
– Diagnosticul cauzei unei sangerari prin fecale nu se poate pune pe baza simptomelor, ci doar prin rectoscopie sau colonoscopie; de aceasta probleme se ocupa medicul gastroenterolog
– Intarzierea descoperii cauzei unei sangerari prin scaun poate face dificil tratamentul eficient
– Tratamentul unei sangerari prin fecale inseamna de fapt tratamentul cauzei sangerarii; el poate fi medicamentos, endoscopic sau chirurgical, in functie de cauza
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Sânge în scaun
  • Sânge pe hârtia igienică - când apare sânge în scaun?
  •