Sange in scaun

30-10-2017
magdalenaclaudia
Nu este medic/terapeut
magdalenaclaudia
Buna ziua. Am 40 de ani si problemele mele sunt urmatoarele: in decembrie 2016 ptc aveam dureri abdominale si scaune moi ( o singura data am si sangerat ) am facut o colonoscopie si mi s-a zis ca am o ileita terminala dar sangerarea nu este de la ea ci de la hemoroizi. Am primit tratament pt 1 luna cu budenofalk si salofalk si regim alimentar. In urma tratamentului scaunul a revenit la normal, crampele au disparut ( in aceea perioada si sotul meu a avut crampe si diaree) iar in iunie 2017 am repetat colonoscopia ptc aveam perioade cand sangeram la sfarsitul scaunului stiam ca am hemoroizi interni si externi dar aceste sangerari ma speriau. De aceasta data colonoscopia a iesit perfecta, aspect normal la nivelul rectului, sigmoid, descendent, flexura splenica, colon transvers, ascendent cec, valva ileocecala si ileon distal iar concluzia a fost de hemoroizi interni gr 2 si tratament cu detralex. Medicul mi-a zis ca probabil in decembrie can am facut prima colonoscopie a fost o colita care a coincis cu sangerarea de la hemoroizi. Probema mea este ca eu tot am sangerari ciclice care nu tin mereu de consistenta scaunului, apar la 2-3 zile dupa un scaun mai tare sau din senin, dar mereu sangerarea apare la sfarsitul scaunului rosu aprins, dar azi am vazut sange pe scaun si asta m-a speriat...este normal sa apara asa in hemoroizi? ma tot gandesc sa nu fie altceva.este cazul sa ma ingrijorez? Calprotectina in luna iunie a fost 7
3 comentarii
0
16-12-2017, ora 08:36
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Dacă apare imediat după scaunul dur și are culoarea roșu aprins atunci cel mai probabil e ruptura hemoroizilor.
0
25-12-2017, ora 13:55
florin47
Nu este medic/terapeut
florin47
Bună ziua!
Am 70 de ani și de trei luni, am pierderi de sânge pe anus, atât în fecale, cât și înainte sau dupâ..Sângele, în general este roșu aprins, proaspăt, dar uneori am senzația că ma sunt și firicele de sânge închegat, mai închis.Am dureri abdominale, aproape permanente, (, mișcare, fierbere)și uneori am senzația în corp și în special în anus, că vibrează, asemenea unui telefon.Beau ceai de pelin cu miere și mănânc fructe, multe, dar și mâncăruri gătite.Nu beau, nu fumez, nu beau cafea.muncesc foarte mult și fizic și intelectual și am avut niște momente de stres prelungit și puternic emoțional.Ce mă sfătuiți?
0
26-12-2017, ora 08:32
Utilizator_194048
Nu este medic/terapeut
Utilizator_194048
Trebuie să mergeți la medic. Există posibilitatea să aveți ulcer. Bănuiesc că aveți și alte probleme de sănătate. La vârsta d-voastră ce alte medicamente folosiți? Folosiți cumva anticoagulante?
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
Din Biblioteca medicală vă mai recomandăm:
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: