Sangerare si dureri in sarcina

07-04-2009
pisi76
Nu este medic/terapeut
pisi76
In urma unui contact sexual am avut o sangerare destul de serioasa si la ceva timp si dureri ale abdomenului inferior. Am luat imediat No spa si pentru ca acest lucru s-a intamplat noaptea (ora 12) am stat numai in pat apoi. Dimineata am mai luat un No spa (ora 5, 30), dupa care in jur de ora 9, 00 am sunat medicul ginecolog care mi-a recomandat internarea si un examen de specialitate. O ora mai tarziu sangerarea a incetat definitiv si pe la ora 11 am luat un comprimat Duphaston, urmand apoi sa iau acest Duphaston de doua ori pe zi. Este a patra zi. Mai am dureri mai ales dimineata cand golesc vezica si in cursul zilei atunci cand vezica este plina. Am facut un tratament pentru cistita recomandat de doctorul ginecolog cu Amoxiclina si Uricol. Am considerat initial ca durerile se datoreaza acestei cistite care probabil nu a incetat in urma tratamentului. Cred ca am si contractii.
Dat fiind faptul ca sangerarea a incetat nu am mers sa ma internez. Duphastonul imi fusese recomandat pana la sfarsitul lunii martie, insa am continuat sa-l iau cand s-a intamplat evenimentul pe care vi l-am expus. Acum sunt in 21 saptamani. Programarea la medicul ginecolog este in data de 16 aprilie. Ce credeti ca a determinat acea sangerare? Credeti ca mai pot astepta pana la data programata pentru un control. Bebe se misca si ma simt mai bine. Ce imi recomandati?
4 comentarii
0
08-04-2009, ora 20:27
Dr. Balcan Anisoara
Medicina de familie, Erbiceni, Iasi
Dr. Balcan Anisoara
Daca nu mai ai sangerare si te simti bine poti astepta pana pe 16.Dar daca ai contractii, dureri abdiminale zilnice trebuie sa mergi pentru internare.Pana la control evita complet relatiile sexuale si odihneste-te, nu fa efort.Pe masura ce sarcina creste in evolutie contactele sexuale vor fi tot mai rare, cu mare grija, fara a fi agresive, prelungite, repetate si daca este posibil fara ca penetrarea sa fie completa.Aceste lucruri le vei auzi si in spital.Medicamentele sa le iei atat cat trebuie si cand trebuie, cum ti se spune, nici mai mult nici mai putin.Ai grija de tine si de bebelus.
0
09-04-2009, ora 08:39
pisi76
Nu este medic/terapeut
pisi76
Multumesc din suflet pentru raspuns. Oricum intre timp ma simt mult mai bine. Nu mai am dureri decat dimineata si seara dar slabe in intensitate si nu mai sangerez deloc.Este adevarat ca am evitat efortul.
Multumesc inca o data.
0
06-02-2010, ora 12:50
nunita
Nu este medic/terapeut
nunita
Neatza tuturor! am si eu o mica problema : am luat utrogestan timp de apoape 1 saptamana si la 3 zile dupa inceperea tratamentului am avut niste pete maronii care au trecut in cateva ore...si nu am mai reaparut de atunci, nu ma doare nimic doar cateva crampite:) nu foarte dureroase. Sanii ma dor de nu pot sta pe burta, dar parca nu mai sunt umflati asa rau:)... Nu am fost inca la eco, dar dupa calculul meu am 6 saptamani si 2 zile. Dr. mi-a zis sa vin pe 11 feb pt a putea vedea ceva. Mi-e teama ca s-a intamplat ceva, iar eu continuu tratamentul cu cate 4 utrogest /zi, oare fac rau? e periculos ? astept parerile voastre
0
03-12-2017, ora 11:12
Gabriyela
Nu este medic/terapeut
Gabriyela
Buna ziua, am o intrebare: sunt insarcinata in 6 saptamani si de 6 zile am o sangerare insotita de dureri in partea stanga a ovarului. Am fost la eco si medicul a spus ca sarcina este in ordine si mi s-au recomandat ceva calmante. Intrebarea mea este daca a mai trecut cineva prin situatia asta, si cate zile poate dura o astfel de sangerare? Multumesc
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
Căutați un pediatru bun?
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic unde găsiți cea mai completă listă de medici pediatri din România. Alegeți din peste 4000 de pediatri - cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți.
Cunoașteți un pediatru bun? Oferiți-i o recomandare aici! Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și: