sangerari neregulate

03-11-2013
elenymonik
Nu este medic/terapeut
elenymonik
am luat yasmin 5 ani, si am facut pauza 9 luni, luna aceasta am inceput sa iau un blister in prima zi de menstruatie, si de atunci nu se mai opreste, in fiecare zi am sangerari, cand e de culoare roz, cand e de culoare rosu inchis
este normal asa? plus dureri mari de sani.as avea nevoie de un sfat
am 30 de ani si sunt fumatoare
3 comentarii
0
04-11-2013, ora 13:39
otilia107
Nu este medic/terapeut
otilia107
Spottingul, chiar si zi de zi, este normal in primele 3 luni de anticonceptionale. Atat dureaza pana cand se obisunieste organismul cu pilulele.

Nu conteaza ca ai mai luat in trecut sau nu, odata ce faci pauza cand reincepi sa iei pilule te poti confrunta cu spotting.
0
04-11-2013, ora 22:51
elenymonik
Nu este medic/terapeut
elenymonik
Multumesc frumos pentru raspuns. O seara buna!
0
24-11-2013, ora 18:41
Dr. Cosmina Brummer
Obstetrica-ginecologie, Rm.Valcea
Dr. Cosmina Brummer
Persoanele care fumează sunt expuse riscurilor indiferent de tipul de contraceptive pe care le administrează.Este indicat sa se efectueze un consult ginecologic si ecografic înainte de a lua contraceptive, chiar dacă acelaşi timp de contraceptive au mai fost administrate anterior.Este nevoie si de un examen Babeş-Papanicolaou si setul de analize hormonale.
Sangerarile in timpul contraceptivelor pot sugera o doza hormonala prea mare, o patologie ovariana sau uterina care putea sa intervină între timp.Contraceptivele pot determina creşterea nivelului unui hormon (prolactina)care poate duce la senzatia de tensiune la nivelul sanilor.
Dozarile hormonale se fac înainte de a administra contraceptive si se fac in anumite zile, in funcţie de date ultimei menstruatii.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.
10-10-2016, ora 10:00
Publicitate ROmedic
Administrator forum
La-Pediatru.ro
La-Pediatru.ro - Centrul de informare pentru părinți
La-Pediatru.ro este un proiect ROmedic ce vine în sprijinul părinților cu informații complete și documentate științific despre toate aspectele îngrijirii copiilor. În plus vă oferă o listă actualizată de peste 4000 de pediatri cu date de contact, prezentări și recomandări de la părinți. Accesați site-ul
Din Ghidul de sănătate v-ar putea interesa și:
  • Ciclul de două ori pe lună
  •