Sarcina

23-10-2017
Utilizator 890
Nu este medic/terapeut
Utilizator 890
Salut. Am 17 ani. Vara aceasta m-am dezverginat n-am avut relatii deja de 2 luni. Dar stiti mereu ma gindesc ca-s insarcinata. Desi am facut 3 teste unu prin septembrie altul tot atunci unu dupa mentruatia precedenta si toate au aratat ca nu e nimic. Am metruatie regulata totul e bine. Dar in capul meu parca mereu e gindul cas insarcinata stiti citeodata ma uit inboglinda oar3 nu mia crescut burta. Ce sa fac? Ce credeti sunt insarcinata sau nu?
3 comentarii
0
23-10-2017, ora 20:14
Psiholog Pescaru Valentin
Psihologie, Bucuresti
Psiholog Pescaru Valentin
Buna seara, imi amintesc despre faptul ca ai postat de mai multe ori cu aceeasi tema - teama de a nu fi insarcinata. Este destul de clar, dupa atat timp si dupa toate testele, ca nu esti insarcinata.
Este insa la fel de clar ca nu esti pregatita pentru inceperea vietii sexuale si ca exista niste mari frici înăuntrul tau. Ma intreb daca aceste frici sunt legate de atitudinea fata de sex din familie (idei preconcepute, credinte religioase, interdictii etc.) sau de personalitatea ta mai...anxioasa.
In orice caz, teama asta ascunde niste lucruri pe care ar trebui sa le abordezi, sa te gandesti serios la ele. Daca nu vei reusi sa le intelegi/gestionezi iti recomand sa stai de vorba cu un psiholog.
0
23-10-2017, ora 21:04
Utilizator 890
Nu este medic/terapeut
Utilizator 890
Da depinde si de personalitatea mea ptr ca am 17 ani vreau sa-mi fac cariera nu vreu sa am copii acum dar si de familia mea ptr mii teama sa-mi fac parintii de rusine. De cind ideea asta este la mn in cap stiti si cind stau la masa ma gindesc mereu da daca eu a sa vomitez? Si stiti gindidu-ma la aestea momemtal parc mi se face rau. Sau iata maninc cv mai mult si sunt plina simi pare cas insarcinata si dam nu mai maninc defel da ma uit in oglinda
1
24-10-2017, ora 16:02
Psiholog Niculina Ciuperca
Psihologie, București
Psiholog Niculina Ciuperca
Bună!
Nu poți trăi cu teama asta tot timpul. Încearcă și mergi la un psiholog care să te ajute să treci peste aceste frici și să-ți poți gestiona situația mai bine. Nu poți rămâne însărcinată dacă nu-ți dorești, poți vorbi și cu un medic ginecolog care să te învețe ce măsuri de contracepție ți se potrivesc.
Adaugă un comentariu / răspuns

Programari cabinete medicale, clinici Alege-ți medicul și fă o programare!
Peste 13000 de cabinete medicale își prezintă serviciile pe ROmedic.