Sarcina normala?
Buna ziua..Poate sa ma sfatuiasca cineva in legatura cu sarcina dupa incetarea anticonceptionalelor? Folosesc de 2 ani jumate Karissa si de 3 luni am folosit Yasmine fara pauza, le-am schimbat din motiv ca sunt in alta tara casatorita si nu am mai ajuns in romania anul acesta sa-mi cumpar Karissa. Intrebarea mea este in felul urmator: Sarcina imediata dupa incetarea pilulelor afecteaza sanatatea viitorului copil sau doar intarzie aparitia sarcinii cu cateva luni? Imi doresc un copil pe la sfarsitul anului si nu stiu cand ar trebui sa opresc pilulele.Nu doresc sa raman insarcinata acum si as dori sa mai iau cateva luni pilulele.Va rog sa ma sfatuiasca daca se poate un medic. Multumesc anticipat!
2 comentarii
Pilulele pot afecta o sarcina existenta, dar nu sarcini ulterioare. Deci, puteti foarte bine sa luati anticonceptionale luna aceasta si sa ramaneti insarcinata luna viitoare, cand nu le mai luati.
Pe de alta parte, trabuie sa aveti in vedere ca sarcina nu e ceva care sa apara la comanda. In special dupa folosirea mai indelungata a anticonceptionalelor, o sarcina se poate lasa asteptata. Se poate sa apara sterilitate de la anticonceptionale, care poate fi tranzitorie sau definitiva.
Pe de alta parte, trabuie sa aveti in vedere ca sarcina nu e ceva care sa apara la comanda. In special dupa folosirea mai indelungata a anticonceptionalelor, o sarcina se poate lasa asteptata. Se poate sa apara sterilitate de la anticonceptionale, care poate fi tranzitorie sau definitiva.
Buna ziua domnul doctor si multumesc pentru raspuns.Mai am o intrebare la dumneavoastra daca nu va deranjez..In ceea ce priveste sterilitatea dupa folosirea indelungata a anticonceptionalelor, se poate verifica acest lucru printr-un anumit test?I-mi doresc foarte mult un copil si nu as dori sa se intample asa.Daca se poate verifica si exista un pericol le intrerup imediat.
Alte subiecte recente din această secțiune:
- 1Anticonceptionale
- 1Sângerări la schimbarea anticoncepționalelor
- 1Clobetazol unguent
- 2Anticonceptionale pt amanarea menstruatiei
- 1Alcool si anticoncepționale
- 1Sunt pe Diane 35 dar ciclul nu vine
- 1Pastila de a doua zi ellaone
- 1Mercilon menstruație?
- 2Întrerupere anticoncepționale
- 0Nu se mai găsesc contraceptive orale Rigevidon